Home Μουσική Συνεντεύξεις Οι SLEEPING DOGS μιλάνε στο Afternoiz

Οι SLEEPING DOGS μιλάνε στο Afternoiz

122
0
sleeping-dogs

Οι Sleeping Dogs και συγκεκριμένα ο Γιώργος Κελεπούρης (μπάσο), μας μιλά λίγο πριν τη συμμετοχή τους στο ANGELS AUTUMN FEST. Ρωτήσαμε τα βασικά αλλά μάθαμε πολύ περισσότερα. Διαβάστε αναλυτικά.

1.) Καλώς ήρθατε Sleeping Dogs. Ποια είναι η μέχρι τώρα ιστορία της μπάντας;
-Γειά χαρά!! Οι Sleeping Dogs είμαστε μια μπάντα που διανύουμε τον τρίτο χρόνο ύπαρξης. Ο Βαγγέλης Ζιάκας, μέσω μιας αγγελίας έψαχνε για μπασίστα και ντράμερ. Τη θέση του τραγουδιστή είχε καλύψει ο Νίκος Αρώνης, και έτσι εγώ ( Γιώργος Κελεπούρης) ανέλαβα το ρόλο του μπασίστα και μετά από λίγους μήνες στη θέση του ντράμερ έκατσε ο Βαγγέλης Φαραντάτος. Από εκεί και πέρα, μετά από αρκετά λάιβ, ήρθε η ώρα το original υλικό που έχουμε, να το μοιραστούμε με όλο τον κόσμο.

2.) Πως εμπνευστήκατε το όνομα σας και ποιος ήταν ο “νονός” του συγκροτήματος;
Νονός της μπάντας είμαι εγώ. Πρόκειται ουσιαστικά, για ένα τραγούδι του Zakk Wylde, το οποίο εκτός από φοβερό κομμάτι, έχει και ένα εξαιρετικό βίντεο κλιπ, που με είχε εντυπωσιάσει τόσο που ήθελα κάποια στιγμή να προτείνω το “Sleeping Dogs” σαν όνομα μπάντας. Όπως γίνεται συνήθως, έπεσαν κάποιες ιδέες στο τραπέζι, το “Sleeping Dogs” ήταν αυτό που κέρδισε στα σημεία, και φυσικά μπήκε και στο play list, ένα τραγούδι που το παίζουμε σε κάθε μας εμφάνιση.

3.) Είστε μια south rock μπάντα κατά βάση. Είναι ανάλογο και το ρεπερτόριο διασκευών που επιλέγετε για τα live σας ή έχει πιο ευρύ χαρακτήρα;
Προσπαθούμε να μην “κολλάμε” σε ένα είδος. Θέλουμε να έχουμε, όσο είναι δυνατόν, ποικιλία στα κομμάτια που επιλέγουμε να διασκευάσουμε. Ταυτόχρονα φυσικά, δεν θέλουμε να χάσουμε αυτό το southern ύφος. Γενικά κινούμαστε από hard rock έως και blues ήχους.

4.) Μέχρι τώρα λοιπόν κινούσασταν κατά βάση σαν μια cover live band. Πρόσφατα όμως κυκλοφορήσατε το πρώτο σας κομμάτι με τον τίτλο Broken Man’s Blues. Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτή την σύνθεση; Ποιος έγραψε στίχους και μουσική;
Ο Βαγγέλης Ζιάκας, ο κιθαρίστας μας έγραψε τους στίχους και τη μουσική, για το πρώτο μας single. Η σύνθεση έγινε μέσα στους μήνες της καραντίνας, και με το που χαλάρωσαν τα μέτρα, μπήκαμε στο στούντιο για την ηχογράφηση, και γυρίσαμε και το βίντεο.

5.) Είχε την ανταπόκριση που θα θέλατε το single αλλά και το video clip που το συνοδεύει;
Ναι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση. Κάναμε μια δουλειά που έχει εκτιμήσει ο κόσμος που την άκουσε, και γενικά τα θετικά σχόλια που έχουμε πάρει μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε.

sleeping-dogs-1

6.) Γενικότερα πως δουλεύετε το υλικό σας; Τζαμάρετε κατά κύριο λόγο ή υπάρχει κάποιος “υπεύθυνος” που φέρνει έτοιμα τα κομμάτια και απλά τα δουλεύετε όλοι μαζί; Γενικά πως περνάνε οι Sleeping Dogs στο στούντιο πέρα από τα live;
Όσον αφορά το “Broken Man’s Blues”, είναι το πνευματικό παιδί του Βαγγέλη Ζιάκα. Φυσικά βάλαμε όλοι τις πινελιές μας, γενικά όμως, δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη συνταγή στο πως γράφουμε τα κομμάτια μας. Όποιος από εμάς έχει μια βασική, κεντρική ιδέα, την φέρνει στο στούντιο, και μέσα από τζαμάρισμα, έχουμε το τελικό αποτέλεσμα, όταν όλοι είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που ακούμε.

7.) Ποιο είναι πιστεύετε το πιο σημαντικό στις σχέσεις μεταξύ των μελών ενός συγκροτήματος ώστε να λειτουργεί αυτό σωστά και δημιουργικά;
Πέρα από τα κοινά ακούσματα, που είναι και από τα πρώτα ζητούμενα στη δημιουργία κάθε μπάντας, σίγουρα χρειάζεται καλή συνεννόηση και αλληλοσεβασμός, στις επιθυμίες και τα πιστεύω ανάμεσα στα μέλη μιας μπάντας. Το ότι είμαστε τέσσερις διαφορετικοί και δυναμικοί χαρακτήρες, είναι το βασικό στοιχείο που “χρωματίζει” το συγκρότημα μας.

8.) Πότε να περιμένουμε κάποιο επόμενο νέο κομμάτι ή και ένα άλμπουμ ενδεχομένως;
Σύντομα θα έχουμε το επόμενο σινγκλ. Στόχος μας είναι, μέχρι τις αρχές του 2021, να έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο μας EP. Είναι νωρίς ακόμα για περισσότερες λεπτομέρειες.

9.) Ποιο πιστεύετε εσείς οι ίδιοι ότι είναι το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μουσικής σας; Που διαφοροποιούνται οι Sleeping Dogs σε μια εποχή με άπειρη μουσική πληροφορία εκεί έξω;
Θέλουμε να βάλουμε κάποια στοιχεία στη μουσική μας που δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα, παιξίματα και ήχοι που σπανίζουν αν θέλετε, και ίσως παίζονται σπάνια από ελληνικές μπάντες. Συγκεκριμένη απάντηση θα πάρετε μέσα από την δουλειά μας που θα κυκλοφορήσει, όπως σας είπα και πιο πάνω.

10.) Ευχαριστούμε πολύ παιδιά! Για φινάλε μπορείτε να πείτε ελεύθερα ό,τι θέλετε αλλά και στείλετε ένα μήνυμα σε όσους έχουν αγαπήσει ως τώρα το Broken Man’s Blues αλλά και γενικότερα την μπάντα!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την φιλοξενία. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους που είναι κοντά στη μπάντα αυτά τα τρία χρόνια, και ένα καλωσόρισμα σε όσους ήρθαν πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική μας, μέσο του “Broken Man’s Blues”. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να υποσχεθούμε ότι τα καλύτερα έρχονται….