Home Uncategorized Οι Sleeping Bugs για μια συνέντευξη στο Afternoiz

Οι Sleeping Bugs για μια συνέντευξη στο Afternoiz

65
0
Sleeping Bugs

Kαλησπέρα παιδιά και καλώς ήρθατε στo Afternoiz! Νέα κυκλοφορία και δουλειά από τους Sleeping Bugs και πολλά ωραία πράγματα γενικά. Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά.

Afternoiz -Στα δικά μου αυτιά, το “LSB”ακούγεται ιδιαίτερα πλούσιο. Ήταν αυτή εξαρχής η πρόθεσή σας ή όλο αυτό είναι μια ωρίμανση;

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δε μπορεί να προγραμματίσει από την αρχή την μουσική που θα παραγάγει ακόμα και αν ξέρει σε ποιο είδος κινείται. Εφόσον, δηλαδή, μιλάμε για πρωτότυπο ήχο, όλα ξεκίνησαν από ιδέες που αλληλοσυμπληρώνονταν και κυρίως από το δέσιμο που είχαμε ως μπάντα. Ξέραμε ότι βρισκόμαστε κοντά στην ροκ μουσική αλλά οι πειραματισμοί μας αυτά τα χρόνια καθόρισαν τον ήχο μας.

Afternoiz – Πάμε λίγο και στους στίχους; Καταρχήν ποιες είναι οι «πρωτογενείς ενέργειες»;

Τους στίχους τους γράφει ο τραγουδιστής μας ο Αντώνης. Συνήθως, βέβαια, γράφεται πρώτα η μουσική και μετά οι στίχοι για να χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες λέξεις, ομοιοκαταληξία κλπ. Τη θεματολογία πολλές φορές τη σκέφτεται από πριν, και σχεδόν πάντα πρέπει να είναι κάτι που θα κινήσει το ενδιαφέρον, μια ιστορία, κάτι που πρεπει να ακουστεί. Μετά το τραγούδι το παίρνουμε με τη μπάντα και όλοι μαζί με τη χημεία που μας χαρακτηρίζει βάζουμε κάτι για να βγει ένα τέλειο αποτέλεσμα μουσικά

Afternoiz- Πόσο διάστημα σας πήρε για να το κυκλοφορήσετε;

Το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ το αρχίσαμε στις αρχές του 2015 και το τελευταίο τραγούδι ηχογραφήθηκε στα τέλη του 2017. Οπότε το LSB μας πήρε 2 χρόνια για να το κυκλοφορήσουμε.

Afternoiz -Αλήθεια, τι ακούγατε την περίοδο που γράφατε τα κομμάτια;

Στους Sleeping Bugs είμαστε 6 άτομα οπότε είναι λογικό ο καθένας μας να έχει διαφορετικές επιρροές. Την περίοδο που γράφαμε τα τραγούδια του άλμπουμ οι κοινές μπάντες που ακούγαμε ήταν οι Arctic Monkeys, οι The Muse και οι The Strokes.

Afternoiz -Υπάρχουν καθόλου διαφωνίες και τριβές ανάμεσά σας; Πως κρατιούνται οι ισορροπίες μεταξύ σας και πόσο εύκολο είναι να έχεις σταθερά μέλη;

Οι διαφωνίες και οι πιθανές τριβές πάντα είναι για το καλύτερο της μπάντας. Άμα σε μια μπάντα 6 ατόμων δεν υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις τότε θα υπάρχει αδιαφορία.

Afternoiz – Πιστεύετε ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βοηθούν και προωθούν συγκροτήματα του χώρου μας;

Το 2019 και ως σχετικά νέοι στον χώρο, πιστεύουμε ότι ναι μεν τα ΜΜΕ προωθούν συγκροτήματα του χώρου μας αλλά το μεγαλύτερο βάρος των ΜΜΕ είναι στην ηλεκτρονική μουσική.

Afternoiz – Πείτε μου Τρία από τα πιο αγαπημένα σας album;

Από τα τρία αγαπημένα άλμπουμ των Sleeping Bugs είναι;

1) Stadium Arcadium-Red Hot Chili Peppers
2) Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not- Arctic Monkeys
3) Angles- The Strokes

Afternoiz -Πριν κλείσουμε, μπορείτε να μας αναφέρετε τα όποια σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;

Αυτήν την στιγμή είμαστε στο studio και ετοιμάζουμε καινούριο υλικό. Έχουμε ήδη κάποιες εμφανίσεις που έχουν ανακοινωθεί, Eightball 21/4 και Café Santan 14/4, αλλά έρχονται και άλλες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

OFFICIAL LINKS

Website: https://www.sleepingbugsband.com

Facebook : https://www.facebook.com/SleepingBugs/

Youtube: https://www.youtube.com/c/SleepingBugsTube

Apple Music : https://itunes.apple.com/gr/album/lsb-ep/1449401380?l=el

Spotify: https://open.spotify.com/album/41OzFNQoxwzGy3zo4Ys7Nh?si=7mNomuYpT1WOltVkPxGAMQ

Sleeping Bugs

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here