Home Tv Άρθρα Casa de papel: Το ιδανικό τέλος για μια εξαιρετική ληστεία

Casa de papel: Το ιδανικό τέλος για μια εξαιρετική ληστεία

145
0

Casa de papel, δεν ξέρω καν από που να ξεκινήσω, καθώς ψες πήρα μονοκοπανιά (όπως συνηθίζω βέβαια) την 5η και τελευταία σεζόν! Κατέβηκε σαν αμάσητο κουραμπιεδάκι, σαν τρεχούμενο δροσερό νεράκι τον Αύγουστο (οκ σταματάω)!
Πες με τρελή αλλά δεν δέχομαι να μείνει εδώ (όχι οκ έκανε το ιδανικό φινάλε χωρίς να κάνει κοιλιά, αλλά θα τα πούμε παρακάτω).

Θα κάνω μια μικρή εισαγωγή για όσους δεν ξέρουν την σειρά και θα σας δώσω κάποια infos:

Εν αρχή η Ισπανία…

Η Τέλεια Ληστεία, όπως είναι και η ελληνική μετάφραση (ενώ κανονικά σημαίνει το χάρτινο σπίτι), από το μηδέν έφτασε στο 100 και όλα αυτά χάρη στο Netflix. Για όσους δεν γνωρίζουν, η σειρά ξεκίνησε σε κρατικό ισπανικό κανάλι Antena στις 2 Μαΐου Antena με συνολικά 15 επεισόδια. Επιτυχία μεγάλη δεν αναγνώρισε στη χώρα του, για αυτό και το συνδρομητικό κανάλι αγόρασε τα δικαιώματα την ίδια χρονιά.

La Casa de Papel

Πιθανόν να ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε το Netflix και αυτό γιατί έφερε τρομερή επιτυχία και μεγάλα νούμερα προφανώς.  Εμφανίζεται 199η ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές στις προτιμήσεις του κοινού στο IMDb. Και αφού τα νούμερα ανέβηκαν δεν θα ήταν θεμιτό να μείνει εκεί. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν και δεύτερο κύκλο χωρισμένο σε δύο μέρη. Στις 19 Ιουλίου του 2019 έκανε πρεμιέρα ο δευτερος κύκλος με το τρίτο μέρος της σειράς, ενώ στις 3 Απριλίου 2020 έκανε πρεμιέρα το 4ο μέρος.
Ένα χρόνο αργότερα ανακοινώθηκε η ανανέωση της σειράς για 5ο μέρος (3ος κύκλος), χωρισμένο σε 2 τόμους. Ο πρώτος τόμος κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ ο δεύτερος τόμος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώνοντας τη σειρά.

Εκτός από το τραγούδι των τίτλων My life is going on, που τραγουδάει η Cecilia Krull, συχνά ακούγεται κατά τη διάρκεια πολλών σκηνών το τραγούδι-ύμνος της ιταλικής Αντίστασης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Bella ciao. Ένα κομμάτι που το μάθαμε μέσα από εδώ, ένα κομμάτι που κακώς για μένα χρησιμοποιήθηκε σε clubs (ναι έγινε και αυτό), αλλά αρκετοί τραγουδίσαμε.

https://www.youtube.com/watch?v=MePHoYGqzsw

“It’s really complicated, because you never really know what’s going to happen – just look at Squid Game,”. “But I think there are a few things that explain it: you’ve got very pure entertainment combined with characters whose personal and emotional relationships are almost as important as the heist itself.

“And the robbery works like a football match because two teams are playing and one has to win and the other has to lose. You really want to know how it’s going to end: will they get the gold out of the Bank of Spain or not?”
Álex Pina

To the point

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις την ιστορία, φτιάξε καφέ να στα πω! Όχι οκ, αν θέλεις διάβασε τους παρακάτω συνδέσμους και ενημερώσου σχετικά: Μια σειρά που πρέπει να δεις, νέος κύκλος, η επιστροφή.
Αφού τα ξεφύλισες – λέμε τώρα – και κατάλαβες τι παίζει, να σου πω πως η τελευταία σεζόν έδωσε ρέστα! Η αδρεναλίνη δεν σταματά όπως και οι ανατροπές που σου κόβουν την ανάσα. Βέβαια αν έχεις φτάσει έως εδώ, τα περιμένεις όλα και κάποια πράγματα ίσως να μην σου κάνουν εντύπωση. Είναι όμως και κάποιες στιγμές που σου φέρνουν δάκρυα στα μάτια, κυρίως γιατί έχεις δεθεί με τους χαρακτήρες και σίγουρα είσαι και εσύ ένας απο αυτούς που έχεις επιλέξει έναν, γιατί θεωρείς ότι του μοιάζεις. Αν ναι, join the club. Αν όχι, βασικά καλησπέρα σας.

Δεν είναι απλά από τις σειρές δράσεις που οκ γίνεται μια ληστεία και βλέπεις ένα έξυπνο σχέδιο, είναι κάτι πιο βαθύ που μας ενώνει όπως λέει και ο Μικρούτσικος. Είναι αυτό που υπήρχε και στην ταινία V for Vendetta. Το δέσιμο του κόσμου, ο ηρωισμός, η ανάγκη για μια μεγάλη αλλαγή. Κάπως έτσι βγαίνει από τον 2ο κύκλο και μετά. Πέραν του ότι νέα πρόσωπα εμφανίζονται, παλιά και γνωστά μας αποχαιρετούν με τρόπο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τους χάνουμε. Ίσα ίσα πάντα θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Άνθρωποι που επέλεξαν πόλεις που τους αντιπροσώπευαν και τους μάθαμε ακριβώς έτσι. Μάθαμε με αυτό και τους χάσαμε με αυτό.

Θέλω τόσο πολύ να σου αναλύσω τι γίνεται στο τέλος, αλλά δεν θέλω να στο κάψω. Θα σου πω μόνο πως ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ και θα ήθελα λίγο παραπάνω, όπως κάθε φορά άλλωστε. Μια σειρά που δεν έκανε κοιλιά, δεν κούρασε, ίσως κάποια στιγμή στη μέση, αλλά πάντα έβρισκε τρόπο να σε γυρίζει και να λες ” ω να σου…”, ε κάπως έτσι και τώρα.

Αν έφτασες στην τέταρτη και είπες πως η Alicia (η νέα τρελή αστυνομικός που τους καταδίωκε) θα μπεί στη συμμορία… ε δεν μπορώ να σου πω πως κάνεις λάθος. Αυτό όμως δεν είναι νέο, είναι η προσθήκη που θα έπρεπε να έχει, καθώς πάντα κάποιος φεύγει.

Νομίζω ήταν το τέλειο κλείσιμο που θα μπορούσε, χωρίς να κουράσει ή να δώσει τροφή για κάτι παραπάνω.

casa de papel

Καλή θέαση και αφήστε με τώρα να τα ξαναδώ όλα μαζί δίχως αύριο.

casa de papel-end

Vila la liberte!

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here