Home Tv Είδαμε την νέα παραγωγή του Netflix με τίτλο ‘Hollywood’!

Είδαμε την νέα παραγωγή του Netflix με τίτλο ‘Hollywood’!

141
0

Τι θα λέγατε να πάμε μια βόλτα πίσω στην δεκαετία του 40, στο παλιό “καλό” Hollywood, όπου όλα τα  όνειρα γίνονται πραγματικότητα;
Κάπως έτσι μάλλον το είχε σκεφτεί και ο Ian Brennan με τον Ryan Murphy και δημιούργησαν αυτό το πολύ καλό σενάριο για το Netflix. Ναι σαφώς και είναι αμερικανιά αλλά… έχει αυτό το κάτι που αξίζει να δεις.
Είναι μια σεζόν με 7 επεισόδια κοντά της μιας ώρας. Δεν είναι καθόλου κουραστικό στην ροή που έχει, και φεύγει έτσι απλά. Οκ είμαι από τους ανθρώπους που αν του αρέσει κάτι, θα λιώσει (το έχω ξαναπεί και δεν ντρέπομαι για αυτό!), κάπως έτσι συνέβη και εδώ.

Η ιστορία έχει να κάνει με μια ομάδα ανθρώπων, που κοινό τους όνειρο είναι να παίξουν στην μεγάλη οθόνη ή να δουν την δουλειά της πάνω σε αυτή. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι όμως, όταν όλοι απλά βρίσκονται στο ίδιο σημείο, για μια ευκαιρία; Τι θα πρέπει να κάνεις για να το καταφέρεις και πόσο εύκολο μπορεί να είναι, ειδικά όταν εκείνη την περίοδο στην Αμερική, υπάρχει ακόμα μεγάλος ρατσισμός,  σκλάβοι σε κάποιες πολιτείες και οι οργάνωση με τις λευκές ενδυμασίες, απλά κυνηγάνε όποιον δεν του κάνει;

Μια σειρά που έχει να περάσει αρκετά μηνύματα όσων αφορά την ομοφοβία και τον ρατσισμό της εποχής. Μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις, που σαφώς έχουν αρκετό σεξ, αλλά και την ευαίσθητη πλευρά των πραγμάτων.

Πλοκή

Πρωταγωνιστής εδώ θα λέγαμε πως είναι ο David Corenswet στον ρόλο του Jack Castello, που ενώ πολέμησε για την πατρίδα, αναζητά εργασία ως ηθοποιός. Μαζί με την έγκυο γυναίκα του φτάνουν στην πόλη των ονείρων και των ευκαιριών, για να μπορέσει να καταφέρει αυτό το κάτι. Ενώ είναι το όνειρο του, το χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία πως πρέπει να ζήσει την οικογένεια που μόλις είχε δημιουργήσει. Δεν είναι όμως ο κύριος πρωταγωνιστής, κανείς δεν είναι, γιατί όλοι έχουν να δώσουν την δική τους ιστορία.

Ο όμορφος Jack Castello, πάει καθημερινά έξω από τα studios, όπως χιλιάδες άλλοι, έστω για να παίξει σε μια σκηνή. Πως να γίνει όμως όταν καθημερινά επιλέγουν 3-4 άτομα και αυτό ήταν; Δεν το βάζει κάτω και παράλληλα ψάχνει και δουλειά για να μπορέσει να συντηρήσει την έγκυο γυναίκα του και τα δίδυμα που περιμένουν. Μεγάλο το βάρος και κάτι πρέπει να κάνει προφανώς. Απογοητευμένος πηγαίνει σε ένα bar όπου και γνωρίζει τον Dylan McDermott στον ρόλο του Ernie Wes, έναν γοητευτικό μεσήλικα που θέλει να του δώσει δουλειά. Δεν θα είναι κάτι απλό, γιατί σαν πρώτη ματιά φαίνεται να τον διπλαρίζει… Και έτσι είναι…
Του προσφέρει δουλειά στο ιδιαίτερο βενζινάδικο που έχει, αρκεί να συμμετέχει στο συνθηματικό “Dreamland” και να κάνει ότι του ζητήσουν. Η βίζιτα της εποχής αλλά και της καλής κοινωνίας,

Κόσμος περνάει και έρχεται και πολλές οι συμπτώσεις αλλά και οι γνωριμίες! Μέσα από αυτήν την δουλειά, θα γνωρίσει τον σεναριογράφο που θα του αλλάξει την ζωή, τον σκηνοθέτη και όποιον μπορείς να φανταστείς, που μπορεί να πετύχει μια καλή ταινία για το Hollywood.

Η παρέα μεγαλώνει και ένα σενάριο με τον τίτλο Peg, που θα γίνει Meg, έρχεται για να ταράξει τα νερά όχι μόνο της μεγάλης οθόνης, αλλά και τον τρόπου που η εποχή και η κοινωνία έβλεπε τα πράγματα. Είναι η εποχή, που άνθρωποι που ήταν στο περιθώριο, Εβραίοι, έγχρωμοι, Ασιάτες, ομοφυλόφιλοι, θα γίνουν μια γροθιά και θα περάσει τα καλύτερα κοινωνικά μηνύματα.

Στην όλη ιστορία περιπλέκεται και το κάθαρμα ατζέντης, που είναι ο Jim Parsons στον ρόλο του Henry Willson (αν έχεις δει το big bang theory και σε προβλημάτισε ο Sheldon, τότε που να τον δεις εδώ). Ο κρυφός γκέι της εποχής (όπως οι περισσότεροι τότε), που βγάζει τα κόμπλεξ του επάνω στο αθώο πελατολόγιο.

Η εμφανής εικόνα, που σου δείχνει πως για να φτάσεις κάπου, θα πρέπει να κοιμηθείς με αρκετό κόσμο (στην καλύτερη), κάτι τουλάχιστον που φαίνεται έντονα μέχρι τα μέσα της σειράς.
Η ιστορία όμως είναι βαθύτερη από όσο νομίζουμε, γιατί μιλάει για συναισθήματα, ανθρώπινα δικαιώματα, φεμινισμό και την ελευθερία του να νιώθει ο κάθε ένας όπως θέλει.

Μέσα στην σειρά γίνεται αναφορά για μεγάλα ονόματα της εποχής και των βίο τους, όπως της Vivien Leigh, της Hattie McDaniel και άλλων.
Αναφερθήκαμε παραπάνω σε ένα σενάριο που πρόκειται να φέρει επανάσταση και αφορά το Meg. Μια ταινία που αρχικώς τίτλος ήταν Peg και αναφερόταν στην ζωή της Peg Entwistle, μιας 24χρονης ηθοποιού που έπεσε από την πινακίδα του Hollywood, το 1932.

Έγιναν αλλαγές στο σενάριο, για να μπορέσει να συμπεριλάβει την έγχρωμη ηθοποιό Camille Washington (Laura Harrier), όπου και ήταν η πέτρα τους σκανδάλου. Θα ήταν η πρώτη έγχρωμη πρωταγωνίστρια στην Αμερική, καταλαβαίνεις τι θύελλες ξεκινούσαν τότε.. Να θυμίσουμε πως τότε υπήρχε ακόμα ο διαχωρισμός λευκών και εγχρώμων σε δημόσιους χώρους, όπως και την αίθουσα ενός κινηματογράφου, πόσο μάλλον των βραβείων OSCAR, που θα φτάσουν έως εκεί.

Μια καλογυρισμένη σειρά, με αρκετά μεγάλο cast και ονόματα.

Trivia

  • Όλα τα ρούχα είναι ραμμένα εξαρχής και για τον κάθε ηθοποιό χρησιμοποιήθηκε διαφορετική παλέτα χρωμάτων
  • Τα ρούχα αλλά και το ύφος του Jack (David Corenswet) έχουν εμπνευστεί από τον James Dean και τον Marlon Brando.
  • Είναι η 4η συνεργασία του Darren Criss και του Ryan Murphyμετά από τα Glee, American Horror Story και  American Crime Story.