Home Tv The serpent. Νέα μίνι σειρά εγκλήματος για τον serial killer Charles Sobhraj,...

The serpent. Νέα μίνι σειρά εγκλήματος για τον serial killer Charles Sobhraj, των 70΄

177
0
The-Serpent-netflix

Η νέα τηλεοπτική σειρά The Serpent (Το Ερπετό), βρίσκεται ήδη στη μεγάλη οθόνη και σε περιμένει να την δεις! Πρόκετιαι για μια μίνι σειρά εγκλήματος, μόλις 8 επεισοδίων και αποτελεί συμπαραγωγή του BBC One και του Netflix. Βασισμένη στη ζωή του serial killer Charles Sobhraj, που έδρασε σχεδόν ανενόχλητος την δεκαετία του 70.

Βασικός ύποπτος ανεξιχνίαστων ανθρωποκτονιών 20 ταξιδιωτών (το λιγότερο) στην Ινδία, την Ταϊλάνδη και το Νεπάλ. Ήταν ο πιο σημαντικός καταζητούμενος της Interpol με πολλά εντάλματα σύλληψης να εκκρεμούν εναντίον του σε διάφορες χώρες.

Την όλη υπόθεση εξιχνίασε ο τότε διπλωμάτης της Ολλανδικής πρεσβείας στη Μπανκογκ, Χέρμαν Νίπενμπεργκ (Μπίλι Χάουλ), όπου μέχρι και πρόσφατα κρατούσε την υπόθεση ανοιχτή.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Ο Γάλλος ινδικής καταγωγής Charles Sobhraj, γεννημένος το 1944, έδρασε στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, αφαιρώντας τη ζωή αρκετών τουριστών (με όσα στοιχεία κατάφεραν να βρουν έως τώρα), καταφέρνοντας να κλέβει τα διαβατήρια και τις ταξιδιωτικές επιταγές του. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε στην Ινδία για τη δολοφονία πολλών ανθρώπων (για όσο διάστημα ήταν εκεί και αναγνωρίστηκαν αδικήματα) όπου έδρασε κατά ένα μέρος. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ώστε να βρουν στοιχεία, να αποδωθεί δικαιοσύνη αλλά και να εκτίσει ποινές όπως του άρμοζαν.

Μετά την πρώτη αποφυλάκιση του από την Ινδία,  πήγε στο Παρίσι όπου έγινε διάσημος, ωστόσο επέστρεψε στο Νεπάλ όπου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το παρατσούκλι του ήταν serpent, δηλαδή φίδι, λόγω της ικανότητάς του να ελίσσεται και να ξεφεύγει. Απίστευτα ικανός στις αποδράσεις, για αυτό και κατάφερε τόσα χρόνια να δρα χωρίς να τον πιάνει ή να αφήνει σημάδια πίσω του.

Πρωταγωνιστούν ο Tahar Rahim  στον ρόλο του Σαρλ Σομπράζ (The Mauritanian, The Looming Tower, A Prophet) και η Jenna Coleman (Victoria, Doctor Who).η Τζένα Κόλμαν στον ρόλο της Μαρί-Αντρέ Λεκλέρκ, ο Μπίλι Χάουλ στον ρόλο του Χέρμαν Νίπενμπεργκ, η Έλι Μπάμπερ στον ρόλο της Άντζελα Νίπενμπεργκ, ο Αμές Εντιρεβίρα στον ρόλο του Ατζέι Τσοουντρί, και ο Τιμ ΜακΊνερνι στον ρόλο του Πολ Σίμονς, μεταξύ άλλων.

Μια παραγωγή της Mammoth Screen, εταιρείας της ITV Studios και  συμπαραγωγή των όσων αναφέραμε παραπάνω.

Τι συνέβαινε:

Παριστάνοντας τον έμπορο πολύτιμων λίθων, ο Σαρλ και η φίλη του Μαρί-Αντρέ, ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, το Νεπάλ και την Ινδία, διαπράττουν μια σειρά εγκλημάτων στο ασιατικό μονοπάτι των χίπις (εύκολη λεία τότε) και γίνονται βασικοί ύποπτοι για μια σειρά δολοφονιών τουριστών από τη Δύση.

Από την άλλη, υπάρχει και ο Χέρμαν Νίπενμπεργκ (Μπίλι Χάουλ), νεαρός διπλωμάτης στην Ολλανδική Πρεσβεία της Μπανγκόκ, που εμπλέκεται άθελά του στον περίπλοκο ιστό των εγκλημάτων του Σομπράζ, με τη βοήθεια της συζύγου του Άντζελα (Έλι Μπάμπερ) και των μαρτύρων που είχαν απομείνει.

Οι διάλογοι και τα ονόματα των θυμάτων έχουν αλλαχθεί, προς σεβασμό στην μνήμη τους.

The-Serpent-netflix

Γιατί να το δεις;

  1. Φεύγει σα νεράκι
  2. Μόλις 8 επεισόδια
  3. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα
  4. Το σενάριο δεν σε κουράζει
  5. Δείχνει μέρη από την Ασία (κυρίως) και όχι μόνο

Δεν στο προτείνω:

Αν είναι να ταξιδέψεις μόνος, καλύτερα να μην το έχεις στο μυαλό σου ή να πεις πόσο τυχερός ήσουν που δεν έπεσες σε κάτι τέτοιο.

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here