Home Ανταποκρίσεις Θέατρο Dirty Granny Tales: ‘The Philanthropist’ Live report @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Dirty Granny Tales: ‘The Philanthropist’ Live report @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

815
0
Dirty Granny Tales: 'The Philanthropist' Live report photos By Jo Gogou
Dirty Granny Tales: 'The Philanthropist' Live report photos By Jo Gogou

Οι Dirty Granny Tales για όσους γνωρίζουν και μη, αποτελούν την δική μας σκοτεινή πλευρά των σκέψεων μας. Αν η Ελλάδα μπορεί να έχει goth χαρακτήρα και θέλουμε να τον εξάγουμε, τότε σίγουρα αυτοί θα μας αντιπροσώπευαν. Όπως έκαναν άλλωστε και στο Βερολίνο, όπου έλειπαν τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα μουσικοθεατρικά παραμύθια της βρώμικης γριάς, γεννούν ολοένα και νέα ερεθίσματα. Μήπως όμως ο πραγματικός κόσμος, είναι η μούσα τους;

Στις 22 Μαϊου, βρεθήκαμε στη πρεμιέρα της παράστασης ‘The Philanthropist‘ όπου θα φιλοξενηθεί για 4 ακόμα παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα μέσα από την ατζέντα μας και φροντίστε για το εισιτήριο σας.

Dirty Granny Tales: 'The Philanthropist' Live report photos By Jo Gogou
Dirty Granny Tales: ‘The Philanthropist’ Live report
photos By Jo Gogou

Dirty Granny Tales

Πέρασαν 5 χρόνια από την τελευταία τους παράσταση στην Ελλάδα μα όπως φάνηκε, η καραντίνα κατάφερε να τους δώσει τόσες ιδέες, όπως και σε πολλούς καλλιτέχνες άλλωστε. Τα σκηνικά ήταν έτοιμα από νωρίς και ο κόσμος είχε έρθει στην ώρα του.  Αυτές οι σκοτεινές και spooky πινελιές που προσθέτουν κάθε φορά και βοηθούν το μυαλό μας να κατανοήσει καλύτερα το μουσικό τους στοιχείο.
Γιατί οι Dirty Granny Tales  δεν είναι θεατρίνοι, αλλά και ούτε και απλά μουσικοί. Είναι ένα σύμπλεγμα μουσικοθεατρικών καλλιτεχνών, που έχουν την ανάγκη να εξωτερικεύσουν επί σκηνής, live αυτό ακριβώς που σκέφτονται.

The Philanthropist

Η παράσταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00. Όπως είχαμε ήδη ενημερωθεί και μέσα από την συνέντευξη που μας είχαν παραχωρήσει, τα μέλη της βρώμικης γριάς θα είχαν πλέον διπλό χαρακτήρα. Ναι μεν η μουσική είναι το βαρύ τους στοιχείο, από την άλλη η γιαγιά αυτή κατάφερε επιτέλους και τους μαγέψει. Αυτό σημαίνει πως συμμετέχουν κανονικά σε όλο το έργο. Θα μου πεις τώρα πως γίνεται αυτό;

Με την τεχνική του Looping και multi instrument solo performance πολλές φορές η μουσική παράγεται από ένα η δύο άτομα δίνοντας τη δυνατότητα στους υπόλοιπους μουσικούς να αφήσουν τα όργανα τους και να μπουν σε θεατρικό ρόλο.

Ένα σκοτεινό ατμοσφαιρικό μουσικό παραμύθι ξεκινά, όπως ακριβώς του πρέπει. Ελάχιστα φώτα, φιγούρες που σε κάνουν να ανατριχιάσεις και την βρώμικη γριά να μας αφηγείται απλώς ένα σκοτεινό ατμοσφαιρικό παραμύθι.
Για ακόμα μια φορά, κατάφεραν να αποδώσουν σκέψεις μας, μέσα από την ειρωνεία της καθημερινότητας που βιώνουμε, αλλά και ζήσαμε για 2 χρόνια κλεισμένοι και στην ουσία φυλακισμένοι στα ίδια μας τα σπίτια.

Dirty Granny Tales: 'The Philanthropist' Live report photos By Jo Gogou
Dirty Granny Tales: ‘The Philanthropist’ Live report
photos By Jo Gogou
The details

Δεν ξέρω αν πρέπει να μπω σε λεπτομέρειες της παράστασης και αυτό γιατί δεν θέλω να προδώσω το έργο. Σίγουρα ο κάθε ένας μπορεί να αποδώσει αυτό που είδε, διαφορετικά. Συνήθως μοιραζόμαστε αυτό που έχουμε ανάγκη να βγει. Κάπως έτσι και αυτή η παράσταση. Θα πρέπει ο ίδιος να ορίσεις ποιος είναι ο φιλάνθρωπος και τι σου έκανε ή συνεχίζει να πράττει. Πόσο καλό σου κάνει και γιατί τον έχεις ανάγκη. Ποια είναι η πλύση εγκεφάλου που δέχεσαι αλλά και που φτάνουν τα όρια ελευθερίας.

Είναι το τέρας αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ή το μυαλό μας γεννά επί 10 τις λάθος πληροφορίες που μας δίνουν;

Θα σας αφήσω να βγάλετε τα συμπεράσματα σας με ευχή να κατανοήσετε το βαθύτερο νόημα, είτε προσέχοντας λίγο παραπάνω τους στίχους είτε παρατηρώντας την ιστορία. Μην ξεχνάς πως έχεις, ήχο, εικόνα, animation… Φουλ πληροφορία που δεν ξέρεις που να σταθείς.

Βέβαια στην σκηνή, το κάθε τι έχει τον ρόλο αλλά και την θέση του, οπότε μπορείς να επιλέξεις που θα πέσει το μάτι σου.

Διαδραστικό; Ναι.
Έχε μαζί σου ένα κέρμα και σκέψου καλά αν θέλεις να συμμετάσχεις στα σκοτεινά και ύπουλα αυτά παραμύθια… της βρώμικης γριάς.

Συμμετέχουν:

Μιχάλης Κασβίκης στα κρουστά
Σταύρος Μητρόπουλος στο τραγούδι, έγχορδα
Χριστίνα Συριοπούλου στο πιάνο, φωνητικά
Γιώργος Σμακ σε κιθάρα, φλογέρα, μελόντικα πλήκτρα και φωνητικά
Κατασκευές από τον Διονύση Ανδριόπουλο

Φώτος δια φακού Jo Gogou
Jo Gogou Photography | Jo Γκόγκου

Dirty Granny Tales: 'The Philanthropist' Live reportphotos By Jo Gogou
Dirty Granny Tales: ‘The Philanthropist’ Live report
photos By Jo Gogou

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here