Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες NOMIK Live report with Dzingovic full bands @ Σταυρός του Νότου

NOMIK Live report with Dzingovic full bands @ Σταυρός του Νότου

265
0
NOMIK Live report full bands @ Σταυρός του Νότου

NOMIK και Θανάσης Dzingovic βρέθηκαν επί σκηνής στην εμβληματική σκηνή του Σταυρού του Νότου (club), για μια διπλή εμφάνιση! Πρώτη του μήνα, εκεί που όλα ξεκινούν και άλλα τερματίζουν, έρχονται 2 ονόματα με τις μπάντες τους, για να μας θυμίσουν ή μάλλον καλύτερα, για να μας αφυπνίσουν.

Αν και καιρό είχαμε να βρεθούμε στο Σταυρό του Νότου, η έκπληξη αλλά και οι μουσικές συναστρίες, ήταν κάτι που μας είχαν λήψει.

Οι πόρτες άνοιξαν κοντά στις 10 παρά όπου και άρχισαν οι πρώτοι θαμώνες να συγκεντρώνονται. Χαμόγελα, γνώριμες φάτσες, παλιοί και νέοι φίλοι της μουσικής, που έδωσαν όπως φάνηκε ραντεβού, εκεί που ο νότος καμιά φορά συναντά την πρωτεύουσα.

NOMIK Live report with Θανάσης Dzingovic full bands @ Σταυρός του Νότου

Ο Θανάσης Dzingovic με την ονειρική pop δισκογραφία του, μας ταξίδεψε σε μια Τετάρτη δίχως έγνοιες ή τουλάχιστον μας έκανε να τις αφήσουμε έξω από την πόρτα του Σταυρού, κάπου εκεί στη γωνία πεταμένες, μήπως και τις μαζέψει το απορριμματοφόρο.

Με επιλογές από τον πρώτο του δίσκο αλλά και με ωραίες εκπλήξεις, όπως διασκευή από Βαγγέλη Γερμανό καθώς και xaxakes!
Είναι κάτι που συνηθίζει γιατί είναι κάτι που αγαπά και αυτό όσο και να θέλει να το κρύψει, δε γίνεται.

Εμείς τον απολαύσαμε και αναμένουμε εκ νέου, την επόμενη εμφάνιση του.

Θανάσης Dzingovic full band:

Θανάσης Dzingovic: φωνή, κιθάρα
Εύα Ντούρου: πλήκτρα
Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα
Ιάσονας Οικονόμου: μπάσο

Θανάσης Dzingovic full bands @ Σταυρός του Νότου

Την σκυτάλη παίρνει η ατμοσφαιρική και δυναμική χροιά του ΝΟΜΙΚ.

Μπορεί μουσικά και στιχουργικά να μας παρουσιάζεται σαν κάτι νέο και διαφορετικό, δε παύει να μας συγκινεί όμως κάθε φορά. Ο εσωτερικός του κόσμος, πλάθει ανελλιπώς στιχουργικά μονοπάτια, που δίνει το δικαίωμα στον κάθε ακροατή να ακολουθήσει αυτό που θέλει.

Η εισαγωγή ‘Με λένε Κρόνο’ είναι μια ταυτότητα που ορίζεται για τον κάθε ένα έτσι ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ‘χαρούμενες φάτσες’ . Τι είναι αυτό όμως που μας κάνει να μην είμαστε καλά; Η ‘μεγαλομανία’ μας για να αγγίξουμε τον ‘ουρανό και τη θάλασσα’  και όλα αυτά στη ‘χώρα των Πιθήκων’. Πρώτη του ‘Φλεβάρη’ όπως σας ανέφερα παραπάνω και ήταν μια ευκαιρία για να ‘συναντήσετε φίλους’ . Αγαπημένο ίσως ήταν εκείνο το καρδιοχτύπι για την Magdalene… και δεν σας το κρύβω.

Εξάλλου αν ‘ήταν όλα ψέματα’, θα ήταν και όλα μονά ζυγά δικά σας. Σωστά; Λίγο πριν το τέλος, ακούστηκε το single ‘πετάξτε τους λουλούδια’ και όπως είπε ο ίδιος ο Nomik, μπορείτε να αλλάξετε το στίχο και να τους πετάξετε ότι θέλετε… εκεί που θέλετε ή καταλαβαίνετε.

Το τέλος πάντα έχει ρέκβιεμ και μια θάλασσα…

Και αν όλα αυτά σας μπέρδεψαν, τότε μπορείτε να ψάξετε τα κομμάτια των δίσκων του και να ενώσετε το παζλ ή πολύ απλά, να τον επισκεφτείτε στο επόμενο του live.

NOMIK Live report full bands @ Σταυρός του Νότου

NOMIK full band

NOMIK: φωνή, κιθάρα
Τάσος Χαλκίδης: πλήκτρα
Φώτης Καραογλάνης: κιθάρα
Μιχάλης Σεμερτζόγλου: μπάσο
Αντώνης Δούνιας: τύμπανα

Will she resque me tonight
Will she taste my bitter tears
For the godless human race

Φωτογραφία Jo Gogou