Home Στήλες Unsung Heroes Unsung Heroes: Billy Childish (part2)

Unsung Heroes: Billy Childish (part2)

251
0
billy childish (2)

Συνεχίζοντας λοιπόν για τον Billy Childish εκεί που το αφήσαμε στο part 1. 

Οι Headcoats λοιπόν. Εκτός του Billy , στα drums είναι ο Bruce Brand και στο μπασάκι ο Johnny Johnson. Με αυτά τα παλιόπαιδα (μια χαρά άνθρωποι είναι, μην τσιμπάτε) , ο Billy Childish θα κυκλοφορήσει δεκαεννιά (19) albums και πάνω από σαράντα (40) singles.  Σε μόλις 10 χρόνια ζωής! Έχουν κυκλοφορίες στην Sub Pop, Amphetamine Reptile, Damaged Goods , Sympathy For the Record Indusrty, Crypt  και πολλές άλλες.

Οι Headcoats θα περιοδεύσουν σε όλο τον κόσμο. (Εντάξει από τα μέρη μας δεν ήρθαν ποτέ . Μην με ρωτήσετε γιατί, την απάντηση θα έπρεπε να την ξέρετε). Φυσικά πάντα χωρίς μάνατζερ ή ατζέντη να τους κλείνει συναυλίες. Επάξια θα κερδίσουν τη φήμη της μπάντας που όλοι θα έπρεπε να έχουν δει στη δεκαετία του ’90.

Πάρτε και 2 albums έτσι για να έχετε να ακούτε:

Την ίδια περίοδο για να μη βαριέται , ο Billy Childish έκανε και τους Blackhands  και με αυτούς έκανε 3 albums στην Damaged Goods . Cajun/ska φασούλα, ενδιαφέρουσα καθώς διαφέρει από όλα τα άλλα σχήματά του κατά πολύ!

Βρισκόμαστε στο 1999. Οι Headcoats  σταματάνε καθώς μάλλον τα έχουν κάνει όλα. έχουν πιάσει ταβάνι και αυτό για τον Billy σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Πάμε παρακάτω. Η επόμενη μπάντα είχε το φανταστικό όνομα Wild Billy Childish & The Friends of the Buff Medway Fanciers Association, ή για συντομία, Buff Medways. Πάλι μαζί με τον Graham Day , (Milkshakes/Prisoners) και τον Wolf Howard.

Από εμπορικής άποψης , οι Buff Medways μάλλον είναι το πιο επιτυχημένο σχήμα του Childish, καθώς κατάφεραν να κυκλοφορήσουν (πάντα χωρίς να έχουν υπογράψει) 2 album στην Transcopic Records το 2002. Θα κυκλοφορήσουν και το Medway Wheelers στην Damaged Goods και θα διαλυθούν.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε για το πολύπλευρο του πράγματος, και τις συνεργασίες του Billy Childish με τον Sexton Ming. Αντλούσαν έμπνευση από το παράλογο, τους Captain Beefheart και τους Ντανταϊστές. Μαζί συνεργάζονται από το 1979 και σε ποίηση, και σε ζωγραφική και φυσικά στη μουσική.  Avant garde punk, blues, ακορντεόν και απαγγελία, απο όλα έχει ο μπαξές για αυτόν τον πολύπλευρο καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές έχουν μαζί 5 albums και 25 τουλάχιστον εκδόσεις από μικρούς πάντα εκδοτικούς οίκους.  Είναι και οι 2 ιδρυτικά μέλη του κινήματος Stuckism. To όνομα του το κίνημα το πήρε από ένα ποίημα του Billy Childish όπου η γυναίκα του του φωνάζει “Stuck! Stuck!Stuck” και αναφέρεται βεβαίως στο στυλ του τόσο στην ποίηση, όσο  και στην ζωγραφική και στη μουσική (Τόσα ήξερε, τόσα έλεγε…)

Musicians Of The  British Empire

για τη συνέχεια. Μαζί με τον Wolf Howard και τη σύζυγο του Billy , τη Julie. 3 albums  και με αυτούς έτσι για να έχουμε να λέμε.

To 2010 μπαίνει στο σχήμα ο Neil Palmer και σχηματίζονται οι Vermin Poets γεννιούνται. Πριν μετονομαστούν σε Spartan Dreggs έδωσαν ένα album. Σαν Spartan Dreggs αμόλησαν μια χούφτα (μεγάλη) από σινγkλάκια και ένα 3πλό album.

Τελευταία…

Ο Billy Childish είναι πολύ απασχολημένος με τους William Loveday Intention. Αρχικά ο στόχος ήταν να κυκλοφορούν 1 album το μήνα! Επιρροές από ηλεκτρικό Dylan εδώ. Ξέρω για 2 album  αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι φυσικά αδύνατο να παρακολουθήσεις έναν τόσο παραγωγικό άνθρωπο. Γυρνάς να ακούσεις και κάτι άλλο και σου έχει αμολήσει 3-4 albums, ποιητικές συλλογές και πίνακες.

Αν θέλετε κάποιες επιπλέον πληροφορίες και να ακούσετε μερικά ποιήματα του διαβασμένα από τον ίδιο, πατήστε εδώ.

Αν σας ενδιαφέρει και το ζωγραφικό του ταλέντο, υπάρχουν πάρα πολλοί πίνακες να θαυμάσετε αρκεί να googlάρετε “Billy Childish paintings”. Ενδεικτικά και μόνο, πατήστε εδώ.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε πως είναι αδύνατον να επεκταθούμε σε όλες τις μορφές τέχνης που έχει πιάσει ο υπερταλαντούχος Childish. Επεκτάθηκα κυρίως στη μουσική γιατί αυτή την πλευρά την γνωρίζω σχετικά καλά. Ευτυχώς για όλους εμάς, ο Billy ζει και βασιλεύει, και έχει ακόμα να δώσει. Δεν νομίζω πως περιμένει ή κυνηγάει την αναγνώριση, έχει κάνει τα πάντα και δεν έχει λάβει την εκτίμηση που του αξίζει. (Αν και κάποιοι πίνακές του πωλούνται για αρκετές χιλιάδες λίρες πλέον).  Το λυπηρό (σχετικά) είναι πως σαν μουσικό θα έπρεπε να το ξέραμε όλοι διάολε… Ελπίζω να βοήθησα. Αλλιώς συγνώμη Billy, Ι have only the best of intentions…