Home Tv Τι είδαμε Sex Education: Μια σεζόν άκρως επιμορφωτική…

Sex Education: Μια σεζόν άκρως επιμορφωτική…

789
0
Sex Education: Μια σεζόν άκρως επιμορφωτική...
Sex Education: Μια σεζόν άκρως επιμορφωτική...

Προ καιρού σας είχαμε πει για τα γυρίσματα της 4ης σεζόν του Sex Education και νομίζω πως θα ΠΡΕΠΕΙ όλοι, μικροί με μεγάλοι να δουν με προσοχή αυτή τη σεζόν.

Ένα λάθος μας είναι πως δεν σας γράψαμε ποτέ για τις άλλες που υπήρξαν (πως το νόμιζα), καθώς θα βγάζατε καλύτερο συμπέρασμα. Αν και θεωρώ πως αρκετοί ξέρετε πόλυ καλά σε τι αναφέρομαι. Σε εκείνη την παραγωγή που η Gillian Anderson εμφανίζεται περισσότερο σέξι από ότι την είχατε στα Xfiles. Ναι παιδιά, για κάποιους ήταν ανεξήγητο (πςς) φαινόμενο, όπως και για τον Μόντλερ άλλωστε. Να που σε αυτήν την σειρά, απογυμνώνεται και ειδικά στα θέματα που παρουσιάζει στον τελευταίο κύκλο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, δεν έπεσε ποτέ μα ποτέ τυχαία στα μάτια τους, να σας πω πως πρόκειται για μια σχετικά νεανική σειρά που θέμα του είναι, τι άλλο; Το sex και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μέσα από αυτό. Τώρα θα μου πεις με τόσο γυμνό και σεξ, που είναι η παιδεία. Μα φίλε μου, αν δεν έπιασες το νόημα για το τι συμβαίνει στο μυαλό αλλά και στο σώμα των εφήβων, τότε τι να σου πω;

Sex Education: Μια σεζόν άκρως επιμορφωτική...
Sex Education: Μια σεζόν άκρως επιμορφωτική…

Πρώτος κύκλος

Ο πρώτος κύκλος είναι μια γνωριμία με τον τόπο που μένουν μια ομάδα εφήβων, όπου βλέπουμε τα καθημερινά τους προβλήματα. Από σεξουαλικά, συναισθηματικά έως κοινωνικά. Αντιμετωπίζουμε με πολύ χαβαλέ τον σεξουαλικό προσανατολισμό και ευτυχώς δίνουν δυνατότητες σε πολλά παιδιά για την αποδοχή, για αρχή, από τον εαυτό τους. Πράγμα δύσκολο… Ο Otis, που καταλήγει να είναι έως και την 3η σεζόν ο άσχετος περί σεξ, καταφέρνει να δίνει συμβουλές σε άλλους. Εδώ έρχεται και δένει η Maeve Wiley, που μαζί θα ξεκινήσουν μια επιχείρηση. Μα ναι, φυσικά σεξουαλικού ενδιαφέροντος.

Σε όλα αυτά κάνει την εμφάνιση της Jean Milburn (Gillian Anderson), ως μαμά του Otis μα και ως σεξολόγος.

Εντάξει κατάλαβες πάνω κάτω…

Δεύτερος κύκλος

Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, πέρα από έρωτες, σεξουαλικά και νέα κοινωνικά φαινόμενα. Τα παιδιά μεγαλώνουν, όπως και οι ανάγκες που μαζί πάνε και οι ορέξεις.

Τρίτος κύκλος

Αναποδιές, φιλίες πάνε και έρχονται όπως και οι γνωστοί έρωτες. Θέλω όμως πάντα να δίνεις σημασία στο τι συμβαίνει, γιατί μοιάζουν με αυτά που κρύβει ο κάθε ένας στην ντουλάπα του…

“Goodbyes are the worst, but let’s celebrate all the good times we’ve had.”

Τέταρτος κύκλος

Ίσως να είναι και ο τελευταίος. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τις εκπλήξεις της Laurie Nunn. Φήμες υπάρχουν αλλά τίποτα επιβεβαιωμένο.

Αυτή η σεζόν έκανε ένα δυνατό μπαμ από την αρχή! Από κατάθλιψη, επιλόχειος κατάθλιψη, εμφάνιση σεξουαλικής κακοποίησης, παιδικά τραύματα, θρησκευτικές αντιλήψεις μέχρι και αυτοκτονικές τάσεις. Όλα αυτά και άλλα τόσα περικλείουν αυτήν την χρονιά, που νομίζω την ξεζούμισα πολύ πιο εύκολα.

Τα κοινωνικά στερεότυπα που οδηγούμαστε να ακολουθούμε καμιά φορά, δείχνει και την αδυναμία που μπορεί να έχουμε. Δεν γίνεται άλλωστε πάντα να αντέχουμε. Κάτι τέτοιο σου λέει λοιπόν, καθώς είναι άκρως ευσυγκίνητο το κάθε επεισόδιο. Μπορεί να δεις σημεία του εαυτού σου, μπορεί και όχι. Θα σου έλεγα όμως να το δεις και ένα περισσότερο αν είσαι γονιός. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ή ακόμα και να θυμηθείς πόσο δύσκολο ήταν να είσαι παιδί.

Θέλω πάρα πολύ να σου πω αναλυτικά τι είδα, αλλά αυτό θα χαλάσει το ενδιαφέρον, ειδικά αν δεν έχεις τα άλλα. Τώρα πάλι αν τα έχεις δει και λες “εντάξει μωρέ, κουράστηκα”, τότε θα σου πω, πως ειδικά αυτήν την σεζόν πρέπει να δεις!

Sex Education: Μια σεζόν άκρως επιμορφωτική...
Sex Education: Μια σεζόν άκρως επιμορφωτική…

Ξέχασα να σου πω πως είναι μια παραγωγή του Netflix, οπότε ξέρεις που θα το βρεις!

“It was a very difficult decision. In my mind I always felt like I could just write these characters forever and ever. I absolutely love them. It’s a very strange experience when you write characters for that long. They live in my head and I feel very attached to them. So, yeah, letting them go has been painful and I think I’m still processing that. But it happened very organically: when we did the writers’ room for season four we didn’t set out for it to be the final series. Something just started to happen through the writing process where I realised that by the time we arrived at that final episode, there weren’t any cliff-hangers and everything had just resolved itself, so I had this feeling that if I left the characters there, I would feel happy for them and hopeful for their future. And that’s how I wanted to leave it and I think it would have felt wrong to keep pushing it forwards when the story had naturally come to an end. I needed to listen to that.