Home Μουσική Συνεντεύξεις Tango with lions: you.me & μια Αισθηματική Αγωγή να μας περιμένει.

Tango with lions: you.me & μια Αισθηματική Αγωγή να μας περιμένει.

351
1
Tango with lions: you.me & μια Αισθηματική Αγωγή να μας περιμένει.

Οι Tango with lions μας επισκέπτονται πρώτη φορά και φέρνουν νέο δίσκο (φυσικά όχι μόνο τον έχουμε ακούσει, αλλά γράψαμε και για αυτόν), αλλά και μια όμορφη συμμετοχή στη Αισθηματική Αγωγή, στις 21 Ιανουαρίου 2023, στο Gagarin. Η Jo Γκόγκου ετοίμασε κάποιες ερωτήσεις που δεν θα κουράσουν αλλά θα μας βοηθήσουν να μάθουμε λίγο καλύτερα να χορεύουμε με τα λιοντάρια.

Ξεκινάμε;

Όπως αναφέραμε, έχεις ολόφρεσκο δίσκο, που κυκλοφόρησε Τέλη Νοέμβρη αν δεν κάνουμε λάθος. Είναι το 4ο και έχει τον τίτλο “you.me.”.Θα θέλαμε να μας πεις τι σημαίνει βαθιά μέσα σου ο τίτλος αυτός και ποια η σημασία του για εσένα.

Αυτός ο δίσκος περιλαμβάνει εννέα τραγούδια, εννέα ιστορίες μέσα από τις οποίες κατάλαβα πόσο διαφορετική ήμουν ή είμαι, ανάλογα τις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή μου τη δεδομένη στιγμή και ανάλογα ίσως και με τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου και την ταυτότητα της σχέσης μας. Αναρωτιέμαι πόσους διαφορετικούς εαυτούς δικούς μας και των άλλων έχουμε ζήσει και πόσο οι συναντήσεις με ανθρώπους μας αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Ποσα διαφορετικά “you” έχουν γνωρίσει τα διαφορετικά “me” μας.

tango with lions

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να υλοποιηθεί; Τι πέρασε μέσα και τι άφησες στην απεξω (αν υπάρχει ανέκδοτο υλικό).

Ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις με τον παραγωγό Βασίλη Ντοκάκη στο Lotus Studio, τον Σεπτέμβριο του 2021. Δουλέψαμε εντατικά για περίπου ενάμιση μήνα και μετά ολοκληρώναμε όλο και περισσότερα τμήματά του όποτε ερχόμουν στην Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 2022 είχαν ολοκληρωθεί οι ηχογραφήσεις και είχαμε ήδη περάσει στη μίξη του δίσκου. Εκτός δίσκου έμειναν δυο κομμάτια, με τα οποία όμως αποφασίσαμε εξαρχής ότι δεν θα ασχοληθούμε, οπότε δεν αφιερώσαμε χρόνο κάπου χωρίς λόγο. Ανέκδοτο υλικό υπάρχει απ’ όλους τους δίσκους, τόσο για να βγει κι άλλος ένας!

Έχετε αυτό το “κακό” συνήθειο, να μαγνητίζετε το κοινό. Σίγουρα έχετε βρει το κουμπί τους. Είναι η μουσική, ο στίχος, οι αύρα σας;

Ευχαριστώ για τα πολύ γλυκά λόγια… Δεν ξέρω ακριβώς τι πιστεύει το κοινό, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη κάθε φορά που ξέρω ότι με ακούνε ή ότι έρχονται στις συναυλίες. Όχι ακριβώς χαρούμενη, αλλά ανακουφισμένη, νιώθω ότι κάποιος καταλαβαίνει και συμπάσχει με το τερατάκι μέσα μου.

Συναισθηματική αγωγή λοιπόν και μέρος δεύτερο. Σας αγχώνει αυτό; Μεταξύ μας, ποιον άλλο μουσικό θα ήθελες να είναι μαζί σου στη συναυλια;

Τέλειο το “μεταξύ μας”! Χαίρομαι πολύ που θα παίξω με αυτά τα ονόματα, ανυπομονώ! Ίσως θα ήθελα να είναι και ο Bon Iver κάπου εκεί, αλλά δεν πειράζει.

Πέρα από τη νέα σας δουλειά, θα ακούσουμε και παλαιότερα κομμάτια στη συναυλία; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα αγαπημένο που δεν παραλήπτετε ποτέ;

Ναι, στο Gagarin θα παίξω με την μπάντα μου τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο και τραγούδια από τους παλιότερους δίσκους. Από τα παλιότερα, πάντα παίζω το “In A Bar” και το “A Long Walk”. Από τα καινούργια είναι νωρίς ακόμα, αλλά μέχρι τώρα το “Glacial” και το “Your Lover” είναι σταθερά στη setlist!

Υπάρχει ένα κομμάτι στο νέο δίσκο, που έχει τον τίτλο Tower. Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι ένα γράμμα που μελοποιηθηκε ας πούμε. Στάλθηκε ποτέ ή έμεινε κρυμμένο στο συρτάρι;

Ως γράμμα, έμεινε στο συρτάρι, αλλά ειπώθηκαν κάποια πράγματα προφορικά όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή.

Βοηθάει η μουσική έτσι ώστε να απαλύνει ο πόνος μας; Έχεις βρει άλλο τρόπο για σένα προσωπικά;

Με βοηθάει η μουσική, αλλά μπορεί και να πονάει πιο πολύ γιατί μου φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα που κάποιες φορές θέλω να κρύψω κάτω απ’ το χαλάκι. Πέρα από την ανθρώπινη επαφή, η οποία είναι πολύ σημαντική στη ζωή μου, ο πόνος φεύγει μέσα από τον χορό. Οι ώρες στο μάθημα χορού είναι από τις πιο ευτυχισμένες μου!

Δύσκολο κομμάτι η μουσική και περισσότερο δύσκολος ο δρόμος της. Θα το ξανα έκανες αυτό το βήμα;

Ξανά και ξανά.

Κλείνεις τα μάτια και το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι…. (συμπλήρωσε τη φράση)

Βλέπω ηλιόλουστο τοπίο, κατά προτίμηση μια ήρεμη, απομονωμένη, ηλιόλουστη ακτή με δέντρα για σκιά.

(Μένω στη βόρεια Ευρώπη, μάλλον γι’ αυτό.) Και πολλά βιβλία γύρω μου.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Vol2: Δεύτερος γύρος στο Gagarin 205

Μια μικρή ανάγνωση μα τόσα πολλά που μας χάρισε η Κατερίνα των Tango with lions.


Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο! Σίγουρα θα τα πούμε από κοντά στις 21 Ιανουαρίου!

C y.me there!

1 COMMENT

Comments are closed.