Home Μουσική Η γνώμη μας Commuter: Ακούσαμε το νέο ομότιτλο EP

Commuter: Ακούσαμε το νέο ομότιτλο EP

298
2
commuter

Αν θα ήθελα να ακούσω κάτι σε british post punk, αλλά με εγχώριες ρίζες, τότε, θα προτιμούσα τους Commuter! Γιατί; Νομίζω γιατί χρησιμοποιούν τέτοια vibes που σου έρχεται να πας στο London bridge και να περπατήσεις στο πλακόστροτο του καθώς ψιχαλίζει. New wave ή new era(για τους ίδιους);

Σήμερα που διαβάζετε, κυκλοφόρησε η νέα τους δουλειά με τον τίτλο Commuter και αφορά ένα EP. Αυτό από μόνο του περιλαμβάνει 4 κομμάτια, σε μουσική των commuter και σε στίχους του Διονύση Κουταβά, που θα σου αφήσουν αν μη τι άλλο, ένα αισιόδοξο και  φωτεινό συναίσθημα.

Η σύνθεση και ηχογράφηση της νέας αυτής δουλειάς, πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2022 σε παραγωγή του Αλέξ Μπόλπαση στο Suono Studio και Freaks Studio (Αθήνα), ενώ το mastering έγινε από τον Greg Obis στο Chicago Mastering Service.

Commuter

Reassure:
UK:*/ˌriːəˈʃʊər/US:/ˌriəˈʃʊr, -ˈʃɝ/ ,(rē′ə shŏŏr′, -shûr′)
Πως θα μπορούσε να μας καθησυχάσουν όταν τριγύρω μας όλα είναι έντονα, γεμάτα θυμό; Ίσως με μια μικρή δόση από το intro ή και ολόκληρο το κομμάτι, εμείς δεν θα πούμε όχι.

Time:
UK:*/ˈtaɪm/US:/taɪm/ ,(tīm)
Θα μπορούσε να έχει ξεπηδήξει από παλαιότερο δίσκο των Cure (ντροπή μου το ξέρω, αλλά…). Ρυθμός που θα μπορούσε να σε ιντριγκάρει στην σκηνή και να σε κάνει να κουνηθείς! Μήπως να τους βρούμε μια πάμπ;

Light:
UK:*/ˈlaɪt/US:/laɪt/ ,(līt)
Είναι από εκείνα που μου έμειναν λίγο παραπάνω. Μην με ρωτήσεις το λόγο. Είναι όμως και εκείνο που πρωτοεμφανίστηκε λίγο πριν την κυκλοφορία του ep.

Choke:
UK:*/ˈtʃəʊk/US:/tʃoʊk/ ,(chōk)
Λιγάκι πιο χαλαρό στο ύφος, μα πιο συγκρατημένο στο στίχο; Όχι δε νομίζω! Άκουσε το και θα μας θυμηθείς!

commuter

To “commuter EP” κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις streaming πλατφόρμες και σε μορφή κασέτας από την Bitter Tea Records!

Δεν ξέρω αν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τις φωνές της Βρετανικής τοπικής σκηνής, καθώς άξια θα μπορούν να σταθούν εκεί και να υποστηρίξουν τη δουλειά τους.

To “commuter EP” αποτελεί ένα ημερολόγιο ενηλικίωσης. Θέτει τους προβληματισμούς που γεννιούνται, ενώ προσπαθεί να ξορκίσει και ταυτόχρονα να συμφιλιωθεί με τα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτό το ταξίδι.

Είναι ο φόβος, η ματαίωση, το άγχος αλλά και ο έρωτας μέσα από έναν φορτισμένο κιθαριστικό λαβύρινθο ρυθμών και μελωδιών.

Η εικαστική επιμέλεια του εξωφύλλου πραγματοποιήθηκε από τον graphic designer AD Visions.

commuter

Bio:

Οι commuter ξεκίνησαν ως μουσικό project του Διονύση Κουταβά (vocals/guitar) στην Αθήνα του 2019 με βασική επιρροή τον post-punk ήχο της σκηνής του Καναδά (Women, Preoccupations) αλλά και το νέο ρεύμα του Ηνωμένου Βασιλείου (Shame, Squid). Τον Οκτώβριο του 2021 το project απέκτησε μορφή full band, με την προσθήκη των Δημήτρη Κουτσούλη (drums), Σπήλιου Κάκκα (bass) και Αλέξανδρου Κολοκυθά (guitar) και έκτοτε πραγματοποιεί εμφανίσεις στην σκηνή της Αθήνας και προσεχώς στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τον Οκτώβριο του 2022, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο single και video clip “Light” ενώ το ομώνυμο ΕΡ της μπάντας κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2023 σε ψηφιακή μορφή και κασέτα από την Bitter Tea Records.

Social

Stream the Commuter EP on Spotify
Download in digital format
Order the Commuter EP limited edition cassettes

Facebook  
Instagram

2 COMMENTS

Comments are closed.