Home Μουσική Η γνώμη μας The Reverend Beasts : κυκλοφόρησε το Sister Mammoth

The Reverend Beasts : κυκλοφόρησε το Sister Mammoth

303
0
reverend beasts

Reverend Beasts είναι μια μπάντα από Θεσσαλονίκη . Και εδώ έχουμε την πρώτη της απόπειρα στις 12 ίντσες αυτού του κράματος χρωμίου /βινυλίου που το λέμε LP. Είναι 12 ίντσες ευχαρίστησης; 12 ίντσες πόνου; 12 ίντσες απόσταση να πάρω φόρα να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο; Μπορεί και όλα αυτά μαζί. Αν έπρεπε όμως να συνοψίσω τη δισκοκριτική σε μία λέξη  θα ήταν Κ@ΒΛΑ. Ναι αμέ . 12 ίντσες κ@βλας.

O  τίτλος του  είναι Sister Mammoth. Άλλωστε ένα μαμούθ κοσμεί και το εξώφυλλο της κυκλοφορίας. Μην πάει όμως το μυαλό σας σε Ice Age και τέτοια. Φανταστείτε ένα υπερογκώδες θηρίο να βρυχάται και να παίρνει στο δρόμο του παραμάζωμα ό,τι βρεθεί μπροστά του. Αυτό κάνουν και τα παλικάρια από τη Θεσσαλονίκη. Στα 10 κομμάτια που αποτελούν το album, καταφέρνουν σχεδόν τα πάντα.

Ξεκινάνε με το Get That Guy .

Fuzz riffαρα , απλή μεστή , τα όργανα μπαίνουν μαζί με το ουρλιαχτό και τα μηνίγγια αρχίζουν να χτυπάνε δυνατά. Garage Punk υψηλών οκτανίων. Από αυτά που θα χρησιμοποιούσατε για να καθαρίσετε μετά από μια βραδιά ακολασίας σε μπουζοκοκλαρίνα. Ναι ξέρω εσείς δεν πάτε. Να το συστήσετε σε φίλους σας. Οι ταχύτητες είναι ανεβασμένες και πριν το ρεφραίν έρχεται μια ωραία διφωνία να σου δείξει πως είναι τα δουλεμένα κομμάτια. Σολάρα snarling. Έχει παύσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια σε καμία περίπτωση πως εσύ θα πάρεις ανάσα. Θα ουρλιάξεις μαζί με τον τραγουδιστή και τα φωνητικά στο τέλος του κομματιού. Εύκολα.

Με το Take Me to The Wild σφραγίζουν την ικανότητα που έχουν να κάνουν φωνητικά στα κομμάτια που είναι και το χρώμα τους. High Energy πείτε το , garage punk πείτε το, πείτε το όπως θέλετε, μέχρι να το ψάξετε, το δίλεπτο έχει περάσει και θες να το ξανακούσεις. Ορθά κοφτά ακόρντα και ρυθμικό που πυροβολεί αδιάκριτα. Σολάκι που ουρλιάζει και πάμε παρακάτω.  Το I Know That Is Wrong είναι από τις αγαπημένες μου στιγμές του δίσκου. Drum roll  και ανεβασμένες ταχύτητες. Ωραία αλλαγή και γεφυρούλα για το σόλο. Ενορχήστρωση με μυαλό , παρόλο που κανείς θα έλεγε πως σε αυτή τη μουσική δεν χρειάζεται και πολύ. Αλλά κάπως έτσι ξεχωρίζεις τα διαμαντάκια από τον σωρό. Όταν υπάρχει αυτό το extra κάτι που σε τραβάει από το αυτί και γαργαλάει ευχάριστα  τα εγκεφαλικά κύτταρα που διεγείρει η μουσική.

Το Mistakes είναι (αν είναι δυνατόν)

πιο γρήγορο και ο διάλογος που έχουν οι κιθάρες γεμίζει ένταση το κομμάτι. Σημειάκι με drum breaks, σολάκι και garage τελείωμα with a twist που λένε και στο χωριό μου. Με το  Don’t Waste Your Time που ακολουθεί, ένοιωσα προσωπικά υπερήφανος. Απλό, πιασιάρικo, θα μπορούσαν να το έχουν γράψει οι Mummies. Ωμό και στην ηχογράφησή του, σου κολλάει εύκολα. Αρχετυπικό garage και ένα ρεφραινάκι με τον τίτλο με τα drums να νομίζεις πως σε χτυπάνε φάπες να ξυπνήσεις. Μετά από 2 κύκλους σολάκι με εφέ που διαφοροποιείται από όλα τα άλλα κομμάτια. Έπρεπε να πατηθεί το πενταλάκι τι να κάνουμε τώρα.

Το Little Sister είναι άλλο ένα δίλεπτο σφηνάκι που σε χτυπάει αλύπητα . Πόνο δε νοιώθεις αλλά εγώ κυριολεκτικά έχασα ένα φρονιμίτη. (Εντάξει ήταν να βγει, γλιτώσαμε και τον οδοντίατρο). Μετά πάμε στο Why kai oi Dirty Wurds κλείνουν το μάτι συνωμοτικά στη διασκευή που όχι μόνο τιμά το κομμάτι αλλά το φέρνει και στο σήμερα με τη φρέσκια άποψη των Reverend Beasts. Που μόνο παρελθοντολάγνους δεν τους λες. Από την άλλη όμως είναι διάχυτη η επιρροή του αλήτικου rawk n roll από τα 60’s. Αυτό βέβαια είναι η δική μου άποψη.

You Occupy My Mind

για τη συνέχεια και οι Customs Five από τα επικά Pebbles κλείνουν το μάτι στο κουπλέ και γουστάρω ακόμα περισσότερο. Άλλωστε όλοι κλέβουν. Και όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Και εδώ το αποτέλεσμα είναι κάτσε καλά. Στο ρεφραίν το κομμάτι πάει εντελώς αλλού και απογειώνεται. Ο επόμενος οδοστρωτήρας είναι το Rock N Roll. Απλά πράγματα. παίρνουμε λίγο 50’s. Του βάζουμε τσαμπουκά ταχύτητα και κίνδυνο. Γιατί το rock n roll πρέπει να είναι και λίγο επικίνδυνο. Και γρήγορο. Στη λήξη έχουμε και λίγο Stooges με λίγο πιο στρωμένη φωνή με το You Gotta Be Mine. Last σαν κομμάτι αλλά σε καμία περίπτωση least. Instant classic,

Γενικά

Αν σας αρέσει το rawk n roll σε οποιαδήποτε μορφή ή έκφρασή του, το Sister Mammoth είναι ένας δίσκος που θα έπρεπε να παραγγείλετε χθες. Έχει ένταση, γκάζια, κιθάρες, κιθάρες και μπασοτύμπανο που σκίζουν όλα μαζί. Αν υπάρχει ένας δίσκος για πάρτυ με πολύ χορό, headbanging, άντε και καμιά ψιλοφάπα όταν μεθύσει ο κόσμος,  φέτος βγήκε από τους Reverend Beasts. Ακούγεται μόνο σε full volume, αλλιώς αιτηθείτε συνταξούλα.

Οι Reverend Beasts είναι:

Reverend Mits – drums
Thee Mammoth – vocals
Phix Joe Six – guitar, backing vocals
Captain K – guitar, harmonica, backing vocals
Bill Vassileaux – bass, backing vocals, guitar, tambourine, arrangement, creative production

Λοιποί συντελεστές:

Kostas Fragopoulos – sound engineer, mixing engineer, production manager, mastering engineer
Andronikos Troukis – assistant engineer
Recorded and produced at Shellac Studios, Salonica, Greece
Manufactured by Krakatoa Records SL
Released by YouTarzan Records

https://www.facebook.com/TheReverendBeasts

https://thereverendbeast1.bandcamp.com/album/sister-mammoth