Home Μουσική Συνεντεύξεις Serpent Noir: Μια συνέντευξη πριν από τη συναυλία

Serpent Noir: Μια συνέντευξη πριν από τη συναυλία

545
0
Serpent Noir: Μια συνέντευξη πριν από τη συναυλία

Οι Serpent Noir έρχονται στο afternoiz.gr και μιλούν στην Ελίνα Παπαχριστοφόρου.  Είστε έτοιμοι για μια συναυλία με τους Therion;

1. Πλησιάζουν οι ημέρες για την συναυλία με τους Therion και Gentihaa ποια είναι τα συναισθήματα σας

Γ.Κ: Αδημονούμε! Είναι το πρώτο live που θα κάνουμε στην Αθήνα μετά από 6 χρόνια. Το να παίξουμε μαζί με τους THERION είναι ένα γεγονός που αν μου το έλεγες πριν 25 χρόνια θα σε έλεγα τρελό. Προσωπικά μιλώντας, οι THERION ήταν η πάντα που με έβαλε στο metal. Παρά το ότι σαν παιδιά υπήρχε αρκετό metal στο περιβάλλον μου (ξαδέρφια και φίλοι), οι THERION ήταν οι μόνοι που εκείνη την περίοδο με γοήτευσαν. Που μου έκαναν το κλικ αν θες. Συγκεκριμένα ήταν ο δίσκος THELI όπου ένας φίλος στο σχολείο άκουγε μανιωδώς στο discman του την ώρα του διαλείμματος. Τους θεωρώ μοναδικούς. Επιπλέον ο Christofer είναι καλός μου φίλος και γνωριζόμαστε μια 20ετια.

2. Πως βλέπετε την metal σκηνή κι ειδικά την black metal στην Ελλάδα

Γ.Κ: Δε θα έλεγα ότι είμαι ο πιο ενημερωμένος ακροατής. Θεωρώ ότι –μουσικά τουλάχιστον- υπάρχει πληθώρα ποιοτικών μπαντών με πολύ δυνατό υλικό. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια η Ελληνική, Φινλανδική, Σουηδική και Γαλλική σκηνή είναι στην κορυφή, τόσο στον τομέα της μουσικής όσο και στον τομέα της ‘’ζήτησης’’.

3. Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας και τα αγαπημένα σας συγκροτήματα

Γ.Κ: Τι να σου πρωτοπώ τώρα… Τελοσπάντων, θα έλεγα σίγουρα τους THERION της μεσαίας περιόδου. Οι δίσκοι SYMPHONY MASSES: HO DRAKON HO MEGAS και (κυρίως) το απίστευτο LEPACA KLIFFOTH. Heavy metal/ death metal riffing, απόλυτη BLACK METAL προσέγγιση, τελετουργική ατμόσφαιρα και το άνοιγμα των πυλών προς την Άλλη Πλευρά. Πραγματικά νιώθεις ότι το Δαιμονικό Στοιχείο εμφανίζεται και κατακλύζει το χώρο από τις πρώτες νότες. Δώστε μια ευκαιρία στους δίσκους αυτούς και δε θα χιάσετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το HO DRAKON HO MEGAS και το LEPACA KLIFFOTH (και το DR sideproject SHADOWSEEDS με το album DREAM OF LILITH του 1994) ήταν τα ΠΡΩΤΑ albums που καταπιάνονται πραγματικά με τη σκοτεινή πλευρά της Μαγικής Τέχνης.

Νιώθεις ότι το Δαιμονικό Στοιχείο εμφανίζεται και κατακλύζει το χώρο

Είναι εκεί που εμφανίζεται ο όρος ‘’Qliphoth’’. Περιττό να πω ότι oι δίσκοι αυτοί είναι πραγματικές απόρροιες της σκοτεινότερης πλευράς της Μαγείας.
Πλέον, ο όρος ‘’Qliphotic Magic’’ έχει γίνει ‘’καραμέλα’’ για πολλές black metal Μπάντες, με μηδαμινή γνώση του θέματος… αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Δε γίνεται να μην αναφέρω τους DISSECTION. Η γοητεία που ασκεί αυτή η μπάντα και δη ο Jon Nodtveidt είναι από το υπερπέραν. Μοναδικοί, 3 δίσκοι βουτηγμένες στην αφοσίωση και το απόλυτο πάθος.
Θα ακουστώ βλάσφημος, αλλά θα έλεγα ότι το REINKAOS είναι ο αγαπημένος μου δίσκος τους που τον ερωτεύτηκα με το πρώτο άκουσμα.
Παρεμπιπτόντως, ακούστε τα καταπληκτικό τους album- κύκνειο άσμα REINKAOS του 2006 και δείτε πόσες ομοιότητες έχει με το LEPACA KLIFFOTH του 1995.

4. Μιλήστε μας για τις μέχρι τώρα δουλειές σας και ποια τα σχέδια σας για το μέλλον

Γ.Κ: Οι SERPENT NOIR δραστηριοποιούνται από το 2006 και έχουμε 3 full length, 3 split (με MORTUUS, SARGEIST, ADRAMELECH) καθώς και ένα ep. Τα σχέδια μας είναι να ολοκληρώσουμε τα full lengths για τις μπάντες Eleventh Ray και Nox Formulae που εμπλεκόμαστε άμεσα. Επίσης έχει ξεκινήσει και τη σύνθεση του νέου full length των Serpent Noir… ένας δίσκος πάνω και στα 11 Qliphoth, έχουμε πολλές ιδέες σχετικά με αυτό.

Tελος να αναφέρω ότι η επανακυκλοφορία των δυο πρώτων Full ‘’SEEING THROUGH THE SHADOW CONSCIOUSNESS: OPEN UP THE SHELLS’’ και ‘’EROTOMYSTICISM’’ είναι στα σκαριά.

5. Πως επηρέασε η πανδημία την συνεργασία σας και την όλη καλλιτεχνική σας έμπνευση

Γ.Κ: Δε μας επηρέασε καθόλου!

6. Πώς βλέπετε τους εαυτούς σας μέσα κι έξω από την μπάντα σε δέκα χρόνια από τότε

Γ.Κ: Χμμ… Προσωπικά μιλώντας, θα εξακολουθώ να ζω ακολουθώντας τις αρχές αυτού που στον εσώτερο κύκλο ονομαζουμε‘’3M of Awakenning’’ (Magic, Martial Arts, Music).
1. Η απόλυτη Αφύπνιση μέσω της Μαγείας, 2. η εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες (που για εμένα είναι και τρόπος βιοπορισμού, καθώς διατηρώ σχολή πολεμικών τεχνών), και 3. η ισορροπία, η έκφραση μέσω της Μουσικής.

7. Τι θα ευχοσασταν στους fans σας για το 2023; Ποιο είναι το βαθύτερο μήνυμα που θέλετε να περάσετε στο κοινό με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση σας;

Γ.Κ: Ο,τι ορίζεται ως ‘’Πραγματικότητα’’ δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Ας ανοίξουμε διάπλατα τα Κέλυφη της Άλλης Πλευράς!