Home Μουσική Άρθρα NECROPHOBIC: blackened death metal all the way!

NECROPHOBIC: blackened death metal all the way!

401
1
necrophobic-2023_Athens
Necrophobic 2019 (left to right): Johan Bergebäck (rhythm guitars) Joakim Sterner (drums) Anders Strokirk (vocals) Allan Lundholm (bass) Sebastian Ramstedt (lead guitars)

Ένα σκοτεινό σύννεφο θα σκεπάσει το ΚΥΤΤΑΡΟ το Σάββατο 22 Απριλίου καθώς οι NECROPHOBIC θα εξαπολύουν τις blackened death metal μελωδίες τους.

Σουηδική death metal και ξερό ψωμί

Δημιουργήθηκαν το 1989 από τον Joakim Sterner (τύμπανα) και τον David “Blackmoon” Parland (κιθάρα) στην Στοκχόλμη και παίζουν μια πιο σκοτεινή εκδοχή death metal.

Σε μια κουβέντα για το setlist της συναυλίας φτιάξαμε τη δική μας λίστα!!! Αρχικά έμοιαζε με αυτή του Σίντλερ, τον ατελείωτο είχε, αλλά την “μαζέψαμε”! Με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου Απόστολου συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα τραγούδια απ’όλη τη δισκογραφία τους. Για όσους δεν έχουν ακούσει ποτέ Necrophobic, ΙΔΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!! Τα τραγούδια είναι με χρονολογική σειρά, ανά album, γιατί κάποιος – ονόματα δε λέμε – έχει έναν μικρό ψυχαναγκασμό. Ελπίζω να ταυτιστείτε και να σας βοηθήσει να κατανοήσετε γιατί ΠΟΡΩΝΟΜΑΣΤΕ τόσο με τους Σουηδούς!!! (αν όχι, και πάλι φίλοι, μη σκάτε…)

necrophobic-band

1993

Ας ξεκινήσουμε από το διαβολικό debut album τους “The Nocturnal Silence“. Ένας δίσκος με φοβερά riffs που μοιάζουν να κατεβαίνουν από τον παγωμένο νυχτερινό ουρανό. Σε αυτό το album αναμιγνύονται τέλεια τα στοιχεία black και death metal και χορταίνεις με μελωδικά riffs και δυνατά blastbeats! Η φωνή του Anders Strokirk ταιριάζει απόλυτα, σα γάντι! 30 χρόνια έχουν περάσει και το album θεωρείται ένα από τα καλύτερα του συγκροτήματος! Φοβερά δύσκολη η επιλογή μεμονωμένων τραγουδιών. Σίγουρα όμως το ομότιτλο καθώς και τα “Before The Dawn” και “Inborn Evil” θα σου δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το ύφος τους.

Gaze at the twilight in the blood red skyThe evil gods are risingShadows revealed by the darkened moonBehold the diabolical signs

1997

Συνέχεια με το album “Darkside“. Τα φωνητικά έχει αναλάβει ο Tobias Sidegård. Εδώ ένα μικρό σκάλωμα το έπαθα. Για μένα είναι ένα φοβερό album από εκείνα που μπορώ να ακούω ξανά και ξανά! Ειδικά τα δυο πρώτα τραγούδια του δίσκου “Βlack Μoon Rising” και “Spawned by Evil” τα ΣΠΑΝΕ! Όμως και το “The Call” είναι ένα ακόμα εξαιρετικό τραγούδι!

I cast an ancient spell, raise the undeadOut of their tombs they slowly climbHunger inside of me, I’m feeling weakI need to feast on a human child

1999

Φτάνουμε στο ‘99 και το album “The Third Antichrist“. Το πότε ήρθε ο τρίτος αντίχριστος είναι ένα θέμα που θα αναλύσουμε σε άλλο κεφάλαιο αγαπητά μου παιδιά. Το συγκεκριμένο album είναι ένα “ώριμο” death/black metal album, που το black metal κυριαρχεί. Αν είσαι περισσότερο fan της black θα σε καλύψει. Άκου τα “Frozen Empire” και “Eye of the Storm” και θα καταλάβεις!

I am the raging wolfPsychedelic ecstasyI change and leave my sanity

2002

To album “Bloodhymns” έχει φοβερή παραγωγή. Οι Necrophobic παίζουν Necrophobic και αγοράζεις τον δίσκο τους γι’ αυτόν το λόγο ακριβώς! Αν και πολλοί λένε ότι δεν είναι από τα καλύτερά τους. Εμένα μ’ άρεσε, γούστα είναι αυτά. Θα σου πρότεινα να ακούσεις το “Cult of Blood“!

2006

Λέγεται ότι το 5o full length album τους, το “Hrimthursum” κινείται στα σκοτεινά μονοπάτια του “The Nocturnal Silence“. Χμμμμ… Και ναι και όχι. Σε σχέση με τα τα προηγούμενα θα μπορούσες να πεις ότι έχει επιστρέψει στο αρχικό ύφος της μπάντας. Είναι (πολύ) μεγαλύτερο σε διάρκεια. Ο ακραίος τους ήχος έχει ένα εξαιρετικά ποιοτικό φινίρισμα. Άκου το “Blinded by Light, Enlightened by Darkness“.

Προσωπικά γουστάρω κάργα το “Death Immaculate

You put your hope into the sky
For your souls salvation
I put my hope into the fire
For my souls damnation

2009

Οι δεξιοτέχνες του blackened death metal επιστρέφουν τρία χρόνια μετά το “Hrimthursum” με το “Death to All“. Αν ο προκάτοχος ήταν το “σκαλί” τότε το “Death to All” μόνο θετικά μπορείς να το ακούσεις. Το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι του δίσκου είναι φυσικά το “Revelation 666” με blackened speed/thrash metal riffs. Η εκπληκτική δουλειά του δίδυμου Ramstedt/Bergebäck με τον πλούτο κιθαριστικών riffs φαίνεται πιο ξεκάθαρη από ποτέ!!!

2013

Με νέα εταιρεία, SeasonOf Mist, έρχεται το “Womb Of Lilithu” το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια album τους! Επίσης είναι και το τελευταίο με τον Tobias Sidegård στα φωνητικά. Δυστυχώς ο λόγος αποχώρησής του δεν είναι ένα άλλο project αλλά οι κατηγορίες εναντίον του για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν δηλώσει πολλές φορές ότι δεν δέχονται, ούτε ανέχονται την ενδοοικογενειακή βία με κανέναν τρόπο. Στο θέμα μας… Ένα άλμπουμ που στο άκουσμά του αποκτάς ανάμεικτα συναισθήματα. Τα φωνητικά του Tobias είναι λιγότερο brutal σε σχέση με τα προηγούμενα. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτό το album ο Fredrick Folkare (Unleashed) έχει αναλάβει στην κιθάρα και κάποια riffs θυμίζουν έντονα Unleashed. Οι σκοτεινές όμως αρμονίες γι’ άλλη μια φορά βρίσκονται σε αφθονία!

Το “The Necromancer” προκαλεί εθισμό…

2018

Κι έρχεται αυτή η ΔΙΣΚΑΡΑ “Mark of the Necrogram” και μας κάνει ΑΝΩ-ΚΑΤΩ! Έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του προηγούμενου δίσκου “Womb Of Lilithu” και ​​οι προσδοκίες ξεπέρασαν κατά πολύ κάθε προηγούμενη! O Anders Strokirk έχει επιστρέψει στα φωνητικά και το συγκρότημα ανήκει πια στην οικογένεια της Century Media Records. Τι προτείνω; Να τον ακούσεις ΟΛΟ από την αρχή ως το τέλος και να δώσεις βάση…

Κι αν ακόμα έχεις αμφιβολίες άκου κι αυτό… ΠΕΣΤΑ ρε Strokirk!!! Pesta!!!

Μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει όταν ακούσουμε live το hit του δίσκου “Tsar Bomba“! Το pit του KYTTAΡΟΥ θα μοιάζει όντως με βομβαρδισμένο τοπίο!!!

2020

Ο συνδυασμός black και death metal είναι άκρως ενδιαφέρων. Οι black metal επιρροές μπορούν να δώσουν στην death metal μια απόκοσμη ατμόσφαιρα. Οι Necrophobic δοκιμάζουν αυτόν τον συνδυασμό από την πρώτη μέρα. Αν θεωρείς ότι ακροβατούσαν και περιστασιακά “παραπατούσαν” στη μια ή την άλλη πλευρά τότε πρέπει να ακούσεις το “Dawn Of The Damned“. Η ΤΕΛΕΙΑ ισορροπία… Με ατμόσφαιρα πρώιμου νορβηγικού black metal εμπλουτισμένη με post-thrash riffs της death metal των αρχών του ’90. Ο Ramstedt δίνει ρεσιτάλ σύνθεσης. Σου έχω διαλέξει τα καλυτερότερα! “Black Mirror“, “Tartarian Winds“, “The Infernal Depths of Eternity

Τελικά σε έπεισα να έρθεις να τους δεις;

Εισιτήρια

Προπώληση 23€ : Top Man, Monsterville, Sirens Records, Metal Era, Eat Metal Records, Viva
Ταμείο 25€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30μ.μ

Ακολουθήστε το Event εδώ

Μία παραγωγή της Demons Gate Productions

1 COMMENT

Comments are closed.