Home Μουσική Μουσικά Νέα Garage – Surf Mayhem: The Hangees & The Aqua Barons live @Bad...

Garage – Surf Mayhem: The Hangees & The Aqua Barons live @Bad Tooth 27/11/22

286
0
the hangees

Από την Σαρδηνία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι The Hangees ξέρουν  καλύτερα από κάθε άλλο να παντρεύουν το garage punk με το instrumental surf! Γνωστοί όλα τα χρόνια ως the Hangee V άλλαξαν σύνθεση και όνομα, δεν άλλαξαν όμως καθόλου τον αυθεντικό primitive ήχο τους!

Μαζί τους το γκρουπ ορισμός του αυθεντικού surf στην Ελλάδα,

οι Aqua Barons! Για τους Aqua Barons τα έχουμε πει και με συνέντευξη και με κάλυψη σε live τους. Αν πάλι δεν θέλετε να ανατρέξετε στα αρχεία μας , να σας πούμε πως πρόκειται για μοναδική εμπειρία. Θα το χορέψετε σίγουρα και αν μη τι άλλο θα χαθείτε στα κύματα με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Ακούγοντας surf μουσική από μάστορες του είδους. Πενιά και συχώριο λέμε. Ο Πέτρος , ο Παναγιώτης, ο Άρης και ο Κώστας ξέρουν πολύ καλά να κάνουν κάθε εμφάνισή τους ένα πάρτυ που συμμετέχει και το κοινό ενεργά .  Τα παλικάρια από την Κορινθία και την Αθήνα κάθε φορά που εμφανίζονται , καβαλάνε ένα ωστικό κύμα που το μετατρέπουν σε tsunami και σε παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους. Reverb στα τέρματα; Ναι. Tremolo από άλλον πλανήτη ; Επίσης Ναι. Απλά αρρώστια! Έχουν μέχρι στιγμής 2 album στο ενεργητικό τους. Το Southeast Stompers 

και το Extreme Guitar Conditions

Aς επανέλθουμε όμως στους Hangees.

Από το Cagliari, στη νότια ακτή της Σαρδηνίας, Ιταλία, οι Hangee V ξεκίνησαν το 2003 ως πενταμελής μπάντα (εξ ου και το όνομά τους) . Σκοπός του ήταν είναι και θα είναι να παίζουν την αγαπημένη τους μουσική, sixties garage punk και obscure instrumental surf. Σε αυτά τα χρόνια είχαν πολλές συναυλίες σε όλη την Ιταλία και την Ευρώπη.
Μετά από αρκετές αλλαγές στη σύνθεση σήμερα είναι 3. Ο  Piergiorgio, κιθάρες και φωνή, είναι και ο βετεράνος της μπάντας. Έχει θητεία στους α-δι-α-νο-η-τους Uninvited. 

Επίσης και: παίζει drums στους Crudelli 

και στους Turkey Necks (αυτοί θα δείτε ποιοι είναι και τι κάνουν σε λίγο)…

O Marcello μπάσο και φωνητικά. Για τον Μarcello να σας πω πως έχει παίξει με ιερά τέρατα . Μιλάμε για τον Leighton Koizumi και τις 2 παρέες του. Τους Gravedigger V!!!

και τους Morlocks και τις 2 φορές που έχουν έρθει στην χώρα μας. Ογκόλιθος στο garage rock…

Την σύνθεση της μπάντα κλείνει η Alessandra στα τύμπανα και φωνητικά, εξ ου και η απόφαση να αλλάξουν το όνομα με το HangeeS. Η Alessandra είναι και τραγουδίστρια στους Turkey Necks . Και σωστά το μαντέψατε είναι και στη ζωή συντρόφια με τον Piergiorgio! (λιγούρια όοοοξω!!!)

Σαν Hangee V

έχουν ήδη βγάλει 3 lp και 2 7″, καθώς και αμέτρητες συλλογές με πολλές σπουδαίες μπάντες. Αυτό που είναι απίθανο με όλες αυτές τις μπάντες (άμα πατήσατε κανα play θα το ακούσατε) είναι το πόσο πιστοί είναι στο να αναπαράγουν τον ήχο του punk (ναι punk , δεν θα το αναλύσουμε τώρα αυτό, το punk δεν πρωτοεμφανίστηκε το 77 αλλά το 64 )και του surf της δεκαετίας του 60. Με τους Hangees νομίζω πως το τερματίσανε. Όταν τους πρωτοάκουσα νόμιζα πως είναι του “τότε”.

https://www.youtube.com/watch?v=WpylprCeVX4

Πάρτε και λίγο Fuzz στα μούτρα, με αγάπη πάντα!

Επειδή σας είπαμε πως παντρεύουν το garage με το surf, έχουν ολάκερο δίσκο από τέτοια άσματα , το Underwater Serenades (Όχι ότι λείπει η garage αρρώστια από το album, να εξηγούμαστε ).

Το τελευταίο τους Lp, Heading Back to the GoodValley κυκλοφόρησε αυτό το Νοέμβριο σε έκδοση CD(θα το έχουν μαζί τους, μαζί με μπλουζάκια, κονκάρδες και χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες, πάρτε φράγκα λέμε μαζί σας στο Bad Tooth).  Το βινύλιο θα ακολουθήσει αρχές του 2023 από την For Monsters Records.

Όπως καταλαβαίνετε οι δύο  αυτές μπάντες θα μας κάνουν να ιδρώσουμε τη φανελίτσα και να κλείσει ο λαιμός μας από τα ουρλιαχτά. Και μόλις κατέβουν, 2 μυστήριοι τύποι ο Sheik Ramirez και ο Νofunky (μέλη από μια μπάντα που τη λένε Frantic V ) θα το πάνε μέχρι το πρωί με original Mp3s… Ε μια τέτοια Κυριακή αξίζει να κοιμηθείς λιγότερο ή και καθόλου….