Home Tv Είδαμε: How to build a girl. Εσύ ξέρεις;

Είδαμε: How to build a girl. Εσύ ξέρεις;

327
0
How to build a girl ταινία

Αν αναρωτιέσαι για το τι ταινία θα κάτσεις να δεις χαλαρά στο σπίτι, τότε έχω να σου προτείνω το How to build a girl, που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο, της Caitlin Moran.

Η σκηνοθεσία είναι του Coky Giedroyc και έρχεται από το 2019. Έκανε πρεμιέρα στο Toronto International Film Festival και κέρδισε το FIPRESCI Special Presentations award. Με αυτά και αυτά κυκλοφόρησε στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες το 2020, καθώς και στην Βρετανία.

How to build a girl βιβλίο

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ιστορία αφορά τη ζωή της Johanna Morrigan στα  90’s, ένα 16χρονο κορίτσι, που ονειρεύεται να πετύχει στη ζωή του και να το κοιτάξουν τα αγόρια. Η λογική εξήγηση σε αυτό, είναι πως είναι ένα κορίτσι δίχως παρέες και κοινωνική ζωή και η μόνη επαφή που έχει, είναι με κάτι αφίσες – εικόνες, που έχει κολλημένες στο τοίχο του δωματίου της. Είναι το μαγικό κορίτσι, όπως λέει η μαμά της, οπότε μπορεί και μιλάει μαζί τους.

Από φτωχή οικογένεια, στην περιοχή του Wolverhampton, που το μόνο που κάνει, είναι να γράφει και να ονειρεύεται. Η μαμά μόλις απέκτησε ακόμα 2 μωρά (5 στο σύνολο) και ο μπαμπάς άνεργος που κυνηγάει ακόμα το όνειρο του μουσικού.

Πολύ καλή στην γραφή, πολύ κακή αντίστοιχα στις κοινωνικές της συναναστροφές. Ένα σχετικά υπέρβαρο κορίτσι που δεν έχει προσέξει έως τώρα τον εαυτό του. Αυτό όμως είναι κάτι που την απασχολεί ελάχιστα θεωρώντας πως απλά περιμένει την ευκαιρία εκείνη.

How to build a girl ταινία

Μέσω μιας αγγελίας, βρίσκει την ευκαιρία να κάνει δισκοκριτικές, για 10 λίρες τη λέξη, για συγκροτήματα της Rock μουσικής σκηνής. Αν έχει γνώση; Αν κρίνεις πως η κριτική που έστειλε ήταν βασισμένη στο soundtrack της Annie, τότε καμία!
Είναι όμως ο τρόπος της, που κατάφερε να πείσει την μεγάλη εκείνη μουσική εφημερίδα D&ME. Συναυλίες, συναντήσεις με μουσικούς, συνεντεύξεις και ένας νέος κόσμος ανοίγεται, για την πλέον “Dolly Wilde”.

Η πρώτη επαφή με τη μουσική, ήταν η κάλυψη της πρώτης της συναυλίας (γενικά), που ερωτεύτηκε πραγματικά τη μουσική. Οι κριτικές πήγαιναν καλά, οπότε γιατί να μην ζητήσει και μια συνέντευξη; Της αναθέτουν λοιπόν, τον John Kite, στέλνοντας την έως το Δουβλίνο. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα…

How to build a girl ταινία

Η γνώμη μας

Μια ταινία που λες μμ οκ, μια εφηβική ταινία να περάσω την ώρα μου. Είναι όμως έτσι ή είναι έστω λιγάκι πιο βαθύ το νόημα; Δεν ξέρω αν έχει σημασία σε τι ηλικία θα το δεις, τι φύλο έχεις και τι γούστο στη μουσική, μα θα αποκτήσει ενδιαφέρον όταν ανακαλύψεις τον κόσμο της μουσικής μέσα από τη γραφή και τα μάτια της Τζοχάνα.

Δεν σου κρύβω πως μόλις είδα το μουσικό στοιχείο, είπα “ωπ! τι μου θυμίζει;” Οπότε προφανώς και στρώθηκα να πάρω μαθήματα, μήπως δω το άστρο μου να λάμπει. Έλα όμως που δεν είναι όλα ρόδινα, πόσο μάλλον για μια 16χρονη που ψάχνει και έχει ανάγκη από μια ταυτότητα.

Από ξέφρενη ζωή της επιτυχίας, στο άστρο εκείνο που έσβησε γιατί πολύ απλά αρχίζεις να βλέπεις καθαρά.
Ένα πολύ έξυπνο σενάριο και βιβλίο σαφώς, που σου περνάει πού ωραία κάποια σημαντικά θέματα.

Φυσικά και τα κατάφερε, γιατί στη ζωή όταν κάτι θέλουμε πολύ, αγωνιζόμαστε για αυτό. Αρκεί να το κάνουμε με την αξία μας 🙂

(Πες μου που να στείλω βιογραφικό…)

How to build a girl

Προσοχή λοιπόν στο τι θέλετε να γίνεται και πως θα το κερδίσετε.
Μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω το βιβλίο;

 

Πρωταγωνιστούν: Beanie Feldstein, Paddy Considine, Sarah Solemani, Alfie Allen, Frank Dillane, Laurie Kynaston, Arinzé Kene, Tadhg Murphy, Ziggy Heath, Bobby Schofield, Chris O’Dowd, Joanna Scanlan και Emma Thompson.

Με ρωτάς αν στην προτείνω; Αφού σου το είπα στη αρχή..α και μην ξεχάσω..θα το βρεις στο Netflix(έναν χορηγό ρε παιδγιά!)