Home Μουσική Οι Social Scream τα είπαν όλα στο Afternoiz

Οι Social Scream τα είπαν όλα στο Afternoiz

275
0

1.) Καλώς ήρθατε παιδιά. Τρίτο άλμπουμ για τους Social Scream. Το Organic Mindset. Ποια είναι τα συναισθήματα σας για την συγκεκριμένη δουλειά;

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την πρόσκληση! Είμαστε ανυπόμονοι να ακουστεί και να περαστεί το μήνυμα μας..

2.) Πότε ξεκινήσατε να συνθέτετε το άλμπουμ και που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή γενικότερα; Ποιοι οι συντελεστές του;

Οι συνθέσεις ξεκίνησαν το 2017 στη Σπαρτή  και έληξαν λίγο πριν τις τελικές ηχογραφήσεις που έλαβαν μέρος στην Αθηνά(κιθάρες μπάσο και ντραμς στο Dιmon Studio) και Σπαρτή(φωνητικά στο Think Recording Studio) , με παραγωγό τον Δημήτρη Σακκά και Λούη Βλαχάκη αντίστοιχα.

3.) Που διαφοροποιείται η νέα σας δουλειά σε σχέση με τις 2 προηγούμενες;

Το ‘’Organic Mindset’’ είναι εάν ξέσπασμα έκφρασης που ολοκληρώθηκε εντελώς φυσικά.
Ο τρίτος δίσκος απλά ακολουθήσε τα χνάρια της φιλοσοφίας των  Social Scream , η οποία δεν είναι άλλη από το να δημιουργείς χωρίς να θεωρείς τίποτα δεδομένο , να δίνεις ενέργεια και να την δέχεσαι πίσω ώστε να υπάρξει η ‘’συναλλαγή’’.. Στην προκειμένη περίπτωση για μια ακόμη φορά έπρεπε να ανοιχτεί ο δρόμος για να δοθεί στο εδώ και τώρα η ουσία της μουσικής μας .
Οι νέες συνθέσεις λοιπόν συντελούν στην διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν . Στιχουργικά είμαστε σταθεροί στις ασταθείς καταστάσεις που συμβαίνουν παγκοσμίως  θα λέγαμε.

4.) Αν και νωρίς ακόμα, ποιο είναι το feedback που έχετε λάβει από όσους έχουν έρθει σε επαφή με το νέο υλικό;

Θετικό και ήταν κάτι που χρειαζόμασταν οπως κάθε καλλιτέχνης..

5.) Ποιες είναι οι προσδοκίες σας και οι στόχοι σας σαν συγκρότημα μετά από αυτή την κυκλοφορία;

Live shows -επαφή με τον κόσμο – repeat , και ξανά ηχογραφήσεις με το καλό !!!
Είναι πάντα μια απίστευτη εμπειρία το επόμενο βήμα , μια δημιουργική ανασφάλεια που πρέπει να τακτοποιηθεί κατά κάποια έννοια … Παράλληλα να αναφέρουμε πως βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των επανηχογραφησεων των δυο πρώτων δίσκων μας !

 

 

 

6.) Οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζεσθε ως απλά Heavy Metal. Αν και ο χαρακτηρισμός metal είναι αναμφισβήτητος στον ήχο σας, περισσότερο ως ένα κράμα διάφορων metal ιδιωμάτων μας ακούγεται η δουλειά σας, ξεκινώντας από τον traditional ήχο αλλά και με στοιχεία power και thrash. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη; Και ποια γενικότερα η γνώμη σας για τις ταμπέλες στην metal μουσική;

Πολλές ταμπέλες δε χρειάζονται θεωρούμε .. Υπάρχει διαχρονική μουσική κ αυτό μας γοητεύει . Ναι υπάρχει ποικιλία στον ήχο μας όμως !

7.) Ποια είναι η άποψη σας για την ελληνική metal σκηνή σήμερα; Τι σας αρέσει και τι ενδεχομένως σας χαλάει;

Η Ελληνική σκηνή όπως έχουμε πει κ πάλι πραγματικά εννοώντας το , είναι αρκετά δυνατή κ μπορεί στο μέλλον να μη ζηλέψει τίποτα από των άλλων χωρών καθώς και ολοένα ωριμάζει ..

8.) Στον τομέα των live τι να αναμένουμε; Τι σχέδια υπάρχουν;

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και υπάρχουν ήδη σχέδια που θα ανακοινώσουμε όσο αφορά τις εμφανίσεις μας . Υπάρχει διάθεση κ αρκετό μεράκι , αγαπάμε τις προκλήσεις κ προσπαθούμε να δίνουμε τα 100% στα live και στα άλμπουμ μας .

9.) Παιδιά ευχαριστούμε. Ένα τελευταίο μήνυμα από εσάς προς όποια κατεύθυνση θέλετε…

Ο δίσκος μας ‘’Organic Mindset‘’ κυκλοφορεί παγκοσμίως επισημά στις 10 Μάρτιου από την Heart Of Steel Records και ελπίζουμε να φτάσει πολύ μακριά .. Θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες Itunes αλλά και από την σελίδα μας στο Bandcamp σε μορφή CD .
Σας ευχαριστούμε πολύ.