Home Μουσική Η γνώμη μας Half Twin Brother: The underground story of the 4th floor

Half Twin Brother: The underground story of the 4th floor

306
0
Half Twin Brother
Photo taken by: Marios Kondis

Half Twin Brother: The underground story of the 4th floor. Τι είναι αυτό και τι σημαίνει;

Μεγάλωσα στα 80s και λατρεύω από μικρή τη μουσική καθώς και αισθάνομαι ότι εκείνη η εποχή ήταν πιο αγνή είτε μουσικά αν έπαιζες σε μπάντα, αν ερωτευόσουν, αν πήγαινες στη συναυλία. Ίσως γιατί μεγαλώνω, ίσως γιατί έχω γίνει μαμά, και άλλους χίλιους λόγους νοσταλγώ τα χρόνια εκείνα.
Νιώθω σήμερα ότι λίγο χάσαμε το δρόμο και στη μουσική και παντού με όλα όσα συμβαίνουν. Αρα όταν βλέπω ντοκιμαντέρ μικρού μήκους όπως αυτό:

Συγκινούμαι και θαυμάζω τα νέα παιδιά που ακόμα ψάχνονται στην εποχή του γρήγορου ίντερνετ, έρωτα, φαγητού και μουσικής έξω από το στούντιο.
Τα παιδιά πάνε στούντιο είναι όπως εμείς παλιά και δεν γράφουν μουσική σε ένα δωμάτιο με πανάκριβα Samples. Οχι πως δεν θαυμάζω τους ανθρώπους που το πετυχαίνουν αυτό απλά ή “φάση” των παιδιών αυτών είναι πιο κοντά στην δική μου αισθητική. Επίσης λατρεύω τον πειραματισμό και την απουσία προσκόλλησης σε μουσικά είδη.

Meat Market Palace

Ετσι είναι οι Half Twin Brother, μία indie, alternative rock μπάντα απο τον Πειραιά, με εναν DIY προσανατολισμό όσον αφορά τον ήχο και την παραγωγή της μουσικής.
Ανήκουν σε μια μουσική κοινότητα γνωστή ως Meat Market Palace η αλλιώς “Κρεαταγορά”, όπως μας αναφέρουν, λόγω της τοποθεσίας της μέσα στην αγορά του Πειραιά, όπου αυτόνομα μουσικά σχήματα δημιουργούν και προωθούν τη μουσική τους σε ενα underground κοινό καλλιτεχνων και μουσικόφιλων.

Η δισκογραφία των Half twin Brother

αποτελειται απο 4 album, 1 EP και αρκετά singles.
Στην μέχρι τώρα πορεία έχουν πειραματιστεί αρκετά, με αποτέλεσμα κάθε άλμπουμ να έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και αισθητική. Θα μπορούσε κανείς να διακρινει indie, pop punk, alternative rock, lo-fi, acoustic, post punk, shoegaze και dream pop επιρροές.Κι αν κάποιος έχει βρεθεί να παίζει με παρέα η γκρουπ μουσική κάποια στιγμή στη ζωή του στην πολυκατοικία “στούντιο” στον Πειραιά θα δακρύσει από συγκίνηση εγγυημένα!

Πόσο με συγκινήσατε παιδιά. Ειλικρινά με ταξιδέψατε χρόνια πίσω που πήγαινα στην άλλη άκρη της Αθήνας απλά για να παίξω μουσική!
Εύχομαι ότι καλύτερο αν και το βασικότερο είναι να μείνετε πάντα αληθινοί και ενωμένοι σαν άνθρωποι. Να συνθέτετε την υπέροχη μουσική χωρίς ταμπέλες που γράφετε!

One Star

Πριν από λίγο καιρό, ολοκληρώσαν τον 4ο δίσκο, ο οποίος αποτελεί τον επίλογο στο concept του debut album “One Star“. Με τους χαρακτήρες και την ιστορία να ξετυλίγονται μέσα από τους στίχους και το τελικό artwork.
Είναι γεγονός πως επεδίωξαν μία πιο αινιγματική, γεμάτη συμβολισμούς, απεικόνιση της ιστοριας. Δοσμένη μουσικά μέσω ενός πιο indie-rock και ενίοτε pop punk χαρακτηρα, κρατώντας πάντα την χαρακτηριστική, “ωμή”, lo-fi αισθητική της DIY παραγωγής.

Ως σχήμα στηρίζουν και προωθούν την DIY φιλοσοφία. Το βλέπεις σε κάθε κομμάτι, από τη σύνθεση έως την παραγωγή και την προώθηση του. Είναι αποκλειστικά δημιουργημένο από τα δικά τους χέρια, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, και διαρκώς προσπαθούν να εξελίσσουν και να διευρύνουν τον ήχο τους, ανεξάρτητα από την επικαιρότητα του ήχου των δισκογραφικών και των studios.

Και αυτό σας κάνει μοναδικούς παιδιά πραγματικά συγχαρητήρια και ότι καλύτερο!Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου και σας ευχαριστώ
για την ευκαιρία να παρακολουθήσω τη δουλειά σας και να ταξιδέψω νοερά στον χρόνο.

Ανακάλυψε τους, εδώ.