Home Μουσική Η γνώμη μας Μουσικό ταξίδι με το Eye OF The Soundscape των Riverside

Μουσικό ταξίδι με το Eye OF The Soundscape των Riverside

644
0

Με μεγάλη ανυπομονησία περίμενα να ακούσω την νέα δουλειά των αγαπημένων Riverside. Ακολουθώντας το γκρουπ μέσα από social media μάθαινα τα νέα μέχρι την ημέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του μαγευτικού κιθαρίστα Piotr Grudzinski.

Οι Riverside ανακοίνωσαν λίγες εβδομάδες μετά πως θα συνεχίσουν ως «τρίο» και θα έχουν guest μουσικούς στα Live. Η απώλεια του Piotr είναι φανερό πως έχει επηρεάσει την μπάντα με ένα «βαθύ τρόπο».
O μπασίστας/τραγουδιστής Mariusz Duda, ανέφερε πως πάντα ονειρευόντουσαν να φτιάξουν ένα instrumental LP, απελευθερώνοντας έναν κρυμμένο «μουσικό εαυτό», με ατμοσφαιρικά μουσικά ψήγματα, μέσα από το πρίσμα ηλεκτρονικών και ambient στοιχείων.

Το «Eye Of The Soundscape» είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των συνταρακτικών αλλαγών που ήρθαν και επηρέασαν την μπάντα. Από τις 21/10/2016 και την κυκλοφορία της τελευταίας δουλειάς οι Riverside είναι μια ένα διαφορετικό μουσικό σύνολο. Περνάμε σε ένα νέο κεφάλαιο σε αυτόν τον κύκλο ζωής του γκρουπ, με ήχους που διαρκούν 102’, ένα μουσικό ταξίδι που θα σας κάνει να νιώσετε μοναδικά.

Θα αφήσει τις σκέψεις που έχετε να περάσουν μέσα από τις νότες, από τα ηλεκτρικά πλήκτρα, τις μελωδίες από τον ήχο της κιθάρας, έχοντας στοιχεία από το παρελθόν του γκρουπ συνδυασμένα άψογα με το συναισθηματικό παρόν και το δρόμο που δείχνει στο μέλλον.
Οι Riverside μας παρέδωσαν ένα άκρως συναισθηματικό και ατμοσφαιρικό album, υλοποιώντας μέσο αυτού μια πορεία που θέλουν να ολοκληρώσουν και συνάμα να ανοίξουν δίνοντάς ταυτόχρονα στον ακροατή την δυνατότητα της διορατικότητας για το που θέλουν να πάνε.

Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος από ηλεκτρονικά και ambient στοιχεία σε αυτό το διπλό LP. Το πρώτο μέρος αποτελείται από πέντε ηλεκτρονικά- ambient κυκλοθυμικά μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια, με ήχους «πειραματικά συνδεδεμένους» που σου δημιουργούν την αίσθηση ενός ρυθμού, όχι συγκεκριμένου, αλλά καθηλωτικού μιας και δεν σε αφήνει να φύγεις από τον μουσικό λαβύρινθο στον οποίο έχεις περιέλθει.

Στο δεύτερο μέρος τα κομμάτια βαδίζουν σε μικρότερη διάρκεια έκαστο, αλλά το ύφος παραμένει στο ίδιο μήκος κύματος, θα έλεγα ότι τα κομμάτια πηδάνε ποιο άμεσα στα μυαλό, έχοντας μια διαστημική- ξένη υφή που σε μεταφέρουν. όπου ο καθένας επιθυμεί να βρίσκεται.
Με το «Eye OF The Soundscape» αποδεικνύουν ότι ανεξάρτητα με την “κατάσταση” που βρίσκεται το γκρουπ η ιδιοφυία τους είναι αξεπέραστη.

Δείχνει μια διαφορετική πλευρά της μπάντας, που μπορεί φυσικά να μην αποκαλυφθεί σε όλους, να μην μπορούν όλοι να την δεχτούν όμως περιέχει στοιχεία που νιώθουν τα μέλη, όπως προβληματισμό, επούλωση, ανάκαμψή, δείχνοντάς μας ότι οι Riverside πάνε με την «παλίρροια» και όχι με το «ρεύμα», κυκλοφορώντας ένα πειραματικό και όχι «αλάνθαστο εικονικό album».
Η μουσική έχει κάτι μαγικό, αισθάνεσαι, ταξιδεύεις, θυμώνεις, θλίβεσαι, ανατριχιάζεις.