Home Ανταποκρίσεις Θέατρο Πήγαμε στη πρεμιέρα της παράστασης “Κίνηση Ματ” του Μιχαήλ Άνθη

Πήγαμε στη πρεμιέρα της παράστασης “Κίνηση Ματ” του Μιχαήλ Άνθη

Κίνηση Ματ

Το βράδυ της Τρίτης βρέθηκα στο θέατρο Αθηνών για την επίσημη πρεμιέρα του έργου “Κίνηση Ματ“. Ένα έργο σε κείμενο και σκηνοθεσία από τον βραβευμένο Μιχαήλ Άνθη, με πρωταγωνιστές τη Ματθίλδη Μαγγίρα και τον Γιώργο Κοψιδά.
Περιττό βέβαια να πω πως το θέατρο ήταν γεμάτο από κόσμο και φυσικά το παρόν έδωσαν πολλοί εκλεκτοί ηθοποιοί και όχι μόνο.
Μέχρι να ξεκινήσει η παράσταση και περιμένοντας να ακούσω το κουδούνι, παρατηρούσα το σκηνικό το οποίο ήταν μία κλασική ταράτσα πολυκατοικίας με τα όλα της.

Δεν θα αποκαλύψω τις έξυπνες μικρές λεπτομέρειες που από πρίν ακόμα ξεκινήσει η παράσταση, κατάλαβα ότι θα παρακολουθήσω κάτι πολύ καλό και σωστά δομημένο (γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά).

Και πράγματι έτσι ήταν! Η πλοκή ξεδιπλώθηκε με μαεστρία. Οι ηθοποιοί άψογοι ώστε να βγει το έργο με το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει δεν σε άφηνε να ξεχάσεις πως όλο αυτό διαδραματίζεται κατά την διάρκεια μίας πορείας σε εξέλιξη χωρίς αυτό να είναι ενοχλητικό.

Με έξυπνο χιούμορ

(αυτό το καλό, το ατόφιο πού μας λείπει), στοχευμένες και καυστικές ατάκες για το τι ζούμε σε αυτή την χώρα και μία μικρή δόση υπερβολής (τόσο όσο) για το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων που συναντιούνται τυχαία αλλά έπεται να είναι και μοιραία.

kinisi-mat

Η έξυπνη ιδέα του σκηνοθέτη να φέρει σε επαφή μια γυναίκα “αναρχικιά” και έναν άντρα “μπάτσο” με το τεράστιο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα τους σε επίπεδο κουλτούρας, ιδεολογίας, τρόπο σκέψης, μα πάνω απ’ όλα ιδιότητας, μας κάνει αν μη τι άλλο,να συμφωνούμε σε πολλά από αυτά που ειπώνονται, ενώ σε πολλά σημεία έχει πετύχει ακόμα και για το πώς τους έχουμε κι εμείς μέσα στο μυαλό μας…ή μήπως τελικά κάνουμε λάθος? Μήπως τελικά δεν είναι όλα όπως φαίνονται?

Οι ηθοποιοί ξεδιπλώνουν στη σκηνή όλα τους τα ταλέντα με τρόπο έξυπνο και μη αναμενόμενο, ενώ ο ανατρεπτικός επίλογος (εκτός του ότι μας εκπλήσσει) μας προβληματίζει και εκεί ίσως σκεφτόμαστε και αναρωτιόμαστε ποιος τελικά είναι ο “κακός” στην ιστορία..?

Παρόλα αυτά το μη αναμενόμενο φινάλε μας αποδεικνύει με τρόπο περίτρανο, πως όλα μπορούν να συμβούν!

Πραγματικά είναι από αυτές τις παραστάσεις που θέλεις να έχεις δει για όλα τα παραπάνω αλλά και γιατί έχει ακόμα ένα μοναδικό στοιχείο..ο κάθε θεατής το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

kinisi-mat

Σε αυτό το σημείο και κλείνοντας, θα πω πως το δίδυμο Ματθίλδη Μαγγίρα – Γιώργος Κοψιδάς είναι το καλύτερο που θα μπορούσε!

Από μόνος του αυτός ο λόγος σε κάνει να θές να παρακολουθήσεις το έργο.

kinisi-mat

Η ταυτότητα της παράστασης «Κίνηση ΜΑΤ»
Κωμωδία, διάρκεια 90 λεπτά

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Άνθης
Σχεδιασμός σκηνικού: Ροζαμάλια Κυρίου
Κοστούμια: M-Paul
Σχεδιασμός Φωτισμού: Μιχαήλ Άνθης
Μουσική: Χριστόφορος Γερμενής
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης
Φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Instagram
Φωτογραφία αφίσας: Γιώργος Βέργαδος

Ηθοποιοί: Ματθίλδη Μαγγίρα, Γιώργος Κοψιδάς

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, κάθε Δευτέρα στις 20:00
και κάθε Τρίτη στις 21:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Κίνηση Ματ

Τιμή εισιτηρίων:Γενική Είσοδος: 15€ | Εκπτωτικό 12€ viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.