Home Tv Casa de papel: Μια σειρά που πρέπει να ξεκινήσεις

Casa de papel: Μια σειρά που πρέπει να ξεκινήσεις

1198
1

Το Casa de papel, είναι η σειρά που θα σε καθηλώσει και πίστεψε με θα δώσεις την αμέριστη προσοχή, όσο και αν δεν το έχεις σκοπό!

Στα Ελληνικά φέρει τον τίτλο “Η τέλεια ληστεία” ενώ στα Αγγλικά θα την βρεις ως “Money Heist“. Είναι η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία της Netflix (αφού αγόρασε τα δικαιώματα και ξεκίνησε η προβολή της τον Δεκέμβριο του 2017) ενώ εμφανίζεται στις 10 πιο δημοφιλείς σειρές στις προτιμήσεις του κοινού στο IMDb, με βαθμολογία 8.7.

Ισπανικής καταγωγής με πρωτότυπο τίτλο “La casa de papel“. Η προβολή της ξεκίνησε στην Ισπανία στις 2 Μαΐου 2017 και τελείωσε στις 23 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, με συνολικά 15 επεισόδια.

Βραβευμένο με το Βραβείο Ίρις καλύτερου σεναρίου (2017) , Βραβείο στο FesTVal Τηλεόρασης και ραδιοφώνου της Βιτόρια, βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης σειράς (2018) , Βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου του ισπανικού σωματείου Ηθοποιών στον Pedro Alonso και από το Περιοδικό Fotogramas de Plata,  βραβείο κοινού για την καλύτερη ισπανική σειρά.

Η σειρά απαρτίζεται από  δύο κύκλους στην Netflix, κάτι που ίσως δούμε αρκετά σύντομα. Το Casa de papel πιθανόν να σας θυμίσει την ταινία Inside Man του 2006 με τον Clive Owen, ή να βρείτε αρκετές ομοιότητες, το σχέδιο όμως αλλάζει, παραμορφώνεται και δίνει άλλη πορεία.

Αν αυτό δεν σας συγκλονίζει για αρχή, τότε ας πούμε πως θα κλέψουν την παράσταση μαζί και 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Η τελειότερη οργάνωση ληστείας, ξεκινά από οκτώ ληστές που κλείνονται στο Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης κρατώντας ομήρους το προσωπικό και μια ομάδα επισκεπτών μαθητών με σκοπό να παραμείνουν για 11 μέρες, ώστε να μπορέσουν να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Φορώντας κόκκινες στολές και μάσκες με το πρόσωπο του Ισπανού ζωγράφου Salvador Dalí, οι ληστές θέλοντας να αποφύγουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους αλλά και άλλων, χρησιμοποιούν ονόματα πόλεων για ψευδώνυμα. Υπεύθυνος για το πανέξυπνο και προσεκτικά μελετημένο σχέδιο της ληστείας είναι όπως ονομάζεται, ο «Καθηγητής», ο οποίος κινεί τα νήματα από ένα μυστικό κρησφύγετο.

Το κτίριο φυσικά περικυκλώνεται από αστυνομία και όχι μόνο, καθώς μία εκ των ομήρων είναι κόρη πρέσβη. Πρόσωπα και καταστάσεις περιπλέκονται, οι πρωταγωνιστές είναι αρκετοί και κάθε λεπτό που περνά είναι αρκετά σημαντικό. Τα πράγματα δεν παίρνουν πάντα την τροπή που θέλουν ή έχει μελετήσει ο “Καθηγητής” και έτσι περιπλέκονται λίγο ή πολύ, τόσο ώστε να αγχωθείς και να σε καθηλώσει.

-Βρες χρόνο, μην κάνεις τίποτε άλλο και δώσε βάση σε όσα δεις.

Ίσως αξίζεις και εσύ ένα εκατομμύριο ευρώ. Τι εννοώ; Μπορείς να μάθεις τον γρίφο ξεκινώντας την σειρά…

Trivia

-Ο χαρακτήρας της  “Tokio”, οραματίστηκε από την Mathilda (Natalie Portman) στην ταινία Léon: The Professional (1994).

-Ο Río (Miguel Herrán) ήταν όντως στην ηλικία του ήρωα του.

-Σχεδόν οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες έχουν ονόματα από πρωτεύουσες πόλεων όπως : Berlin (Germany), Helsinki (Finland), Moscow (Russia), Nairobi (Kenya), Oslo (Norway) & Tokio/Tokyo (Japan). Μνόνο δύο από τους χαρακτήρες όπως Denver (Colorado) και Rio de Janeiro (Rio de Janeiro) δεν είναι οι βασικές πόλεις.

1 COMMENT

Comments are closed.