Home Μουσική Η γνώμη μας Haneke Twins: Ακούσαμε το Stories of Violence

Haneke Twins: Ακούσαμε το Stories of Violence

464
3
Haneke twins, artworks-

Δεν είναι πρώτη φορά που συναντούμε δισκογραφικά τους Ελληνο -Ελβετούς post-punkers Haneke Twins. Το 2019 είχαμε κι όλας τη χαρά να τους συναντήσουμε στη Death disco, όταν άνοιξαν τους Burning Gates. Αυτή τη φορά έρχονται στην Αθήνα, για να μοιραστούν τη σκηνή με τους She wants revenge. Μάθε περισσότερα, εδώ.

Αυτήν την φορά, θα τους δούμε στο πλευρό των She Wants Revenge, αφού θα έχουν στη βαλίτσα τους την πιο ολοκληρωμένη τους δουλειά έως τώρα, το LP “Stories of Violence“.

Η νέα δουλειά αναμένετε από την Urgence Disk Records την 1η Σεπτέμβρη. Μία πρόγευση της νέας τους δουλειάς αποτελεί το video-single “Lights Off part2” που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Haneke Twins | “Stories of Violence

Εμείς θα δούμε το “Stories of Violence” αναλυτικά ευθύς αμέσως!

Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά που έρχεται από το συγκρότημα καθώς πλέον έχει και νέα σύνθεση.

Guitars: Stefanos Leontsinis & Andrés G. Delannoy
Bass: Paul Aspell
Drums: Emil Koulouris
Vocals & Keys: Paschalis Vichoudis

Για ακόμα μια φορά, το συγκρότημα έχει μπλεγμένες ρίζες, καθώς η Ελλάδα συναντιέται κάπου στη Γενεύη, με Άγγλους, Πορτορικανούς.. σε αντίθεση με την πρώτη εμφάνιση που είχαν, που ήταν κατά βιάση Έλληνες.

Ο Πασχάλης και ο Στέφανος (πραγματικά διαβάστε τη συνέντευξη που είχαν δώσει και θα μάθετε πολλά), τα βασικά αλλά και ιδρυτικά μέλη των Haneke Twins, είναι και εκείνοι που επέφεραν το μεγάλο big bang για αυτούς.

Haneke Twins, φωτογραφία Syed Haider Abidi

Τι συμβαίνει όμως με το “Stories of Violence

Ηχογραφήθηκε στο Studio des Force Motrices της Γενεύης και στο Zikolokos (Saint-Genis-Pouilly, France) πριν από ένα καλοκαίρι, δηλαδή το 2022.
Η μουσική αλλά και ο στίχος έρχονται εκ της Ελλάδος από τον Στέφανο Λεοντσίνη και τον Πασχάλη Βιχούδη.
Έχοντας πλέον δημιουργήσει μια καριέρα στο εξωτερικό, γιατί να μην ηχογραφήσουν και εκτός Ελλάδος; Αυτή λοιπόν είναι η επίσημη πρώτη και περιλαμβάνει 2 περιοχές της Γενεύης, καθώς βέβαια έχουν και πάλι την εξαιρετική συνεργασία με τον Κωστα Βερίγκα.

Εδώ να αναφέρουμε πως το Artwork είναι by Godsteeth illustration. Ανακάλυψε περισσότερα στον σύνδεσμο https://www.instagram.com/godsteethillustration/

Inside “Stories of Violence

Ο δίσκος αποτελείται από 13 κομμάτια, όλα άρτια συνδεδεμένα μεταξύ τους και άλλο τόσο αυτόνομα. Το αναφέρω αυτό γιατί θα παρατηρήσεις πως περνά μέσα από μουσικές γενιές, που σίγουρα κάτι σου θυμίζει, κάτι έχεις αφουγκραστεί. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν το πέρασμα που γίνεται, κάτι σαν αφιερωματικό θα μπορούσε κάποιος να πει, από τους Joy Division και τους Bauhaus, τους Interpol έως τους IDLES (τυχαίο που όλοι έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα;).

Αρκετά τα αναφορικά στοιχεία, αν και ελαφρώς υποτονικός ο ρυθμός – μη ξεχνάμε πως το post πολλοί αγάπησαν, κυρίως οι καταθλιπτικοί που ενίοτε είναι και καταπληκτικοί – και πως να μην είναι δηλαδή, όταν τα στιχουργικά στοιχεία ασχολούνται με την καθημερινότητα, που δεν είναι πάντα ευτυχής.

Haneke Twins, φωτογραφία Yuri Tavares

Ψυχολογικά, κοινωνικά, ερωτικά, πολιτικά ζητήματα, θέματα του σήμερα και του πάντα. Τα αρνητικά συναισθήματα άλλωστε και η κατάθλιψη που βιώνουμε καθημερινά, μόνο καλλιτεχνικά αποτελέσματα μπορεί να δώσει και κυρίως να διαδώσει.

Παραπάνω ανέφερα πως την αλληλουχία που έχουν μεταξύ τους αλλά και το πόσο αυτόνομα μπορεί να είναι συγχρόνως. Θα το καταλάβετε στην ένταση που μπορεί να έχουν κάποια, που θα σε βάλουν στην διαδικασία να  κουνήσεις λίγο παραπάνω το πόδι όσο κάθεσαι.

Άστο να παίζει και άκουσε με:
  • Κάπως έτσι νιώθεις, καθώς ο δίσκος ξεκινά με το Feel the burn. Έχεις αυτό κάψιμο που δεν μπορεί να σε αφήσει σε ησυχία.
  • Το lights of part 2, θα το πέτυχες κα παραπάνω σε μορφή βίντεο. Δεν ξέρω αν θα το έμπλεκες με Ian Curtis ή Peter Murphy στα σκοτεινά τους. Αφήνω αυτή την επιλογή σε εσένα.
  • Μέσα στο δίσκο θα βρεις ένα μελοποιημένο ποίημα της Zen Das. Αν έχεις φωνές μέσα στο κεφάλι σου, αναζήτησε το voices. (Και ναι είναι βαθύ το Ελληνικό ταπεραμέντο)

Αναμένετε λοιπόν το δίσκο από 1 Σεπτεμβρίου να τον ακούσετε και εμείς να το πιάσουμε πλέον και επίσημα στα χέρια μας!

Bio

“Haneke Twins” EP [self-released | 2018].
“Astronaut” mini-LP [The Animal Farm Music (London) | 2021].
“Stories of Violence” LP [Urgence Disk Records (Geneva) | 2023].

Facts:
  • Το συγκρότημα ξεκίνησε ως ντουέτο (Πασχάλης -Στέφανος) και αυτή η δυαδικότητα εξακολουθεί να διατηρείται στη διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών.
  • Το όνομα του συγκροτήματος είναι ένας φόρος τιμής στον Αυστριακό σκηνοθέτη Michael Haneke και το αριστούργημά του “The White Ribbon”, μια ταινία υποψίας δεύτερης διαλογής χωρίς ούτε μια νότα μουσικής. (Θα το βρείτε και στη συνέντευξη μας)
  • Το “Climb” από το ντεμπούτο EP τους μπήκε στην playlist του παγκοσμίου φήμης μουσικού blogger Eric Alper με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πολυάριθμες ραδιοφωνικές μεταδόσεις σε Καναδά, ΗΠΑ, Μεξικό.
  • Το ντεμπούτο EP τους περιλαμβάνει μια απροσδόκητη εκδοχή του θρυλικού “The End” των The Doors.
  • Και τα 5 μέλη του συγκροτήματος είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στη Φυσική.

3 COMMENTS

Comments are closed.