Home Μουσική Η γνώμη μας Ακούσαμε το “Polysyllabic” των Illusory

Ακούσαμε το “Polysyllabic” των Illusory

532
0

Αν και άργησα λίγο να το έχω στα χέρια μου το νέο LP των ILLUSORY, επιτέλους ήρθε η ώρα να το ακούσω για να δω αν τελικά θα επιβεβαιώσω τον αρχικό ενθουσιασμό μου όταν βρέθηκα στην παρουσίαση του.

Κατ’ αρχάς να πω ότι είχα εκφράσει τα καλύτερα και για το 1ο τους LP (The Ivory Tower) και περίμενα με μεγάλη αγωνία να δω πως θα εξελιχθεί, η μεταλλική μουσική δημιουργικότητα τους.

Το «Polysyllabic» είναι ένα γεμάτο σε χρόνο album, μιας και η διάρκεια του είναι στα 73 λεπτά. Φυσικά όταν θες να παίξεις HEAVY METAL που να έχει όλα τα στοιχεία που θα το κάνουν μοναδικό και το καταφέρεις αυτό, ο χρόνος περνάει εύκολα.
Θα θέσω αρχικά κάποια ερωτήματα για προχωρήσω στο παρασύνθημα. 


1) Θέλετε να ακούσετε δυναμικά METAL RIFF?
2) Θέλετε να ακούσετε υπέροχες δισολίες?
3) Θέλετε να ακούσετε ατμοσφαιρικές metal στιγμές?
4) Θέλετε φωνητικά που μαγεύουν και ερμηνείες που θα σας ανατριχιάσουν και θα σας βάλουν στο τρυπάκι να μάθετε τους στίχους και να θέλετε να τους τραγουδάτε ?
5) Θέλατε να πάρετε ένα LP που να περιέχει όλα τα παραπάνω συνδυασμένα, που θα σας αφήσει το καλύτερο συναίσθημα και θα κάνετε ένα μαγικό μεταλλικό ταξίδι ακούγοντάς το?

Χωρίς να υπερβάλλω, όλα αυτά οι Illusory τα έκαναν πραγματικότητα και ειλικρινά αν σας αρέσει το HEAVY METAL πρέπει να πάρετε αυτό το LP, αλλά θα πρότεινα να το πάρετε και όσοι δεν είστε και τόσο φανατικοί του είδους, γιατί είναι ένα ξεχωριστό μουσικά album.

Μια ελληνική μπάντα που κατά την ταπεινή μου άποψη κάνει την διαφορά στο είδος. 
Το HEAVY METAL χρειάζεται έμπνευση και οι ILLUSORY την έβαλαν και με το παραπάνω στο “Polysyllabic”. Ο αρχικός μου ενθουσιασμός δεν επιβεβαιώθηκε απλά, εκτοξεύθηκε στο να κατασταλάξω πως το “Polysyllabic” είναι μέσα στην πρώτη 3αδα με τα καλύτερα LP που άκουσα μέσα στο 2016, η οποία συμπληρώνεται με δύο ελληνικές μπάντες.

Χορωδίες, τσέλο, ακουστικές κιθάρες, καταπληκτικές κιθαριστικές εμπνεύσεις, υπέροχα μαγικά πλήκτρα, μπάσο – τύμπανα να γεμίζουν τον ήχο και φωνητικά απλά μαγικά και επί της ευκαιρίας να πω πως ο Dee μαζί με τον Stratis Steele (ENDOMAIN) είναι ότι καλύτερο διαθέτει η Metal σκηνή σε φωνή, φτιάχνουν ένα album που θα το απολαύσετε μέχρι τελευταίας νότας.

Να γράψω ξεχωριστά για κάθε κομμάτι δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος να κάνω καμία ανάλυση, διότι όλα τα κομμάτια έχουν αυτό που «πρέπει». Όσο περνάνε τα λεπτά και φτάνετε προς το τέλος, τα τραγούδια είναι το ένα ποιο φανταστικό από το άλλο και μέχρι που θα ακούσετε και την τελευταία νότα, θα έχετε ήδη μαγευτεί και απλά θα πατήσετε repeat.

Έχουμε Metal μπάντες στην ελληνική σκηνή με πολλά χρόνια ζωής και με δισκογραφία, αλλά οι ILLUSORY με αυτό το LP περνάνε εύκολα στην 1η θέση. Η παραγωγή είναι μέγιστη και είναι όλα δουλεμένα και μελετημένα για να βγει αυτό το καταπληκτικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο, παρά να απολαύσω την ακρόαση του “Polysyllabic” και ελπίζω όσοι μπείτε στην διαδικασία να ακούσετε αυτή την υπέροχη δουλειά, θα απολαύσετε ΜΟΥΣΙΚΗ.
Καλή σας ακρόαση!!!