Home Μουσική Η γνώμη μας Kodaclips: Ακούσαμε το Glances

Kodaclips: Ακούσαμε το Glances

kodaclips
kodaclips

Οι Kodaclips είναι μια shoegaze/alternative μπάντα που ιδρύθηκε στα μέσα του ’21. Κάθε μέλος έχει διαφορετικό καλλιτεχνικό υπόβαθρο, που κυμαίνεται από ψυχεδέλεια μέχρι stoner και progressive. Aυτοί οι ήχοι λιώνουν μαζί με 90’s vibes και μελαγχολικά χρώματα. Οι Kodaclips αρέσκονται να πειραματίζονται με τις μελωδικές και ενορχηστρωτικές τους ιδέες.
Ξεκινούν τα live στα τέλη του 2021 και παίζουν ως opening act για τις ιταλικές συναυλίες των A Place to Bury Strangers.

Μετά από κάποιες άλλες συναυλίες σε χώρους και φεστιβάλ στην Emilia Romagna, δημοσιεύουν το “Glances“, το ντεμπούτο άλμπουμ τους με την Overdub Recordings, που κυκλοφόρησε και παρουσιάστηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Vidia Club της Cesena.

Το “Glances” είναι το πρώτο άλμπουμ των Kodaclips.

Η μπάντα αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής σε μία από τις κύριες επιρροές της: ο τίτλος του lp είναι στην πραγματικότητα μια παράθεση των στίχων από το “Don, Aman”, το 3ο κομμάτι του αριστουργήματος “Spiderland” των Slint.

Όντας πλήρως αυτοπαραγόμενο και αυτοηχογραφημένο, αυτό το πρώτο άλμπουμ έχει ένα έντονο οικείο συναίσθημα.

Οκτώ κομμάτια για την κατάθλιψη, την απάθεια, τα δυσοίωνα σημάδια και τις ονειρικές ατμόσφαιρες.
Ο ήχος κυμαίνεται από shoegaze και post-punk μέχρι space rock με στοιχεία από math και post, όλα με έναν τραχύ ήχο που θυμίζει μουσική των 90’s.

Οι στίχοι είναι αινιγματικοί χάρη στη χρήση της τεχνικής cut-up και τα φωνητικά είναι σχεδόν πνιγμένα στο reverb.

Οι κιθάρες δημιουργούν τοίχους παραμόρφωσης και αιθέριες ατμόσφαιρες, ενώνοντας την ενέργεια που αναδύεται από το ρυθμικό session.

Με το Temporary μας κάνει μια εισαγωγή όχι μόνο στην ιδιαίτερη μελωδία που θα ακολουθήσει, αλλά σε ολόκληρο το ύφος και την ταυτότητα του συγκροτήματος.
Το Pacific έρχεται να ισορροπήσει και να μας χαλαρώσει, όπως και το Cerbero.
Το Longinus είναι μια υπέροχη μίξη ατμοσφαιρικού και δυναμικού ήχου.. ένα από τα κομμάτια που ξεχώρισα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Στο Not my Sound ο ήχος είναι βαρύς και ατμοσφαιρικός με λίγο από την γνωστή “φασαρία” που όμως του ταιριάζει.

Το ‘Drowning Tree‘ είναι ένα εσωστρεφές κομμάτι με αιθέριο χαρακτήρα, εμφανές από τις πρώτες νότες. Η αντήχηση βυθίζει τα όργανα και τη φωνή σε μια νοσταλγική και στενάχωρη ατμόσφαιρα που αντιπροσωπεύει την κατάσταση προβληματισμού που κινεί και τροφοδοτεί τη σύνθεση.

Drowning tree

Οι στίχοι αφηγούνται αινιγματικά έναν διάλογο με τον εαυτό μας: ένα μέρος του μυαλού μιλάει στην καταθλιπτική του κατάσταση, εναλλάσσοντας τη συμπόνια με μια αδύναμη προσπάθεια να το σηκώσει. Το κεντρικό θέμα είναι η αίσθηση ότι συνθλίβεται από το στρώμα της εμφάνισης που απομακρύνει το βλέμμα από την αυθεντικότητα των ανθρώπων. Ο προβληματισμός κορυφώνεται με την παράδοση στο σύμβολο της

Muffling

Ένα μελαγχολικό και εμμέσως ζοφερό κομμάτι, αλλά πιεστικό και γρήγορο, που αφήνει περισσότερο χώρο για παραμορφώσεις παρά για αντηχήσεις”. Το “Muffling” είναι εμπνευσμένο από το τέλος μιας σχέσης, που βιώνεται ταυτόχρονα μέσα και έξω από ένα χρονοδιάγραμμα, αναμειγνύοντας σκέψεις, αναμνήσεις, αντανακλάσεις και αυταπάτες.
Το album θα κλείσει με το Chrysomallos, ένα ορχηστρικό κομμάτι σχεδόν οχτώ λεπτών, που είναι θαρρείς η περίληψη και το φινάλε των όσων ακούσαμε νωρίτερα. Μουσική με γυρίσματα από την χαλαρότητα στην ένταση. Σου αφηγείται μία ιστορία μόνο με την μουσική, και αυτό είναι κάτι που δεν συναντάς συχνά.
Ένα ιδιαίτερο άλμπουμ που αξίζει να ακούσεις

kodaclips 1

Track List

Temporary
Pacific
Drowning Tree
Not my Sound
Cerbero
Muffling
Longinus
Chrysomallos

LINEUP-

Alessandro Mazzoni – Voce e chitarra

Lorenzo Ricci – Chitarra

Sonny Sbrighi – Basso

Francesco Casadei Lelli – Batteria

-LINKS-

SPOTIFY:

https://open.spotify.com/artist/0NslJOSzpHG55MEpFWrJ4Z?si=x8CyOKgHR4uhPWj7iPIjEw

YOUTUBE

https://www.youtube.com/channel/UChtmdl3J5xodYe-_058-K8Q

FACEBOOK:

https://www.facebooc.com/kodaclips

INSTAGRAM

https://www.instagram.com/kodaclips.official