Home Μουσική Η γνώμη μας Sigmataf: Ακούσαμε τη νέα δουλειά «Θηλυκός προς το Περιβάλλον»

Sigmataf: Ακούσαμε τη νέα δουλειά «Θηλυκός προς το Περιβάλλον»

180
3
sigmataf new album cover (1)

Ο Sigmataf κυκλοφόρησε έπειτα από χρόνια τη νέα του δουλειά «Θηλυκός προς το Περιβάλλον» και φυσικά έπεσε στα χέρια μας!
Είμαι πλήρως ενθουσιασμένη καθώς βρέθηκα να ακούω το νέο δίσκο, έπειτα από αρκετά χρόνια. Θυμάμαι τότε που το 2013 είχε κυκλοφορήσει το 2ο album ‘Τι κ​ά​ν​ε​ι σε ε​ί​σ​α​ι να ; ε​δ​ώ‘, ένα δίσκο που ο στίχος και μόνο έπαιζε πολύ στο μυαλό. Όπως και στον τωρινό, καθώς σου εξιστορεί πολλές μα πάρα πολλές ιστορίες.

Νομίζω πως αν άκουγα το δίσκο σε κάποιο app που χαρίζει views, τότε θα είχα δώσει τα περισσότερα. Έχει λιώσει στα ακουστικά μου και κοντεύω να μάθω τους στίχους απέξω… αν αυτό δεν δείχνει πως μου άρεσε, τότε τι;
Ας αναφέρω πως ο Στέλιος Τσάφος ή αλλιώς Sigmataf είναι πρώην μέλος των Βαβυλώνα και γνωστός στο χώρο της low bap σκηνής. Τα πράγματα αλλά και το ύφος έχει αλλάξει καθώς έχουν μπει αρκετά μουσικά στοιχεία από το ντεμπούτο τους κι όλας. Ηλεκτρονικά στοιχεία και όχι μόνο, που θυμίζει ίσως (αν θέλουμε να το παρουσιάσουμε κάπως) μονοπάτια 90’s πειραματικής σκηνής όπως Στέρεο Νόβα (ή όχι;)…

Sigmataf: Έρχεται με νέο δίσκο, με τον τίτλο 'Θηλυκός προς το περιβάλλον'

Στα 20 θυμάμαι πασχίζαμε να σώσουμε το κόσμο
και στα 40 μας τρέχαμε να σώσουμε εμάς από τον κόσμο

«Θηλυκός προς το Περιβάλλον»

Πως θα έμοιαζε μια μουσική που εξιστορεί ιστορίες;
Είμαι από εκείνους που τα κάνει εικόνες και τα αντιλαμβάνεται με άλλο τρόπο… και αυτήν την εικόνα κατάφερε και μου την έδωσε απλόχερα.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 9 κομμάτια, έχοντας ένα μικρό εισαγωγικό intro. Οφείλω να ομολογήσω πως και μόνο που έπαιξε ένας μικρό διάλογος, έφτανε σαν λόγος για να με κεντρίσει. Γιατί άλλωστε να μην σου αρέσουν οι γοργόνες;΄Εδώ θα ήθελα να μάθω βέβαια αν σε αυτά τα δυο κομμάτια που υπάρχουν στο δίσκο, είναι η φωνούλα ενός μικρού  Τσάφου.
Ας σου τα πω αναλυτικά όμως, ευελπιστώντας να ακούσεις όλο το δίσκο σύντομα!

1. Ποιο ψάρι σου αρέσει;
2.Το ταξίδι δεν οφείλει εξηγήσεις
3.Μη συνηθίσεις το λίγο | Έχει μια δυναμικότητα, μια κίνηση. Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια για τον έξω κόσμο, ε δώσε λίγο σημασία στον στίχο.
4.Άπειροι τρόποι
5.Άσε με να είμαι παιδί
6.Στην πιο μεγάλη του κόσμου ρωγμή
7.Μπουρίνι | Instrumental: σαν ένα μικρό ξέσπασμα λίγο πριν φύγει η γύρη από το δέρμα σου (ότι κι αν σημαίνει αυτό για σένα).
8.Το κορίτσι που ήθελε να ταξιδεύει | Νομίζω είναι από τα αγαπημένα μου. Απλό και όμορφο σαν ιστορία, που εύκολα μπορείς να γίνεις κομμάτι του. Ναι είναι ονειροπόλο, από εκείνα που μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να φτάσεις το σύννεφο για να μπορέσεις να το ζήσεις. Γιατί μπορεί το κορίτσι να ήθελε να ταξιδεύει, δεν ξέρουμε όμως αν μπόρεσε. Μελαγχολικό και γλυκό; Ναι
Αισιόδοξο; Ναι
9.Ας μιλήσουμε για εκείνο το αγόρι | Το album ολοκληρώνεται με μια γλυκιά μελαγχολία, που θέλοντας και μη, έρχεται ο στίχος για να ολοκληρώσει. Είναι το κλείσιμο της χαραυγής, είναι εκείνο το σκίρτημα που μπορεί και να προκαλέσει δάκρυα στα μάτια.

Στίχος και νόημα

Το ιδιαίτερο με τον Στέλιο (Sigmataf) είναι πως παίζει με τον στίχο και καταφέρνει να σου περνά τις ιστορίες τόσο καλά, που υπάρχει και αυτή η περίπτωση του να είναι δικές σου κλεμμένες στιγμές.
Ας πούμε στο METAVASI·3 , τα λόγια των τραγουδιών δεν γράφτηκαν σε χαρτί. Ήταν απευθείας στο μικρόφωνο, με την στιχομυθία της στιγμής. Για το «Θηλυκός προς το Περιβάλλον» γνωρίζω πως είναι για ακόμα μια φορά ένα μέσο επικοινωνίας του με τον έξω κόσμο.

Μετράει 12(+)χρόνια, 3 δίσκους, 1 Εp…

 

Αν θέλεις να ακούσεις κάτι παραπάνω και να τον ψάξεις, πάτα στο εδώ ή αλλιώς ξεκίνα για το spotify.
Facebook

3 COMMENTS

  1. […] Ο Sigmataf κυκλοφόρησε έπειτα από χρόνια τη νέα του δουλειά «Θηλυκός προς το Περιβάλλον» και φυσικά έπεσε στα χέρια μας! Αν θέλεις να μάθεις την άποψη μας, τότε καλύτερα να πατήσεις στην δισκοκριτική που κάναμε, εδώ. […]

Comments are closed.