Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα O Martin Scorsese έκανε documentary για τον David Johansen

O Martin Scorsese έκανε documentary για τον David Johansen

176
0
martin scorcese

Σε συν-σκηνοθεσία των Martin Scorsese και David Tedeschi, το Personality Crisis: One Night Only θα αφηγηθεί την εις βάθος ιστορία του David Johansen.Του ανθρώπου που αψηφά την κουλτούρα, του διαβόητου τραγουδιστή του glam punk της δεκαετίας του ’70 των New York Dolls.

Το ντοκιμαντέρ του Showtime “αποκαλύπτει την τεράστια επιρροή του Johansen, ξεπερνώντας τα τείχη της μουσικής ως παράθυρο στην τέχνη και την πολιτιστική εξέλιξη της Νέας Υόρκης”.

Personality Crisis : One Night Only. Πλαισιώνεται γύρω από μια οικεία παράσταση καμπαρέ που γυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 στο Café Carlyle της Νέας Υόρκης.

Μιλώντας για την ταινία, ο Σκορσέζε δήλωσε:

“Η ταινία θα είναι η πρώτη που θα γίνει: “Γνωρίζω τον David Johansen εδώ και δεκαετίες. Η μουσική του ήταν σημείο αναφοράς από τότε που άκουγα τους Dolls όταν γύριζα το Mean Streets. Τότε και τώρα, η μουσική του Ντέιβιντ αποτυπώνει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό της Νέας Υόρκης. Τον βλέπω συχνά να εμφανίζεται και με τα χρόνια γνώρισα το βάθος των μουσικών του εμπνεύσεων. Αφού είδα την παράστασή του στο Café Carlyle, ήξερα ότι έπρεπε να την κινηματογραφήσω. Κυρίως γιατί ήταν τόσο εξαιρετικό να βλέπεις την εξέλιξη της ζωής του και το μουσικό του ταλέντο σε ένα τόσο οικείο περιβάλλον. Για μένα, η παράσταση κατέγραψε το πραγματικό συναισθηματικό δυναμικό μιας ζωντανής μουσικής εμπειρίας”.

Δείτε το trailer:

Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή του Martin Scorsese και της Sikelia Productions. Mαζί με τους Brian Glazer και Ron Howard στο Imagine Documentaries.

Personality Crisis : One Night Only κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου από το Showtime στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το 17ο ντοκιμαντέρ του Martin Scorsese. Mε τις προηγούμενες δουλειές του να περιλαμβάνουν τον Τζορτζ Χάρισον: Living In The Material World και Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story.

Η επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη είναι το Killers Of The Flower Moon. Mε πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Πηγή: ΝΜΕ