Home Tv Τι είδαμε Devil in Ohio: Από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη

Devil in Ohio: Από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη

119
0
Devil in Ohio

Η σειρά Devil in Ohio, είναι βασισμένο ή μάλλον είναι μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Daria Polatin. Είναι μια μικρογραφία των Αμερικάνικων παροικιών. Από εκείνες που είναι βαθιά βυθισμένες στα πιστεύω και τη δική τους δοξολογία. Και αν αυτό δεν σας λέει κάτι, είναι γιατί μάλλον ξέχασα να αναφέρω πως αφορά αποκρυφιστικές / μυστικιστικές δοξασίες, που φυσικά σαν αποτέλεσμα έχει τη θυσία και ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα σας μιλήσω για την σειρά και τι συμπεράσματα έβγαλα, καθώς και για τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτό.

Νιώθετε έτοιμοι να ξεκινήσουμε;
Καλού κακού, σκορπίστε λίγο αλάτι γύρω σας…

Devil in Ohio

Το σενάριο δόθηκε στην εταιρία παραγωγής του Netflix, όπου μοιράστηκε σε οκτώ επεισόδια και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 2 Σεπτεμβρίου του 2022.

Το Devil in Ohio είναι μια σειρά που βασίζεται στο ντεμπούτο μυθιστόρημα της Daria Polatin (όπως αναφέραμε παραπάνω) που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2017.
Η σειρά θίγει τον ψυχισμό ενός μέλους μιας αίρεσης και το πώς μια αίρεση εφαρμόζει υποσυνείδητα μηνύματα για να μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο του μυαλού κάθε ατόμου. Μην πέφτετε στην παγίδα για να σκεφτείτε μια συγκεκριμένη… μπορεί να είναι και αυτή που ήδη πιστεύετε… όχι;

Daria Polatin novel, Devil in Ohio

Όπως αναφέρω παρακάτω, αρκετά τα ερωτήματα, αν η ιστορία είναι φανταστική ή έχει λάβει ιστορικά γεγονότα. Δεν υπάρχει σαφής απάντηση από την συγγραφέα και την παραγωγό, μονάχα πως είναι βασισμένο σε κάποιες ιστορίες της περιοχής.Άλλωστε κάθε τόπος κρύβει τόσα μυστικά που ποτέ δεν θα μάθουμε.

Μέσα στη σειρά θα δεις αναφορές και όχι μόνο, για επιζώντες ενδοοικογενειακής κακοποίησης και τραυμάτων. Είναι πιο βαθύ από ότι περίμενες;  Μπορεί η ζωή να επηρεαστεί ή να μην επηρεαστεί επ’ αόριστον από εμπειρίες;

Plot twist (not)

Η Mae, είναι μια έφηβη που βρίσκετε εξαρχής δίχως ταυτότητα. Ένα παιδί με ψυχικό τραύμα  που δένεται απίστευτα με το τραύμα που φέρει στην πλάτη της. Ένα σημάδι που φαίνεται για πρώτη φορά, στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύετε. Μια ανάποδη πεντάλφα κάνει την εμφάνιση της…

  • Η ανάποδη πεντάλφα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των σατανιστών, δηλαδή με την μύτη προς τα κάτω. Ενώ ανάποδα είναι τα πέντε στοιχεία της φύσης και των παγανιστών.

Η ψυχίατρος Dr. Suzanne Mathis, προσφέρεται να την βοηθήσει, ψάχνοντας για ανάδοχη οικογένεια. Μαντέψτε που καταλήγει η μικρή έφηβη… σπίτι της, με την οικογένεια της.

Διάφορα συμβαίνουν που λες έλα φιλαράκι είναι μπροστά στα μάτια σου και κυρίως μέσα στο σπίτι σου! Μα τι στο καλό; Κανείς δεν βλέπει trhiller; Ruun b**tch

Από τα πρώτα επεισόδια καταλαβαίνεις αρκετά και εν μέρη κουράζεσαι αν και κρατά το ενδιαφέρον. Πολλά αποκρυφιστικά ξετυλίγονται και προσωπικά ήταν το μόνο που με κράτησε αν και έχω τρελές ενστάσεις.

Ένσταση κύριε πρόεδρε:

Δεν μπορείς να μιλάς για θρησκείες και να μπλέκεις σύμβολα, δοξασίες και ιστορίες:

  • Πρωταγωνιστής στην όλη ιστορία είναι ένα κοράκι που παρομοιάζει τον Εωσφόρο… εμ not.. Τα κοράκια μεταφέρουν τις ψυχές και είναι προάγγελοι. Κανονίστε να αρχίσουν να σφιαγιάζουν πτηνά τώρα..
  • Δεν δείχνεις παγανιστικά σύμβολα και τα ονομάζεις σατανιστικά. Για όσους γνωρίζουν υπάρχουν διαφορές.
  • Πως μπλέκεις pagan μουσική και την ονομάζεις δοξολογία; Οι ρίζες τους είναι πολύ πιο πίσω από αυτό που νομίζουμε. 
  • Η αμάθεια και η τρομολαγνεία μπορεί να γεννήσει λανθασμένα πρότυπα.
  • Πάτε να κάνετε κάτι καλό, σταματήστε τις αμερικανιές που κουράζουν, απλά για να βγει μια σελίδα παραπάνω.

Σχωράτε με, αλλά….

Daria Polatin novel, Devil in Ohio

Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν φαν του true detective και συγκεκριμένα της πρώτης σεζόν. Και ναι περίμενα κάτι τέτοιο και ήταν ο λόγος που έμεινα.  Έμεινα ωσάν την Πηνελόπη πιστή να παρακολουθώ το Devil in Ohio, μπας και δω μια μη αμερικανιά, αλλά μας έκανε κοιλιά… Δόλια Πηνελόπη…

Cast:

Emily Deschanel, Sam Jaeger, Gerardo Celasco, Madeleine Arthur, Xaria Dotson, Alisha Newton, Naomi Tan

Αν θα βγει δεύτερη σεζόν; Για εκεί μας πάνε και αναμένουμε…

Όμως το “Devil in Ohio” βασίζεται στην πραγματικότητα ή πρόκειται για ένα έργο μυθοπλασίας;

Αλήθεια ή μυθοπλασία;

Ήθελα πριν ξεκινήσω να γράφω την άποψη μου για αυτό που είδα, να ψάξω να βρω πληροφορίες σχετικά. Το διαδίκτυο γεννά πολλά ερωτήματα και αρκετά από αυτά, ήταν αν είναι βασισμένο το σενάριο αλλά και το βιβλίο, σε αληθινά γεγονότα. Υπάρχει αλήθεια κάτι, που το γεννά μονάχα η φαντασία; Μπορείς να μάθεις την αλήθεια όπως είναι ή όπως στη σερβίρουν; Η παραγωγός Rachel Miller απαντάει στα ερωτήματα ή μάλλον στο συγκεκριμένο όσον αφορά το βιβλίο.

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι και όχι. Αν και αληθινά γεγονότα ενέπνευσαν το βιβλίο και τη σειρά, η αίρεση που παρουσιάζεται στο κέντρο της είναι εντελώς φανταστική. Το μυθιστόρημα εμπνεύστηκε από μια ιστορία που της είπα. Διαδραματίστηκε στο Οχάιο, και πήρε σπόρους από αυτή την ιστορία και έτσι την έκανε μυθοπλασία.

Οι διάφορες εμπνεύσεις πίσω από το Devil in Ohio

Η Daria Polatin δήλωσε ότι έκανε εντατική έρευνα σχετικά με τις αιρέσεις και τον τρόπο λειτουργίας τους ενώ δούλευε πάνω σε αυτό το μυθιστόρημα, το οποίο αρχικά εμπνεύστηκε από τα αληθινά γεγονότα μιας νεαρής γυναίκας που είχε δραπετεύσει από μια σατανιστική αίρεση και μετακόμισε στην οικογένεια του ψυχιάτρου της.

Αληθινή ιστορία: Υπήρχε πράγματι μια αίρεση; 1

Η Daria Polatin και το εξώφυλλο του μυθιστορήματός της.
Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η συγγραφέας Polatin δεν αποκάλυψε ποτέ την ταυτότητα της πηγής της, αλλά επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν τρομακτικές τελετές όπου το θύμα σημαδεύτηκε, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Για να μπορέσει να φτιάξει κάτι “σωστό’, έψαξε σε αρκετές πηγές, όπως το βιβλίο του Lawrence Wright “Remembering Satan: A Tragic Case of Recovered Memory”, το ντοκιμαντέρ “Holy Hell” και η ταινία μυθοπλασίας “Martha, Marcy, May, Marlene”. Οι συγκεκριμένες ιστορίες αφορούσαν την κακοποίηση, τον τρόπο με τον οποίο μια αίρεση κατηχεί τα μέλη της και το πώς δυσκολεύουν την επανένταξή τους στην κοινωνία πολύ καιρό μετά την αποχώρησή τους.

Υπάρχουν άπειρα ντοκιμαντέρ πολλών αιρέσεων, θρησκειών, κλειστών ομάδων, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σταματάει κάτι εκεί…

Μια σύντομη ιστορία των αιρέσεων στην Αμερική

Οι αιρέσεις συχνά λειτουργούν ως θρησκευτικό κίνημα με έναν χαρισματικό ηγέτη στην κορυφή, ο οποίος καταπιέζει τους οπαδούς του και συχνά τους χειραγωγεί ψυχολογικά ώστε να εκτελούν τις εντολές του. Ο ηγέτης πείθει τους υπόλοιπους ότι όλα όσα κάνουν είναι για έναν ανώτερο σκοπό που μόνο ο ηγέτης μπορεί να εξακριβώσει.

Daria Polatin novel, Devil in Ohio

Υπάρχουν πολλές γνωστές αιρέσεις στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι ο Τζιμ Τζόουνς και ο Ναός των Λαών, οι Branch Davidians με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Κόρες και η Κου Κλουξ Κλαν μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν και άλλες; Το μόνο σίγουρο.. μη ξεχνάς πως ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να πιστέψει κάπου…

Ο διάβολος στο Οχάιο αληθινή ιστορία: Υπήρξε πραγματικά μια αίρεση; 2

Devil in Ohio

Ο Τζιμ Τζόουνς και ο Ντέιβιντ Κόρες ήταν δύο εξέχοντες ηγέτες αιρέσεων
Οι περισσότερες αιρέσεις σήμερα δεν έχουν την ίδια εμβέλεια και επισκιάζονται από την κυρίαρχη θρησκεία, οπότε λειτουργούν κυρίως ως απομονωμένες αιρέσεις ή ως επί το πλείστον αναποτελεσματικές, όπως η Κου Κλουξ Κλαν.

Τέλος με όλων των ειδών τις αιρέσεις, αν είστε λιγάκι έξυπνοι θα καταλάβετε πολλά.
Ας κλείσουμε με το μουσικό ντύσιμο της σειράς, μπας και ηρεμήσετε λιγάκι από ότι διαβάσατε.

Αν είστε από εκείνους που το soundtrack τους συγκινεί, τότε ακούστε άφοβα (ρίξτε λίγο αγιασμό καλού κακού)…

Το intro της σειράς έρχεται από την Bishop Briggs γνωστή και ως Sarah Grace McLaughlin. Από που την ξέρετε; Από το River 😉

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here