Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες She wants revenge: Το άνοιγμα των Haneke Twins και το Live report

She wants revenge: Το άνοιγμα των Haneke Twins και το Live report

417
0
Justin Warfield from She Wants Revenge live at Gagarin, afternoiz.gr Photo by: Jo Gogou
She Wants Revenge live at Gagarin, afternoiz.gr Photo by: Jo Gogou

Οι She wants revenge επισκέφτηκαν για 2 ημέρες την Ελλάδα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Την περίοδο που ο Σεπτέμβρης θα έπρεπε να φέρνει ένα ελαφρύ αεράκι και άντε τα πρώτα ελαφριά πρωτοβρόχια, αντ’ αυτού ξεκίνησε με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ήταν από τις πόλεις που επελέγησαν για το Eternal Tour 2023, που θα έχει ως τελικό προορισμό την Γερμανία.

Στα πλαίσια των καταστροφών και των όσων συμβαίνουν σε αυτήν την δόλια χώρα, μια ακτίνα φωτός ξεπροβάλει, όχι δεν μιλάω για harp -High Altitude Research Project-, αλλά για τη νέα συναυλιακή σεζόν, που ίσως και να ηρεμήσει λίγο της σκέψεις μας. Αν και όλα είναι θέμα φυσικής σε αυτόν τον κόσμο και η χημεία μεταξύ όλων είναι σχετική, οι Haneke Twins έρχονται για ακόμα μια φορά στην χώρα μας, για να ταράξουν τα νερά! (Μήπως παίζω με τις λέξεις παραπάνω από όσο θα έπρεπε;).

Haneke Twins live at Gagarin, afternoiz.grPhoto by: Michalis Kouris
Haneke Twins live at Gagarin, afternoiz.gr
Photo by: Michalis Kouris

Ποιοι είναι οι Haneke Twins

Είναι οι Έλληνες που έχουν τα τελευταία χρόνια ως βάση την Γενεύη, ήρθαν με νέο δίσκο σε “rough-wave” ύφος και το όνομα αυτού ‘Stories of Violence‘. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε και φυσικά να σας πούμε τη γνώμη μας.

Αυτό που με λυπεί και δυστυχώς δεν έχω να γράψω, είναι πως δεν είχα προλάβει να ενημερωθώ για την αλλαγή του προγράμματος, όσον αφορά την ώρα, με αποτέλεσμα να μην προλάβω καν να τους δω, στη σκηνή του Gagarin 205. Και όταν λέω πως με λυπεί, το εννοώ, καθώς τους είχα δει στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα στη Death Disco το 2019 και φυσικά είχαμε κάνει μια πολύ ωραία κουβέντα, που όπως υποσχέθηκα, θα την ξανα έχουμε σύντομα!

Η αργοπορία

Η ιστορία έχει ως εξής: Όπως κλασικά συμβαίνει στην Ελλάδα, όλα έχουν καθυστέρηση και φημιζόμαστε για την αργοπορία μας. Αυτό περίμενα να συμβεί και στις 5/9/2023, όταν αντί για να ανοίξουν οι πόρτες στις 20:30, βγήκε επί σκηνής το συγκρότημα, αφού τους δόθηκε σήμα στις 20:17… WTF παιδιά; Ενημερώστε πως γινόμαστε Ευρωπαίοι!
Αυτό σημαίνει πως έφτασα στο photopit στις 9 που αν και περίμενα και στην ουσία λαχταρούσα να τους δω, είδα τους She wants revenge, να ετοιμάζονται υπό των ήχων των κορασιδίστικων ουρλιαχτών…

Haneke Twins live at Gagarin, afternoiz.gr
Haneke Twins live at Gagarin, afternoiz.gr
Photo by: Michalis Kouris

Οπότε θα σας πω αυτά που άκουσα και δεν έζησα. Αν και πιθανόν αρκετοί να μην τους γνώριζαν (κακώς κατ’ εμέ), έμαθα πως όχι απλά άρεσαν, αλλά τους θεώρησαν καλύτερους από το μεγάλο όνομα! Σοκ;
Το θετικό στην όλη ιστορία, είναι πως το Gagarin 205 είχε ήδη μαζέψει αρκετό κόσμο, οπότε δεν πήγε τελείως άπατη η εμφάνιση τους. Και αυτό εκτιμήθηκε, όταν φανς των SWR, σου λένε πως κατάφεραν κάτι που 4 χρόνια μετά, οι ίδιοι δεν απέδωσαν καλά.

40′ επί σκηνής και η διασκευή των Unkle με το “Burn My Shadow” , ήρθε μάλλον για τους κάνει εντύπωση.

Εγώ προτείνω να τους ξεψαχνίσετε και να ψάξετε για αυτούς στο afternoiz.gr και κυρίως να μάθετε την ιστορία τους. Είναι καλά “ατομάκια”.

  • Ευχαριστούμε πολύ τον Μιχάλη Κουρή, που μας παραχώρησε φωτογραφίες!

She wants revenge

Και αφού στις 21:30 βρεθήκαμε να το παίζουμε Εγγλέζοι στην ώρα μας, το νέο set των She wants revenge, έστηνε την δική του ιστορία επάνω στη σκηνή.

Με αναφορές στα Red Flags and Long Nights, These Things, Sister και Take the World, όπου πλέον το κοινό αρχίζει να συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά.

Justin Warfield from She Wants Revenge live at Gagarin, afternoiz.gr Photo by: Jo Gogou
She Wants Revenge live at Gagarin, afternoiz.gr
Photo by: Jo Gogou

Η στατικότητα του Justin Warfield είναι αυτό που προσωπικά με κουράζει λίγο, αν και το παλεύει, καθώς μου δείχνει πως δεν τον ενδιαφέρει και πολύ το κοινό του. Άποψη μου βέβαια, αν και πραγματικά το 2019 νομίζω πως είχαν τραβήξει περισσότερο τα βλέμματα. Δεν μπορώ να ορίσω τι είναι αυτό που με χαλούσε αν και το μαγαζί ήταν γεμάτο και τα ηχεία τέρμα.

Αν και ανέφερε το πόσο τους ανέβασε το κοινό και πως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, είχα την αίσθηση πως κάτι δεν… oh whateva. Ίσως για εμένα να ξεκινήσαν μετά το Raachel, μη σου πω δηλαδή από τις επιλογές του Encore.

Το She Will Always Be a Broken Girl, έκανε πιο έντονη την goth διάθεση που ήδη υπήρχε στον χώρο. Και αυτό φάνηκε από τις μαύρες νύφες λικνίστηκαν ίιιισως λίγο περισσότερο με αυτό. Εντάξει για να μη σου πω για το Out of Control, που δείχνει ξεκάθαρα το πόσο θέλουμε -θέλω να κλείσω τα μάτια και να οραματιστώ έναν άλλο κόσμο, ελαφρώς (κατά πολύ) καλύτερο.

Οκ, νομίζω αυτό που περιμέναμε όλοι, ήταν το Tear You Apart, που μας το φύλαξαν για το τέλος. Και τι έκπληξη, όταν κατάφεραν να αποδώσουν live μια πιο ιδιάζουσα  instrumental πλευρά του! Ναι φυσικά, όλοι το τραγουδούσαν, προφανώς και έδιναν πόσο στο ρεφρέν!

She Wants Revenge live at Gagarin, afternoiz.gr Photo by: Jo Gogou
She Wants Revenge live at Gagarin, afternoiz.gr
Photo by: Jo Gogou

Set list:

Red Flags and Long Nights
These Things
Sister
Take the World
Written in Blood
Little Stars
Pretend the World Has Ended
This Is the End
She Loves Me, She Loves Me Not
See The Distance, See The Truth
Believe
Rachael

Encore:
She Will Always Be a Broken Girl
Suck It Up
Out of Control
Tear You Apart

Αν θέλεις να μαθαίνεις νέα τους, βουαλά! Πάρτε την επίσημη σελίδα τους.

Φώτος δια φακού Jo Gogou
Jo Gogou Photography | Jo Γκόγκου