Home Μουσική Συνεντεύξεις Ο Valgran των GENTIHAA μιλά στο afternoiz.gr

Ο Valgran των GENTIHAA μιλά στο afternoiz.gr

94
1
Gentihaa-Promo-Pic Valgran

Ο Valgran των GENTIHAA προετοιμάζεται για την 15η Ιανουαρίου και τη συναυλία που θα δώσουν μπροστά στους Therion! Η Ελίνα Παπαχριστοφόρου τον ανακρίνει και ρωτά όλα εκείνα που μπορεί να θέλατε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε μαζί τους και χαιρόμαστε δεόντως με την πορεία τους!
Στις 15 Γενάρη, θα ανοίξουν τη συναυλία μαζί με τους Serpent Noir.

1. Στις 15 Ιανουαρίου, οι Therion θα εμφανιστούν στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Loulou is Present πρώην Piraeus Club Academy. Κάνουν μια στάση στην Ελλάδα και αυτό στα πλαίσια της περιοδείας τους Leviathan ||. Θα έχετε την τιμή να παίξετε στο πλευρό τους. Ποια είναι τα συναισθήματα σας, καθώς μέσα σε όλο αυτό, θα έχετε έναν δυνατό ρόλο;

Valgran: Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε την σκηνή με αυτήν την θρυλική μπάντα. Καθώς πρόκειται για ένα συγκρότημα που θεωρείται σταθμός στο συμφωνικό metal και πηγή έμπνευσης για τους νεότερους καλλιτέχνες του είδους.
Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα το 2023 για τους GENTIHAA!

2. Δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζεστε τη σκηνή με μεγάλα ονόματα. Πως ήταν οι συνεργασίες σας μέχρι στιγμής; Υπήρξε κάποια που να σας δυσκόλεψε;

Valgran: Είναι αλήθεια ότι ως πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα έχουμε μοιραστεί την σκήνη με τεράστια ονόματα του χώρου όπως (Dimmu Borgir,Septic Flesh,Asphyx κτλ),οι συνεργασίες μας μέχρι στιγμής υπήρξαν άψογες καθώς συνεργαστήκαμε εξαρχής, με επαγγελματίες εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τις όσο δυνατόν λιγότερες παρανοήσεις ή και παρεξηγήσεις.

3. Οι metal σκηνή ολοένα και αναπτύσσεται στη χώρα μας. Πως βλέπετε τα πράγματα και ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο σας?

Valgran: Είναι γεγονός ότι, η metal σκηνή στην χώρα μας αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και τείνει σιγά σιγά να γίνει αρκετά mainstream. Αυτό σίγουρα ως θετικό, και μόνο, μπορώ να το εκλάβω διότι με μια τέτοια έκβαση δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες για τις εγχώριες μπάντες να αναδειχτούν και να προωθήσουν τις δουλείες τους.

Επιτέλους, οι νέες ελληνικές μπάντες θα πρέπει να αναδειχτούν και να γίνουν άξιοι συνεχιστές της μεγαλειώδους κληρονομίας που έχουν δημιουργήσει οι πρωτοπόροι του χώρου όπως οι Rotting Christ,Firewind,Septic flesh κτλπ.
Το μεγαλύτερο όνειρό μας, είναι να προσπαθήσουμε και γιατί όχι, να φτάσουμε στο μεγαλύτερο σκαλί της μουσικής βιομηχανίας.

Είναι γεγονός ότι, η metal σκηνή στην χώρα μας αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και τείνει σιγά σιγά να γίνει αρκετά mainstream.

Gentihaa

4. Πώς ήταν τα συναισθήματα σας όσον αφορά την επιτυχία του Reversed Entropy και ποιο ήταν το κομμάτι που σας σημάδεψε ;

Valgran: Το 2019 ήταν σταθμός για τους GENTIHAA. Καθώς μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, εμφανιστήκαμε/υπήρξαμε για πρώτη φόρα στον metalικό χάρτη.

‘Ήμουν αρκετά σκεπτικός για το πως θα μας αντιμετωπίσει ο κόσμος, αλλά αυτό που συνέβη τότε ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου, ειδικά αμέσως μετά τα δύο shows με τους Dimmu Borgir.

H αποδοχή αυτή μας έδωσε το κίνητρο να προχωρήσουμε με αρκετά γρήγορους ρυθμούς αλλά μας ανέκοψε ,αυτήν την ανοδική πορεία η πανδημία.
Θεωρώ ότι το Beyond είναι ένα από τα πλέον δυνατά κομμάτια μας.

5. Η πανδημία έφερε μεγάλη αναταραχή στην ανθρωπότητα αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο πως ήταν για εσάς αυτή η εμπειρία; Δημιουργική και στρεσογόνα;

Valgran: ‘Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλον τον πλανήτη. Στην αρχή ήταν αρκετά στρεσογόνα κατάσταση, παρόλα αυτά δεν έπρεπε να την αφήσουμε να μας πάρει από κάτω και γι’ αυτό ασχοληθήκαμε με την σύνθεση του δεύτερου album μας. Το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2023.

6. Προετοιμάζεστε για τη συναυλία και σίγουρα δεν θα μας πείτε τι πρόκειται να δούμε. Μπορείτε να βάλετε στοίχημα όμως, πως θα μας εντυπωσιάσετε;

Valgran: Γενικά ο κόσμος που μας γνωρίζει πλέον, είναι υποψιασμένος στο τι θα δει από εμάς.’Οσον αφορά τους νέους φίλους/φίλες που θα μας δουν για πρώτη φορά να γνωρίζουν ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όπως πάντα, ώστε να τους κερδίσουμε.

7. Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους fan που αναμένουν τη νέα σας δουλειά; Και ποια ευχή θα κάνατε για το 2023?

Valgran: Πιστεύω ότι θα δουν την κολοσσιαία μουσική εξέλιξη αυτής της μπάντας σε σχέση με το Reverse Entropy.
Έρχεται ένα συγκλονιστικό album,που θεωρώ ότι θα ταράξει έντονα τα μουσικά νερά εγχώρια και μη.

Χρόνια πολλά και μεταλικά σε όλους με άφθονη υγεία!
Τα λέμε στις 15 Ιανουαρίου στο Loulou is present.
Be there!

Σχολιάστε

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here