Home Μουσική Η γνώμη μας Archive: Ακούσαμε το νέο τους δίσκο με τίτλο ‘Call To Arms &...

Archive: Ακούσαμε το νέο τους δίσκο με τίτλο ‘Call To Arms & Angels’


Κυκλοφόρησε επιτέλους η νέα δουλειά των Archive, που θυμίζει σκηνές κινηματογραφικής ταινίας… ή μήπως είναι;

Ας πούμε δυο λογάκια για τον δίσκο όμως, πριν σας πω τη γνώμη μου.

Ο δίσκος έχει τον τίτλο ‘Call to arms & angels‘ και αποτελεί το 12ο studio album των Λονδρέζων, Archive. Είναι ένα album με 17 track double album, ηχογραφημένο στα rak studios του Λονδίνου. Θα το βρείτε σε deluxe έκδοση και για όσους ενδιαφέρονται στη σελίδα τους στο facebook κληρώνουν ένα αντίτυπο με τις υπογραφές τους!

Το εξαιρετικό σε αυτό το album είναι το extra bonus soundtrack album με τα exclusive instrumentals των 8 ντοκιμαντέρ. Η συνεργασία τους με τον jérome devoise πέραν του call to arms & angels, έρχεται από την προηγούμενη δουλειά τους, The False Foundation (2016).

 “writing our twelfth studio album was an extraordinary time for the band. the song writing became an unfolding narrative as the world got stranger and more disturbing everyday. with people’s freedoms being pushed to the brink, the suffering covid caused and the terrible events in the us lead by trump and the rise of the right, anything seemed possible. to reflect on these times as artists brought up a darkness and an anger, but also a strange kind of inspiration that was at times unsettling. it really made us appreciate the power of music and how lucky we are to be able to express our feelings in this way. it seems there is light at the end of the tunnel, but there are always shadows within that light”.

archive-Call To Arms & Angels

Έχουν την ιδιότητα να κινούνται μουσικά και να πειραματίζονται ολοένα και περισσότερο. Αυτή η δουλειά έχει κάτι το γαλήνιο, το ιδιαίτερο… λες και όλες οι άλλες δεν έχουν αλλά οκ.. Φυσικά καταφέραμε να πάρουμε μια γεύση λίγο καιρό πριν, όταν μας έδιναν μικρά διαμαντάκια μέσω των video τους. Τώρα ήρθε η ώρα όμως να το ακούσουμε ολοκληρωμένο.

Call to arms & angels

Ξεκινώντας με το Surrounded By Ghosts, βλέπουμε κατά πόσο βαθιά θέλουν να μας βάλουν στη λογική αυτή του δίσκου. Δεν ξέρω αν είναι ταξιδιάρικο, σίγουρα όμως κλείνεις τα μάτια, παίρνεις βαθιές αναπνοές και αν θέλεις και κάνεις και ένα μικρό χαρωπό διαλογισμό.
Mr Daisy για την συνέχεια και τώρα το ύφος πήρε μια ανάσα παραπάνω, που θυμίζει κάτι από το παρελθόν, ίσως λίγο από το γνώριμο ύφος τους.

Θα μπορούσα να στα αναλύσω όλα ένα ένα, όμως δεν θα το κάνω έτσι γιατί μπορώ. Αυτό που θα πω όμως, είναι πως είναι ένας πολύπλευρος δίσκος που δεν θα βαρεθείς, ίσα ίσα θα ανακαλύψεις και κάτι νέο, στην εξέλιξη τους.

Τίποτα δεν είναι σαν το Noise των Archive θα πουν κάποιοι. Προσωπικά οι καλύτεροι δίσκοι ήταν από το Noise (2004) έως το Controlling Crowds – Part IV (2009). Αλλά ξέρεις τι, από όλα έχω κρατήσει κάτι, γιατί καταφέρνουν με ένα διαολεμένο τρόπο να σε κρατάνε και να στο πετάνε σαν έκπληξη από το πουθενά.

Καλή ακρόαση και αν θέλετε αφήστε μας τη γνώμη σας!

limited deluxe white vinyl boxset

  1. surrounded by ghosts
  2. mr daisy
  3. fear there & everywhere
  4. numbers
  5. shouting within
  6. daytime coma
  7. head heavy
  8. enemy
  9. every single day
  10. freedom
  11. all that i have
  12. frying paint
  13. we are the same
  14. alive
  15. everything’s alright
  16. the crown
  17. gold

deluxe soundtrack tracklist

1. super 8
2. zeitgeist
3. night people
4. picking up pieces
5. fall outside
6. it is and it isn’t
7. digging holes
8. is this me
9. my window
10. throwing stars

Previous article“Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που Δεν Έζησα” του Ανδρέα Ζαφείρη στο Θέατρο 2510
Next articleΔείτε το Νέο βίντεο κλιπ τον Siva Six για το τραγούδι “Club Macabre”




Please enter your comment!
Please enter your name here