Home Μουσική Η γνώμη μας The Jack Cades: Something New

The Jack Cades: Something New

92
0
the jack cades

Οι Jack Cades επιστρέφουν με ένα νέο άλμπουμ, το τελευταίο ήταν το Perfect View που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εξαντλήθηκε πριν το συγκρότημα προλάβει να περιοδεύσει για να το υποστηρίξει.

Η μπάντα αποτελείται

από τους Elsa Whittaker, Matthew Lambert, Mike Whittaker, Alexandra Cools και σχηματίστηκε στα τέλη του 2017 στο Stratford-upon-Avon (Ηνωμένο Βασίλειο). Αποτελείται από τα μέλη Thee Vicars, The Embrooks, Speedball Jr., The Missing Souls, The Baron Four κ.ά. Οι Jack Cades συνδύασαν το 2017 την Rock’n’Roll καταγωγή τους και δημιούργησαν Garage/Beat διαμάντια που αναμειγνύουν καθαρές 60’s Garage και R’n’B επιρροές με Surf και Stone Roses-esque Brit Pop.

Προπομπός του LP που κυκλοφορεί με τίτλο “Something New” ήταν το single στην Outro Records. Φυσικά και περιλαμβάνεται στο album.  Σε 13 κομμάτια η παρέα των Jack Cades ξεδιπλώνει το ταλέντο της μουσικά. Από το πρώτο ακόρντο του instrumental Rise  μέχρι το κλείσιμο του Last Stand , ο Mike και η Elsa δημιουργούν αυτά τα γλυκά μελαγχολικά τραγουδάκια που όμως φτιάχνουν την διάθεση. Περίεργο; δεν ξέρω. Οι αγγλικές μπάντες έχουν αυτή την ικανότητα. Εμένα το μάτι μου έπεσε κατευθείαν στο Temptation Inside Your Heart γιατί είναι τραγούδι των υπέρ-απόλυτα αγαπημένων καλύτερη μπάντα ever, Velvet Underground. Και για να πω την αμαρτία μου, δεν περίμενα και πολλά. Όμως τα καταφέρνουν θαυμάσια και σχηματίστηκε ένα χαμογελάκι στο πρόσωπό μου.

Και πήρα το άκουσμα από εκεί και κάτω,

κάπως ανορθόδοξα. Τα Flip Flop Fly και Last Stand κλείνουν υπέροχα το δίσκο. Το instrumental Last Stand θα το ζηλεύαν πολλές καλιφορνέζικες μπάντες τύπου Allah Las. Αν εξαιρέσουμε το Something New,  o δίσκος γενικά κινείται σε mid tempo και λίγο πιο αργές μπαλάντες αλλά η μελωδία αποζημιώνει. Άλλωστε , για αυτούς που έχουν ακούσει βαθιά τα 60’s , ξέρουν πως το πραγματικό punk ξεκίνησε από δακρύβρεχτες μπαλάντες. Αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Οι Jack Cades τα έχουν όλα όπως πρέπει. Ωραία στιχάκια, υπέροχα φωνητικά, κιθάρες βουτηγμένες στα reverb (this one goes to 11) και ρυθμικό σφιχτό και ολίγον θορυβώδες για να μην του λείπει τίποτα. Εξαιρετικά και τα Ours to Find και Angelica. Έξυπνη η εναλλαγή στα lead φωνητικά. Και μας πηγαίνουν μια πολύ ωραία βόλτα σε πολλά 60’s ηχοχρώματα. Γιατί ξέρουν. Γιατί έτσι τους βγαίνει. Αποπνέει μια ηρεμία και ένα feel good συναίσθημα.

Tracks:

1 – Rise
2 – Free Advice
3 – Tommy
4 – Ours To Find
5 – Chasing You
6 – Who Will I See
7 – Angelica
8 – Something New
9 – Electric Messiah
10 – Candy Cane
11 – Temptation Inside Your Heart
12 – Flip Flop Fly
13 – Last Stand

Μπορείτε να το ακούσετε και να το παραγγείλετε εδώ. Βέβαια το θέμα Brexit έχει και τελωνείο στη μέση οπότε το νου σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη σουηδική Beluga Records που μάλλον δεν έχει τελωνειακές διαδικασίες και η τιμή του είναι 17,95€, για καινούργιο δίσκο μην το πείτε ούτε του τραγόπαπα. Το περιμένω σε βινύλιο και το έχω ήδη έτοιμο ψηφιακά για το επόμενο road trip. Και εκεί που θα κάνω στάση, θα φροντίσω να έχω στα τέρματα της έντασης το Last Stand ανάβοντας ένα στριφτό τσιγάρο.

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here