Home Μουσική Μουσικά Νέα Walk in Darkness: Έρχονται με το Elizabeth

Walk in Darkness: Έρχονται με το Elizabeth

61
0
Walk in Darkness

Οι Ιταλοί Walk in Darkness, έρχονται από τον χώρο της Gothic metal σκηνής . Είναι από τα συγκροτήματα εκείνα που έχουν ξεχωρίσει. Το συγκεκριμένο είδος οι οπαδοί της metal σκηνής δεν το πίστεψαν αν μου επιτρέπεται να το γράψω, όμως τους διέψευσε καθώς συγκροτήματα όπως παράδειγμα αυτοί εξελίσσονται συνεχώς. Αυτό παρατηρούμε και με τη νέα τους κυκλοφορία.

Κομμάτια με σουρεαλιστική ατμόσφαιρά που οδηγούν τον ακροατή σε μια άλλη διάθεση, άλλοτε με ψυχεδελικό άλλοτε με ύφος που θα παρομοιάζονταν με μια σαμανικό ταξίδι μέσα στο χρόνο. Σκληρός ήχος αλλά με ιδιαίτερο ύφος και τα φωνητικά της πανέμορφης Nikoleta.

H Nikoleta έχει εκπληκτική φωνή και τεχνική , επίσης η έκτασή της είναι τέτοια ώστε μπορεί να τραγουδήσει άνετα το οτιδήποτε. Ψηλές και χαμηλές νότες τραγουδιούνται με πάθος και ζεστασιά και η γυναίκα πραγματικά εκτός από το φυσικό της ταλέντο έχει δουλέψει πραγματικά πάνω στη φωνή της σε επίπεδο τεχνικήςαλλά και ερμηνείας.

Μελαγχολική, γλυκιά και σε διάφορα μέρη πιο άγρια μια και ας μην ξεχνούμε πως τραγουδάει Metal είναι αληθινά
εντυπωσιακή. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό στοιχείο που χρειάζεται το Gothic metal γιατί είναι πιο μελωδικό ,πιο θεατρικό αν θέλετε από το thrash, power ή άλλα είδη.

Ο δίσκος περιλαμβάνει και μερικά κομμάτια όπου πραγματοποιείται απαγγελία. Εκεί η θεματική αναπαράσταση είναι πραγματικά αποκαλυπτική και δημιουργεί στον ακροατή χιλιάδες εικόνες στο μυαλό. Έχει μια μυστηριακή αύρα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστό και μιλά για τον κόσμο μας.
Τον κόσμο των ανθρωπίνων όντων που όλο εξελίσσεται αλλά συνάμα χάνεται προοδευτικά μέσα στον χρόνο. Μιλά για θέματα που αφορούν την σημερινή ανθρωπότητα όπως το να ζεις χωρίς προορισμό, χωρίς ήρωες ακόμα και για το γεγονός του πόσο έχει εισβάλλει στη ζωή μας η τεχνολογία κάνοντας μας ακόμα να χάσουμε την ταυτότητα μας, τις βάσεις μας ως άνθρωποι.

Το γεγονός ότι είμαστε συνέχεια υπό έλεγχο, οι ζωές μας μοιάζουν σαν να παρακολουθούνται και να ακολουθούμε οδηγίες εμπνέει τον καλλιτέχνη να περάσει το μήνυμα του μέσα από αυτά τα κομμάτια του δίσκου. Φυσικά στο τέλος σαν κάθαρση έρχεται το φως και η ελπίδα της σωτηρίας από όλο αυτό το σκοτάδι.

Walk in Darkness

Ο ιδρυτής του συγκροτήματος και “mastermind Shaman” μας εξηγεί την κεντρική ιδέα του νέου άλμπουμ “Leaves Rolling in Time“.

Οι Walk in Darkness έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία από το 2017 που κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά. Την ίδια χρονιά είχαν πολλά views στα videoclips, σχεδόν πάνω από 12 εκατομμύρια προβολές στο Youtube.

Φαίνεται να τον απασχολεί αρκετά η σημερινή κατάσταση και η κρίση αξιών που διανύουμε και πολύ όμορφα αναφέρει:

“No one knows what’s going on anymore and people walk like in peacetime, limiting ourselves to climbing the rubble but it is a journey without return. It is the inexorable loss of this civilization.
Victims, executioners and small everyday heroes populate a landscape of livid ruins, from which emerge noble voices of hope that resound with melancholy, knowledge, beauty and poetry, they are Walk In Darkness.”

Walk in Darkness

Recording, mixing πραγματοποιήθηκε στο Virus Recording Studio
Sound engineering :Alessandro Guasconi
Artwork :Carlos Fides (Evergrey, Almah)

Follow:
Website: http://www.walkindarkness.com
Facebook: https://www.facebook.com/walkindarknessband
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCWEbRDUNaKJySRB4-bSQP5A

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here