Home Μουσική Terra 1nc0gnita στο Afternoiz

Terra 1nc0gnita στο Afternoiz

268
0

1) Καλησπέρα Billy! Μόλις κυκλοφορήσατε μια αν μη τι άλλο εντυπωσιακή διασκευή στο “Ξένος Για Σένανε Κι Εχθρός” του Γιώργου Νταλάρα. Πώς προέκυψε η ιδέα;

 

– Καλησπέρα Afternoiz!!! Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Επί πολλά χρόνια, μου έχει τεθεί η κλασσική ερώτηση: “πότε θα κάνετε μια διασκευή από Queensryche, ή Fates Warning; θα σου πήγαινε πολύ ρε, Bill.” Πάντα απαντούσα, λέγοντας ότι δεν με εμπνέει να κάνω κάποιο τραγούδι που μου ταιριάζει. Δεν είναι πρόκληση αυτό για μια μπάντα, πιστεύω. Το τραγούδι από τον Νταλάρα, είναι αγαπημένο μου, από μικρός. Αποφάσισα λοιπόν, στον 3ο δίσκο τις μπάντας, να κάνουμε επιτέλους μια διασκευή…… και τι διασκευή! Το πρότεινα στον Κατσιώνη, και έδωσε το πράσινο φως.

 

2) Ο μέσος μεταλλάς συνήθως ξαφνιάζεται από διασκευές μη metal σχημάτων/καλλιτεχνών. Πόσο μάλλον αν ανήκουν στο ελληνικό ρεπερτόριο. Τι αντιδράσεις υπήρξαν ως τώρα από τους fans των Terra 1nc0gnita;

 

– Η αλήθεια είναι ότι έχει μεγάλη επιτυχία στους περισσότερους μεταλλάδες. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει με το πόσο ανοιχτόμυαλος είναι ο μεταλλάς που θα το ακούσει. Δηλαδή, πολλοί μου λένε, ότι από άλλον metal τραγουδιστή, μπορεί και να μην τους άρεσε…. Άρα, μου “ταιριάζει” κάτι τέτοιο, “περίεργο”….. Τα σχόλια πάντως, είναι θετικά.

 

3) Πώς υποδέχτηκαν οι κριτικοί και ο τύπος τη διασκευή;

 

– Μέχρι στιγμής, αρκετά θετικά. Οι περισσότεροι λένε ότι δεν το περιμένανε τόσο καλό και πετυχημένο. Ε, εντάξει, πάντα θα υπάρχουν οι “true” που δεν χωράει κάτι τέτοιο ο εγκέφαλός τους.

 

4) Ο Bob Katsionis ανέλαβε την παραγωγή και κατά τη γνώμη μας έκανε θαύματα ξανά! Πόσο καιρό συνεργάζεστε και τι έχεις να πεις για τον Bob;

 

– Ο Bob είναι στην κυριολεξία παραγωγός μας. Παράγει. Του δίνουμε κάτι γενικές ιδέες, και εκείνος τις κάνει τραγούδια. Μετά από τόσα χρόνια, η συνεργασία μας έχει φτάσει στο σημείο που ξέρουμε ότι μπορούμε να μπούμε στο στούντιο με τον “αέρα” ότι θα ολοκληρωθούν όλα, με τον καλύτερο τρόπο. Για μας, είναι εγγύηση ο Κατσιώνης.

 

5) Πώς ένιωσες όταν ο ίδιος ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε και μάλιστα με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια στη διασκευή των Terra 1nc0gnita;

 

– Εντάξει…. εκεί, τα έχασα. Λέω,, δεν είναι δυνατόν. Είναι κάποιο fan page του ανθρώπου.

Εγώ, σαν fan του Νταλάρα, ένοιωσα μεγάλη τιμή. Ο άνθρωπος είναι σε tour στην Αμερική, και έκατσε και ασχολήθηκε με τους Terra 1nc0gnita. Τι να πω…. μόνο τεράστια τιμή….

 

6) Πώς αντέδρασαν οι άλλοι δημιουργοί του τραγουδιού (ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος);

 

– Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο από τούς κυρίους αυτούς. Ελπίζουμε ότι θα αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας, όπως έκανε ο Νταλάρας.

 

 

 

 

7) Το “Ξένος Για Σένανε Κι Εχθρός” κυκλοφόρησε το 1989. Τι γνώμη έχετε για το ελληνικό τραγούδι του τότε και του σήμερα;

 

– Δεν υπάρχει καμιά σύγκριση για μένα. Μέρα με νύχτα. Δεν λέω ότι σήμερα δεν υπάρχουν καλά ελληνικά τραγούδια, αλλά εκείνη η εποχή του ελληνικού τραγουδιού είχε κάτι να πει.

 

8) Θα τολμούσατε παρόμοια διασκευή στο μέλλον; Και ποιο τραγούδι ποιου καλλιτέχνη θα επιλέγατε;

 

– Ποτέ δεν λέω ποτέ…. Για τώρα όμως, θα απολαύσω την θετική αποδοχή που έχει το “Stranger”.

 

9) Είναι το “Stranger” ένα single στα πλαίσια ενός επερχόμενου full length; Και αν ναι, πότε βγαίνει και σε τι ύφος θα κινείται; Θα περιλαμβάνει τη διασκευή ή θα την βάλετε σε κάποια άλλη ίσως κυκλοφορία;

 

– Το “Stranger” βγήκε με την ιδέα ότι είναι “πρόλογος” του 3ου full length τις μπάντας. Μέχρι εκεί, αρχικά. Αν θα είναι στον δίσκο, θα το δείτε στο σύντομο μέλλον. Λέμε με τον Bob (Symmetric records) να βγει ο δίσκος την άνοιξη. Θα είναι καθαρά progressive metal. Εποχή Parallels/Mindcrime, φάση.

 

10) Μουσικά οι Terra 1nc0gnita είναι μια μίξη prog/power metal. Πόσο σημαντική είναι η τεχνική για το σχήμα;

 

– Η τεχνική για μια progressive μπάντα είναι το παν. Βέβαια, δεν πρέπει να λείπει το συναίσθημα (feel), αλλά αν δεν έχεις τεχνική, δεν έχεις prog.

 

11) Μίλησέ μας για τη βιογραφία των Terra 1nc0gnita και για το τωρινό line-up σας.

 

– Η μπάντα, κυκλοφόρησε το πρώτο τους full length δίσκο, το 2012, με τίτλο, “Barren Land”, και αμέσως μετά, βγάλανε το βίντεο κλιπ για το τραγούδι “Outcome”, το οποίο παίχτηκε στο MTV- Headbangers Ball, και στο MAD-T.V. War, αντίστοιχα… Το 2016, η μπάντα κυκλοφόρησε ένα Ε.Ρ. με 4 τραγούδια με τίτλο, “Sign with Blood”.

Στις 24 Νοέμβρη 2017, κυκλοφόρησαν την δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους, “Fragments Of A Ruined Mind” από την νέα δισκογραφική εταιρεία Symmetric Records του Bob Katsionis, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο σε όλο τον κόσμο. Βγάλανε 2 video-clip για τα τραγούδια, “In the Mist” και “The Midnight Lies”.

Επίσης στο πλαίσιο της προώθησης του άλμπουμ, έδωσαν κάποιες σημαντικές εμφανίσεις στην Αθήνα με τους Αμερικάνους Cage, Ιταλούς Tethra και τους Sorrows Path, ενώ συμμετείχαν και στο σημαντικό Metal Gates φεστιβάλ, όπου άνοιξαν για τους μεγάλους Swallow The Sun στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Παίξανε μαζί με τους Firewind στο Satu Mare fest στη Ρουμανία τον Ιούνιο, 2018.

Περιόδευσαν στην Ελλάδα μαζί με τους Omen, σε ένα mini-tour, και άνοιξαν την συναυλία των Grave Digger, στο Κύτταρο. Το 2019 ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο, για την μπάντα, αφού ανοίξανε μεγάλη συναυλία του GUS G, και Primal Fear, στο Κύτταρο τις Αθήνας. Το 2020, βρίσκει την μπάντα να αλλάζει μουσική κατεύθυνση,και έτσι, αλλάζει η σύνθεση και τα μέλη. Έχουν τελειώσει τις ηχογραφήσεις του τρίτου δίσκου.