Home Μουσική Η γνώμη μας Ακούσαμε το album “The Martyr” των Babel Trio

Ακούσαμε το album “The Martyr” των Babel Trio

156
0
BABEL-TRIO– album-The-Martyr

Δεν ξέρω αν το εγχείρημα της Βαβέλ πήγε όπως το περίμεναν , όμως κάτι χιλιετίες μετά και με κοινό παρονομαστή τη μουσική σε κάποιους είχε αποτέλεσμα.

Μιλαω για τους Babel Trio μιας διαφορετικής προσέγγισης μπάντα από την Ελλάδα , βασισμένη στην παραδοσιακή μουσική , αποδίδοντας τη με τέτοιο τρόπο που θα ζήλευαν πολλές μπάντες του ψυχεδελικού Progressive ήχου του εξωτερικού.

Στην 3η τους κατά σειρά δουλειά (The Martyr) και δείχνοντας πως έχουν βρει πλέον δυνατά πατήματα.
Έχουν δημιουργήσει τη δικιά «σφραγίδα» στον ήχο με πρωταγωνιστή το ηλεκτρικό λαούτο πάντα στηριγμένο στη μουσική της Κρήτης που είναι από μόνη της λιμάνι πολιτισμών εδώ και χιλιάδες χρόνια και άλλο τόσο, ένα rhythm section από την καρδιά της Ελλάδας και του Ιονίου.

Το μόνο που θα πω είναι πως οι Babel Trio δείχνουν ότι έχουν πολλά να δώσουν εντός αλλά και εκτός των «τοίχων» της χώρας μας και σίγουρα οι λάτρεις του κράματος του σκληρού ήχου με την παράδοση , θα τους εντάξουν στο play list τους.

 

Καλλιτέχνης: Babel Trio
Album: The Martyr
Label: Labyrinth οf Thoughts
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Νοεμβρίου, 2020
Είδος: Stoner / Metal

Περιγραφή:

Οι Babel Trio μας χαιρετούν από τα βουνά της Κρήτης και επανέρχονται στη δισκογραφία με το τρίτο τους album “The Martyr”. Η μουσική τους βάση παραμένει η ίδια. Ηλεκτρικό λαούτο (Δημήτρης Σιδέρης), μπάσο (Μιχάλης Αυλωνίτης) και ντραμς (Γιώργος Ζαμπακάς – aka Trikalero). Αυτή τη φορά το ηχοτοπίο τους γίνεται ακόμα πιο βαρύ. Παραμορφωμένες παραδοσιακές μελωδίες με ψυχεδελικά μέρη και progressive αναφορές. Με μια μικρή δόση υπερβολής θα μπορούσαμε να πούμε πως αν οι Sabbath ήταν από την Κρήτη και όχι από το Birningham, κάπως έτσι θα έπαιζαν. Ο στίχος παραμένει πάντα ελληνικός και βασισμένος σε παραδοσιακές μαντινάδες  του νησιού.

Επιρροές:

Black Sabbath, Tool, Melvins, Lord Vicar, King Crimson

Βιο:

Οι Babel Trio αποτελούνται από τρία μέλη, τον Δημήτρη (ηλεκτρικό λαούτο), τον Τρικαλέρο (ντραμς) και τον Μιχάλη (ηλεκτρικό μπάσο). Τα μέλη του, προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που συγκεντρώνουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές επιρροές της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κρήτη, ο Τρικαλέρο από την Θεσσαλία και ο Μιχάλης από τα Ιόνια Νησιά, ασχολήθηκαν με τη μουσική από πολύ νωρίς, με επιρροές από παραδοσιακή, κλασσική, τζαζ, στόουνερ ροκ και μέταλ μουσική. Μεγαλώνοντας σε μικρά χωριά από τα πρώτα χρόνια βίωσαν μεγάλες παραδοσιακές μουσικές συναυλίες και φεστιβάλ που περιελάμβαναν και μεγάλους κυκλικούς χορούς. Όλες αυτές τις επιρροές από το παραδοσιακό τους υπόβαθρο, τις έβαλαν μέσα σ’ ένα βαρύ ροκ μπλέντερ , πρόσθεσαν την προσωπική τους ηλεκτρική πινελιά και δημιούργησαν ένα μοναδικά αναμεμιγμένο ήχο, ο οποίος μοιάζει με τον κλασικό Κρητικό λυράρη Σκορδάλο ο οποίος έχει δαιμονιστεί από τους Melvins.

Ο στόχος των Babel Trio είναι να παράγει μουσική που κραυγάζει τον Πολιτιστικό, Οικονομικό και Κοινωνικό αγώνα των Ελλήνων σήμερα, μέσα από ένταση, θυμό και ρομαντισμό. Αυτά τα συναισθήματα εκφράζονται με μαντινάδες,  εκρηκτικά τύμπανα και παραμορφωμένες παραδοσιακές μελωδίες που παίζονται από το ηλεκτρικό λαούτο και το ηλεκτρικό μπάσο και μιλούν υπό έναν progressive παραδοσιακό ροκ κώδικα, ψυχεδελικής μουσικής, που έχει τις ρίζες του στο νησί της Κρήτης και στα νησιά του Αιγαίου. Παρόλο που η μουσική του προέρχεται κυρίως από την παραδοσιακή μουσική του Αιγαίου και της Κρήτης, έχει έναν διεθνή χαρακτήρα με στόχο να μεταφέρει το μήνυμά της πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

BABEL-TRIO– album-The-Martyr

Discography:

“The Martyr” (LP / CD – Labyrinth Of Thoughts – 2020)
“The Island Of Cretal” (CD – Labyrinth Of Thoughts – 2018)
“Roots Electrified” (Digital – 2017)

Line-Up:
Δημήτρης Σιδέρης – Ηλεκτρικό λαούτο
Trikalero – Ντραμς
Μιχάλης Αυλωνίτης – Ηλεκτρικό μπάσο

Αlbum Track Listing:

1. Birth Of The Martyr
2. Wings Of Stray
3. Lady Spring
4. Up In The Sky
5. Guillotine
6. Black Sea
7. Mother Of Death
8. Martyr’s End