Home Μουσική Η γνώμη μας Ακούσαμε το LP των Cosmic Shadows

Ακούσαμε το LP των Cosmic Shadows

1830
1
cosmic shadows

Στα κοντά ξανάκουσα λοιπόν το LP των Cosmic Shadows. H μπάντα δεν είναι καινούργια, τα παιδιά έχουν κάνει εμφανίσεις στο αθηναϊκό κοινό. Εδώ έχουμε το πρώτο τους album όμως που θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο, cd και κασέτα . Όλα αυτά θα λάβουν χώρα στις 17 τουτουνού του μηνού από την Sound Effect Records.

Με περίσσια χαρά έλαβα το ηχητικό αρχείο από τον Jon που είναι και ο mastermind πίσω από τα 8+ intro κομμάτια του album. Και έχω να πω πως ο Νοέμβρης για το rock n roll είναι εξαιρετικός μήνας. Ξεκινήσαμε με το LP των Basements, και συνεχίζουμε με το Lp των Cosmic Shadows.

Στις 8 αυθεντικές συνθέσεις

και στη μία διασκευή τα παιδιά διατυμπανίζουν την αγάπη τους για τις επιρροές τους. Psych punk αριστούργημα θα πω εγώ και λίγα λέω. Από το Intro που αν θέλετε δεν το μετράμε για κομμάτι λόγω μικρής διάρκειας τα παιδιά μας προετοιμάζουν για αυτό που ακολουθεί. Μπαίνουν δυναμικά με το I Had A Dream και οι κιθάρες δηλώνουν το στίγμα τους. Και στο ρεφραίν καταλαβαίνεις το έργο. Ψυχεδέλεια. Δεν χρειάζεται να είναι αργόσυρτη. Και αυτό είναι ακριβώς που κάνει τους Cosmic Shadows να έχουν δικό τους ήχο.

Συνεχίζουμε με το Devil’s Game που το λες και Garage Punk άμα θες. Αλλιώς πες το ό,τι θες . Δεν με νοιάζει. Αλλά είναι γρήγορο, σπιρτόζικο και σε κουνάει. Το μπασσοτύμπανο το κάνει εύκολα αυτό. Και η κιθάρα βαράει σολάρα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Στο Mr Thomas που ακολουθεί, θα ακούσεις λίγο Stooges και λίγο Shakin all Over . Στο ρεφραίν όμως οι Cosmic Shadows πάλι κλέβουν τις εντυπώσεις. Φωνητικά ντύνουν την μελωδία και του δίνουν μια πιο 60’s pop αξία. Μην γελιέστε όμως, οι γεμάτες reverb & Tremolo κιθάρες θα σας πάνε κατευθείαν στην αμερικάνικη δυτική ακτή.

Μετά έχουμε τη διασκευάρα στο Bo Diddley Was The 7th Son από Ufo Club. Για αυτό το κομμάτι σας έχουμε μιλήσει ήδη. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με το Satisfy . Κομμάτι που το ζηλεύω. Θα ήθελα να το έχω γράψει εγώ. Κοφτές κιθάρες και ρεφραινάρα.  Παλαμάκια στο solo και ωραίες ιδέες. Στοιχείο που χαρακτηρίζει όλο το album βέβαια, όχι μόνο το κομμάτι. Λόπι για την συνέχεια. Εδώ έχουμε ελληνικό στίχο. Και ο Jon λέει την ιστορία του σε 6 λεπτά  που είναι και το πρώτο κομμάτι που πέφτει λίγο ο ρυθμός. Αλλά ανεβαίνει το feeling και η έκφραση.

Στο Try έχουμε υπέροχη εισαγωγή

με εφέ και maraccas και η μια κιθάρα μπαίνει βαριά και υποβλητική. Η άλλη βαράει αρπίσματα τίγκα στα βάθια και μαζί σε υποβάλλουν στο ταξίδι τους. Το album τελειώνει με το I can’t See που είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι σε διάρκεια αλλά ο ρυθμός είναι γρήγορος . Κάπου στο δίλεπτο έχουμε μια πανέμορφη αλλαγή στο τέμπο με παυσούλα και εδώ έχουμε κλασική πλέον ψυχεδέλεια πλημμυρισμένη από το 60’s συναίσθημα που εμένα πολύ μου άρεσε. Θα μπορούσε να σπάσει σε 3 κομμάτια αλλά έτσι όπως το παρουσιάζουν τα παιδιά είναι πραγματικά άλλες ακουστικές γωνίες μιας μουσικής ιστορίας.

Γενικά αν σας αρέσουν οι Strange Boys, (κυρίως στο πρώτο τους LP), oi Cosmic Shadows θα είναι η επόμενή σας λατρεία. Γιατί παίρνουν αυτό τον ήχο και το κάνουν πιο psych . Έτσι βάζουν την δικιά τους υπογραφή.

Α και που είστε, μην το πολυσκέφτεστε, δεν θα έχει πολλές κόπιες το πράμα, προπαραγγείλετε τώρα από εδώ. Μην τρέχετε και δεν φτάνετε μετά.

1 COMMENT

  1. […] Fata Morgana είναι ο τίτλος από το πρώτο album που μας χαρίσαν οι σχετικά νεοσύστατοι Coral Fuzz. Κυκλοφόρησε ψηφιακά προς το παρόν στις 3 τούτου του μήνα. Σας το είχα πει πως ο Νοέμβρης ήταν και είναι πολύ καλός μήνας για την αθέατη πλευρά του rock n roll. Είχαμε και άλλα 2 LP από Basements και Cosmic Shadows. […]

Comments are closed.