Home Μουσική Μουσικά Νέα Riverside : Ένα Live που περίμενα χρόνια

Riverside : Ένα Live που περίμενα χρόνια

37
0

H γνωριμία μου με τους Riverside έγινε στις αρχές του 2010.  Είχαν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2009 το “Anno Domini High Definition” και ένας φίλος μου στέλνει ένα youtube link και με αυτό το κλικ έμελλε να «ερωτευτώ» την μπάντα από την Πολωνία και από εκείνη την στιγμή που άκουσα το προαναφερθέν LP, σε χρόνο μηδέν άκουσα ότι ήδη είχαν κυκλοφορήσει αναμένοντας με μεγάλη ανυπομονησία την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά.

Δυστυχώς το Live 07.05.2010 στο Rodeo, δεν κατάφερα να το δω διότι δεν πήρα καν είδηση την διεξαγωγή του παρά μόνο όταν εντελώς τυχαία είδα μια αφίσα την επόμενη ακριβώς, από την μέρα που θα γινόταν.
Ανέμενα καρτερικά την επόμενη επίσκεψή τους στην χώρα μας που τελικά έγινε στις  02.06.2013 και ολοκληρώθηκε ο θαυμασμός μου. Έζησα  μια από τις καλύτερες βραδιές, ένα Live τέλειο σε όλα, με μάγεψαν 1000 φορές παραπάνω, σε σχέση με την ακρόαση των LP από τα ηχεία μου.
Οι Riverside από το πρώτη νότα έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Οι εκπληκτικές τους συνθέσεις,  οι μαγικές μελωδίες τους, με συνεπαίρνουν και ειλικρινά δεν έχει υπάρξει στιγμή που να έχω πει, οκ αυτό το βαρέθηκα.

Πάντα είχα μεγάλη ανυπομονησία για το πότε θα ανακοινωθεί μια νέα εμφάνισή τους στην χώρα μας. Όταν κυκλοφόρησαν το Love Fear And The Time Machineτο 2015 και ξεκίνησαν την  περιοδεία τους περίμενα μια ανακοίνωση, αντ’ αυτού ένα δυσάρεστο γεγονός έλαβε χώρα. Ο θάνατος του Piotr Grudziński(κιθαρίστας)  από καρδιακή προσβολή, άλλαξε τα δεδομένα μιας και η μπάντα ακύρωσε όλες τις ημερομηνίες της περιοδείας.

Οι ίδιοι σαφώς επηρεασμένοι από τον θάνατο τους φίλου τους Piotr , ανακοίνωσαν στις 10 Μαρτίου του 2016 ότι το νέο LP θα είναι ένας συνδυασμός από ambient & instrumental συνθέσεις το οποίο και κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο με τον τίτλο «Eye of the Soundscape».

Πριν την κυκλοφορία του πειραματικού LP είχαν ανακοινώσει ότι δεν προτίθενται να αντικαταστήσουν τον Piotr και θα συνέχιζαν ως τρίο. Τα κιθαριστικά μέρη στο LP τα έπαιξε ο Duda  και όταν θα έβγαιναν πάλι στην σκηνή session μέλη θα έπαιζαν κιθάρα.
Στις 22 Φεβρουαρίου του 2017 ανακοίνωσαν αρχικά ως touring  μέλος τον Maciej Meller  και τον Φεβρουάριο του 2020 επίσημα έγινε ο κιθαρίστας της μπάντας.

Οι ελπίδες μου ότι θα ξαναδώ τους Riverside κάποια στιγμή αναπτερώθηκαν όταν έμαθα για την κυκλοφορία του νέου τους LP, όπου και τον Σεπτέμβριο του 2018  έκανε την εμφάνισή του με  τον τίτλο Wasteland

Οι Riverside έρχονται επιτέλους ξανά στην Αθήνα στις 08.03.2020 στο Gagarin 205 , προηγούμενος όμως θα έχουν εμφανιστούν και στην Θεσσαλονίκη στις 07.03.2020 στο Principal Club Theater .

Όσοι  δεν τους έχετε γνωρίσει ακόμα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να το κάνετε και είμαι σίγουρος ότι θα σας μαγέψουν και θα σας ταξιδέψουν, με όλες τις αισθήσεις σας να χτυπούν κόκκινο.. Ακόμα και να μην έχετε ακούσει ούτε ένα κομμάτι τους πάρτε το μαγικό χαρτάκι και θα με θυμηθείτε.

Noizers στις 08.03.2020 δίνουμε ραντεβού στο Gagarin 205.

Previous articleΟι NOLA SLUDGERS θα κατεδαφίσουν το Temple στις 10.03.2020
Next articleRUFUS WAINWRIGHT – DAMSEL IN DISTRESS – New Single

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here