Home Μουσική Η γνώμη μας Ακούσαμε το ντεμπούτο album των Okeano, με τίτλο “Ocean Highway”

Ακούσαμε το ντεμπούτο album των Okeano, με τίτλο “Ocean Highway”

79
0
okeano-ocean-highway-new-album-review

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως τέτοιες δουλειές δεν είναι για όλους, εκτός και αν είσαι από εκείνους που κυνηγούν με την απόχη τους πλάσματα της φαντασίας. Κάτι παρόμοιο είχαμε γράψει και στην παρουσίαση του πρώτου single/video με τίτλο A unicorn και παραμένουμε στην ίδια σκέψη.

Οι Okeano, πραγματικά μοιάζουν να παίζουν για μυθοπλασίες που δημιουργούνται μέσα από τις πιο χαμένες σου σκέψεις και βγαίνει σαν αποτέλεσμα, ένα ουτοπικό, ένα ονειρεμένο, ένα δάκρυ που κύλησε από άρπες αερικών.

Ειλικρινά είναι από εκείνα που μόνο με θεατρινίστικους όρους θα μπορούσα να το προσδώσω.  Είναι μια δουλειά που αποτελείται από 7 ορχηστρικά κυρίως κομμάτια και κυκλοφορεί από την Submersion Records.

Από το πρώτο single κι όλας, ένα μαγικό ταξίδι ξεκινά. Ο μονόκερος, καλπάζει πάνω στα σύννεφα, έχοντας εκείνες τις εναρμονισμένες μελωδίες της Christie, που ακολουθεί κάθε της απαγγελία.
Από την θάλασσα στην Γένεση έως τα άγρια πουλιά, ένα κύμβαλο δρόμος. Το ιδανικό θα ήταν εκείνο το τοπίο που μπορεί να καθρεφτίζεται μονάχα αλλά και συνεχώς στα μάτια αλλά και στην ψυχή σου. Αυτό που έχεις ανάγκη να δεις, να ακούσεις αλλά και να νιώσεις.

Δεν είναι μια δουλειά για όλους, αλλά για λίγους και καλούς. Για εκείνους που θα διαβάσουν ένα βιβλίο και ψάχνουν την μικρή τους ενορχήστρωση.

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες του δίσκου!

Δελτίο Τύπου/ Ενημέρωση

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη 13η κυκλοφορία της Submersion Records, το ντεμπούτο των Okeano, μιας ομάδας καταπληκτικών μουσικών από την Αθήνα, με τίτλο “Ocean Highway”.

Το σχήμα αποτελούν οι Απόστολος Λαγαρίας σε πιάνο και κιθάρα, Christie Rok στα φωνητικά, Αιμιλία Παπαθεοχάρη στα synth / vocal layers και Γιώργο Καρανικολάου στα τύμπανα. Τα 7 κομμάτια του album αντλούν στοιχεία από σχήματα όπως οι Sigur Rós καθώς και ambient κινηματογραφική μουσική.

Το πιάνο είναι η αιχμή του δόρατος, καθώς δημιουργεί τις βασικές μελωδίες και την ατμόσφαιρα σε αυτά τα κομμάτια. Ο Απόστολος υπογράφει επίσης τους ποιητικούς στίχους, θέτοντας ένα ακόμα κεφάλαιο στην συγγραφική του καριέρα και οι φωνητικές γραμμές της Christie δίνουν ένα διαφορετικό συναισθηματικό ηχόχρωμα, καθώς αξιοποιεί ερμηνευτικά τη θεατρική της εμπειρία.

Τα πολυεπίπεδα drones της Αιμιλίας και τα background φωνητικά της εναλλάσσουν την ατμόσφαιρα προς το περιπλοκότερο, αποτελώντας τον έτερο πόλο στο σποραδικό και ουσιώδες drumming του Γιώργου, που αναλαμβάνει να εντατικοποιήσει τις στιγμές εκείνες που η σύνθεση “ξεφεύγει” και πειραματίζεται στα όρια του noise, όπως στο τελείωμα του “Mariana Trench”. Όλα δένουν αρμονικά υπό την παραγωγή και τη μίξη του Θοδωρή Ζευκιλή δίνοντας στο album την ηχητική του ταυτότητα.

Εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό, το “Ocean Highway” προσομοιάζει αισθητικά το νοητικό ταξίδι κάποιου που αγναντεύει τα κύματα. Καθόλου μακριά από την ημι-συνειδητοποιημένη κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, όπου οι γραμμές μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας είναι θολές, το “Ocean Highway” είναι το soundtrack σε μια προσωπική ενδοσκόπηση μέσα από το πρίσμα των δημιουργών
του.

okeano-ocean-highway-new-album-review

https://www.facebook.com/okeanoband
https://www.instagram.com/okeano_band/

Tracklist

01. A Unicorn
02. Thalassa/Oneiro
03. U N I
04. genesi
05. Songs of Tales
06. Mariana Trench
07. Άγρια Πουλιά

Members:
Strange C – Apostolos Lagarias : Music, lyrics, Piano/Guitar+Texture
Christie Rok : Vocals
Emi Path : Drones & Vocal Layer
George Karanikolaou: Drums

Mixed and Produced by Theodore Zefkilis & Okeano
Mastered by Yannis Christodoulatos

Cover artwork by Liam Parkin
https://www.liamparkin.co.uk/
Graphic Design by Decompression Graphics
https://www.instagram.com/decompression_graphics/

Follow Us:

www.facebook.com/SubmersionRecords
https://www.instagram.com/submersionrecords/
https://www.youtube.com/channel/UCk2aAdtMIIzw-62xkGbxaQg
https://open.spotify.com/user/zm49y4lx2vtp4v34yuqdcptlw

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here