Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα The Boy and the Heron: Με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας

The Boy and the Heron: Με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας

337
0
The Boy and the Heron: Me Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας
The Boy and the Heron: Me Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας

Η αγαπημένη ταινία του Hayao Miayzaki, The Boy and the Heron, τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων! Η 7η Ιανουαρίου έφερε τύχη !

Η ταινία του Studio Ghibli κέρδισε τις άλλες πέντε υποψήφιες ταινίες της κατηγορίας: The Super Mario Bros Movie (Universal/Illumination) Elemental (Disney/Pixar), Spider-Man: Across the Spider-Verse (Sony Pictures Animation), Suzume (Crunchyroll) και Wish (Disney).

Ο παραγωγός της ταινίας και συνιδρυτής του Studio Ghibli, Toshio Suzuki, δημοσίευσε στον λογαριασμό X της GKIDS:

 The Boy and the Heron
The Boy and the Heron

Αυτή είναι η πρώτη Χρυσή Σφαίρα για τον δάσκαλο Miyazaki, ο οποίος έκλεισε τα 83 του χρόνια στις 5 Ιανουαρίου. Πρώτη για το Studio Ghibli, πρώτη για την αμερικανική εταιρεία διανομής GKIDS και πρώτη για ταινία κινουμένων σχεδίων που δεν έχει γυριστεί στην αγγλική γλώσσα. 

Το “The Boy and the Heron” είναι η τελευταία ταινία του πολυδιαφημισμένου Ιάπωνα, ο οποίος στο παρελθόν είχε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων για την ταινία του 2001 “Spirited Away” και έλαβε τιμητικό βραβείο της Ακαδημίας το 2014. Το The Wind Rises του Miyazaki ήταν υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας το 2013. Η ταινία αποτέλεσε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία.

Μέχρι σήμερα, η ταινία έχει αποφέρει πάνω από 39,607 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και πάνω από 97,521 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.