Home Μουσική Συνεντεύξεις Το Afternoiz φιλοξενεί τους Artificial Eden

Το Afternoiz φιλοξενεί τους Artificial Eden

65
0
ARTIFICIAL EDEN

Μετρούν 17 χρόνια ζωής έχοντας βρεθεί στην ίδια σκηνή με ονόματα όπως Paul Di’Anno, Rotting Christ, Enforcer κ.α. Οι Artificial Eden, ο Αντώνης Παναγόπουλος και ο Θάνος Παπαρίδης δηλαδή, μας μιλούν λίγο πριν την κυκλοφορία τους πρώτου τους άλμπουμ που αναμένεται σύντομα.

Καλωσήρθατε παιδιά. Πείτε μας λίγα λόγια για το ξεκίνημα σας και το έναυσμα που είχατε για να βγείτε να παίξετε την μουσική σας?
Kαλησπέρα και από την πλευρά μας. Λοιπόν , για να τα πάρουμε από την αρχή, το σχήμα αρχικά ιδρύθηκε το 2002 ως cover μπάντα καλύπτοντας συνθέσεις κιθαριστικής μουσικής από Steve Vai ,Satriani, John Petrucci,Greg Howe κ.α.
Μετά από λίγο χρονικό διάστημα ο Θανάσης και εγώ αρχίσαμε να γράφουμε δειλά δειλά τις πρώτες δικές μας συνθέσεις με φωνητικά. Νομίζω ότι ήταν καθαρά η ανάγκη για δημιουργία πού μας οδήγησε εκεί, βέβαια αυτή την ανάγκη δεν την μοιραζόντουσαν και τα υπόλοιπα τότε μέλη οπότε και αυτό καθόρισε και το παρών status του σχήματος.

Υπήρχαν μέλη που ήρθαν κι έφυγαν ή πάντα εσείς οι δύο αποτελούσατε το σχήμα?
Νομίζω ότι ήδη απάντησα σε αυτό αλλά μπορώ να προσθέσω ότι μερικές φορές ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς σε ότι ονειρευόμαστε.

Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικούς καλλιτέχνες. Πόσο ώθηση σας έδωσε στην πορεία σας?
Μας βοήθησε να αντιληφθούμε το πόσο αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ότι αξίζει να προσπαθήσουμε να το πάμε όσο πάει .

ARTIFICIAL EDENΤι σας εμπνέει να συνθέσετε την μουσική σας?
Δεν έχουμε κάποια θεματολογία είναι η αλήθεια. Τις περισσότερες φορές ένας από τους δύο έχει κάποια ιδέα την οποία προεκτείνει ο άλλος .

Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του πρώτου σας άλμπουμ, τί χρειάζεται να ξέρουμε για την δημιουργία του?
Το προσπαθήσαμε πολύ και το φιλτράραμε αρκετά δίνοντας του πολύ χρόνο να ωριμάσει μέσα μας, το ένα είναι αυτό Το άλλο δυνατό συστατικό είναι ότι όλος ο δίσκος ηχογραφήθηκε με την παλιά νοοτροπία, δηλαδή δύο δυνατές ρυθμικές χωρίς editing και χωρίς double trackings η reamping.
Ακούτε ότι έβγαινε από τους ενισχυτές μας .Ο λόγος πού το κάναμε έτσι ήταν πρώτον για να δώσουμε στο αποτέλεσμα άρωμα 80s και δεύτερον γιατί θέλουμε όταν και εφόσον παίξουμε live ο ακροατής να εισπράξει κάτι πολύ κοντά στο άκουσμα του δίσκου.

Τα άμεσα σχέδια σας σχετικά με την προώθηση του άλμπουμ?
Αυτήν την στιγμή είμαστε 100% επικεντρωμένοι στην κυκλοφορία. Υπάρχουν πάντα μεγάλα σχέδια αλλά έχουμε μάθει να κάνουμε μικρά και σίγουρα βήματα .

Δεν μπορούμε να μην σας ρωτήσουμε πόσο σας έχει επηρεάσει η κατάσταση που επικρατεί. Μήπως ο εγκλεισμός αποτελεί και ένα τρόπο για περισσότερη αυτοσυγκέντρωση και δημιουργία?
Αναλόγως τον μουσικό κάποιοι καταθλίπτονται από τον συνεχή εγκλεισμό και άλλοι το βλέπουν ως ευκαιρία να ασχοληθούν αναπόσπαστα με την δημιουργία ,δεν υπάρχει κανόνας .

Που μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τα νέα σας?
Μπορείτε μέσω της σελίδας μας στο facebook – ARTIFICIAL EDEN .

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια. Μια ευχή και από εσάς για τους αναγνώστες μας?
Και εμείς σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία αυτή και ευχόμαστε να τελειώσει όσον το δυνατόν συντομότερα όλο αυτό , μας αφορά όλους. Ευχαριστούμε και πάλι.

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here