Home Tv Εσύ είδες το “The Witcher”;

Εσύ είδες το “The Witcher”;

94
1

Η νέα σειρά που έκανε πάταγο σχεδόν από την πρώτη μέρα, έχει τον τίτλο ‘The Witcher’ και βρίσκεται στο netflix.  Όσοι είστε fan των fantasy, των video games, της μυθοπλασίας, γουστάρετε κάστρα, δράκους, μάγισσες και ξόρκια, τότε σίγουρα έχετε βρει την σωστή σειρά για να ξεκινήσετε!

Να πούμε για αρχή πως είναι δημιούργημα του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski,  αφορά μια σειρά οκτώ βιβλίων φαντασίας, νουβελών και σύντομων ιστοριών, ξεκινώντας το 1993 με το The Last Wish, μέχρι την πιο πρόσφατη δουλειά του, το Season of Storms του 2013 και σχετίζεται με την Πολωνία, την κεντρική αλλά και την ανατολική Ευρώπη.

Η πορεία του ήταν τόσο καλή που έγινε video game και το 2018 πούλησε μόλις 33 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως. Το 2019, την σκυτάλη πήρε η  Lauren Schmidt Hissrich, όπου και έγραψε το σενάριο για την ομώνυμη σειρά ‘The Witcher’ όπου και προβλήθηκε μέσα από το netflix, στις 20 του Δεκέμβρη.

Αν είσαι τρελαμένος με τέτοιου είδους σειρές και αγάπησες το Game of Thrones, τότε να σου πω πως το ‘The Witcher’ το ξεπέρασε και αυτό μόλις από την πρώτη του σεζόν! Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Henry Cavill (τέως superman), αφού όχι μόνο έδεσε θεαματικά με τον ρόλο, αλλά φαίνεται πως το έχει στο πετσί του για τέτοιου είδους ρόλους. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του, καθώς ο ίδιος είναι freak τόσο των βιβλίων όσο και των βιντεοπαιχνιδιών του Witcher. Αυτό φυσικά φαίνεται και στο πως ενσαρκώνει τον ρόλο. Ο τηλεοπτικός Geralt είναι απόλυτα πιστός στον χαρακτήρα που παρουσίασε η CD Projekt RED, τόσο εμφανισιακά όσο και ουσιαστικά. Από το βλέμμα, τον τόνο της φωνής του, τον τρόπο που κινείται, το πώς συμπεριφέρεται και τις αντιδράσεις του.

Αν δεν ξέρεις το θέμα:
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Geralt of RIvia, ενός μεταλλαγμένου κυνηγού τεράτων ή αλλιώς Γητευτή, με υπερδυνάμεις, τις οποίες ανέπτυξε ως παιδί μέσω μιας επικίνδυνης τελετής με αυξημένο επίπεδο θνησιμότητας (τα 8 στα 10 παιδιά δεν επιβίωσαν). Οι Witchers όπως ονομάζεται η κάστα που ανήκει, επιλέγει νεαρά ορφανά κυρίως αγόρια, τα οποία αν επιβιώσουν της μύησης, εκπαιδεύονται στην άσκηση μαγείας και στη χρήση όπλων, ζώντας αρκετά χρόνια παραπάνω από έναν κανονικό άνθρωπο. Είναι παρεξηγημένοι εξαιτίας της μετάλλαξής τους και δεν είναι τόσο ευπρόσδεκτοι στην ευρύτερη ήπειρο (The Continent), καθώς η μαγεία τους από πολλούς θεωρείται απρόβλεπτη και προκαλεί φόβο. Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι  ένα «αναγκαίο κακό» που θα τους απαλλάξει από το πρόβλημα των τεράτων που μαστίζει την ευρύτερη επικράτεια.

Το σενάριο της σειράς βασίζεται σε διάφορες ιστορίες και νουβέλες, χωρίς ωστόσο να ακολουθείται αυστηρά τη σειρά των βιβλίων. Αν έχεις διαβάσει τα βιβλία, θα δεις πως η κυκλοφορία τους δεν έχουν χρονολογική σειρά. Κάπως έτσι και η σεναριογράφος Lauren Schmidt, επέλεξε να αφηγηθεί τα γεγονότα του lore δένοντάς τα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Από πρώτο επεισόδιο γνωρίζεις την παρουσία αλλά και την ιστορία του Geralt, της Yennifer αλλά και της Ciri που παίζουν τον βασικό ρόλο σε όλη την πρώτη σεζόν. Η ιστορία της ως νεαρή, έχει να κάνει με το παρελθόν της οικογένειάς της, ενώ τα backstories του Geralt και της Yennifer αφορούν τόσο την προσωπική τους ιστορία, όσο και τη σχέση τους με την συγκεκριμένη σημαντική οικογένεια και συνεπώς με τη Ciri.

Φήμες λένε πως η 2η σεζόν πρόκειται να κυκλοφορήσει αρχές του 2021 χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο. Κάντε υπομονή ή μην το ξεκινήσετε καν αν δεν αντέχετε την αναμονή.
Και σας το λέει κάποια που δεν είναι fan αυτών των ειδών, αλλά τελικά κόλλησε.

Σχολιάστε

1 COMMENT

  1. […] Και αν γίνεσαι φαν του Henry Cavill ή είσαι ήδη (αυτό μάλλον θα το ξέρεις), τότε σου δίνω ένα tip για το πως μπορείς να μαθαίνεις νέα του και συγκεκριμένα, νέα για τη σειρά The Witcher, που προβλήθηκε ήδη η πρώτη σεζόν στο Netflix (μάθε περισσότερα). […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here