Home Μουσική Μουσικά Νέα Τον Σεπτέμβριο ο νέος δίσκος των My Dying Bride

Τον Σεπτέμβριο ο νέος δίσκος των My Dying Bride

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια καριέρας για τους My Dying Bride και οι Βρετανοί άρχοντες της μελαγχολίας και του λυρισμού ετοιμάζονται για τον 12 δίσκο τους, ο οποίος είναι έτοιμος και θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για πιο πρόσφατη κυκλοφορία αλλά χρειάστηκε να αναθεωρήσουν λόγω των φωνητικών του Aaron Stainthorpe, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη στο Metal Hammer.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση αυτή, σχολίασε: «Οι κιθαρίστες είχαν έτοιμα τα μέρη τους πριν ακόμα μπούμε στο στούντιο, οπότε αυτοί μπήκαν και βγήκαν γρήγορα. Τα φωνητικά και οι στίχοι πάντα έρχονται τελευταία και πάντα μου παίρνει πολύ καιρό… ποτέ δεν ήμουν ο καλύτερος τραγουδιστής του κόσμου, δεν μπορώ να πιάσω όλες τις νότες και τις μισές φορές δεν το προσπαθώ καν, αλλά και πάλι πρέπει να προσπαθώ να κάνω κάτι το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον. Μου αρέσουν τα ψιθυριστά μέρη, μου αρέσουν τα death metal μέρη, προσπαθώ να έχω μια ποικιλία…»

Εκτός αυτού βέβαια, μίλησε γενικότερα για τον νέο δίσκο και για την επιστροφή του ιδρυτικού μέλους τους, Calvin Robertshaw, 17 χρόνια μετά το “34,788%…Complete”. Όπως ανέφερε ο Stainthorpe, ο Calvin επανήλθε αφότου το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου είχε ήδη γραφτεί, με τις ιδέες του όμως να κρατούνται για τις επόμενες κυκλοφορίες. Ανέφερε χαρακτηριστικά για τη μουσική που είχε ετοιμάσει: «…τον ρώτησα για αυτό του το υλικό, αν θα μπορούσε να ενσωματωθεί στους My Dying Bride, και είπε ότι είναι doom riffs, και βέβαια μπορεί! Οπότε σίγουρα θα έχει λόγο ε ότι κυκλοφορήσουμε μετά από αυτόν τον δίσκο».

Όσο για τον δίσκο αυτόν καθ’ αυτόν, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε αρκετούς πειραματισμούς από την μπάντα, ενώ ερωτώμενος για το αν θα έχει σχέση με τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησαν με τον Calvin, σχολίασε: «Πιθανώς! Αλλά νομίζω ότι καθώς τα χρόνια περνούν, μας αρέσουν αρκετά τα catchy riffs. Νομίζω ότι αυτός ο δίσκος που μόλις ηχογραφήσαμε είναι ο πιο εμπορικός μας! Υπάρχουν μέρη για τα οποία λέω ότι μοιάζουν με Iron Maiden… Υπάρχουν σημεία που πραγματικά περιμένω να ακούσω πώς θα τα υποδεχτεί ο κόσμος, υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε εξερευνήσει στο παρελθόν. Και να σου πω κάτι που δεν είναι γνωστό ακόμα, θα ετοιμάσουμε και μια remixed έκδοση του δίσκου. Δεν ξέρω από πού ήρθε η ιδέα, αλλά ο drummer μας (Dan Mullins) κατέχει πολλά στον τομέα της μίξης. Πρότεινε στη δισκογραφική να μιξάρει τα τραγούδια και το δέχτηκαν και σκεφτήκαμε κι εμείς ότι αν δεν είναι καλό το αποτέλεσμα μπορούμε να το αφήσουμε, αλλά γιατί να μην δούμε τι μπορούμε να κάνουμε? Οπότε θα υπάρχει ένα boxset με τις δύο εκδόσεις. Είχε και ιδέες για τα φωνητικά, οπότε θα ηχογραφήσω και μερικά νέα φωνητικά για αυτές τις remixed εκτελέσεις. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει σχεδιάσει, αλλά θα είναι ενδιαφέρον!»

Ο Aaron αποκάλυψε και τον πιθανό τίτλο του δίσκου, “Feel The Misery”, καθώς και τίτλους τραγουδιών, ενώ αναφέρθηκε και στην τραγική εμπειρία του με τον χαμό του πατέρα του: «Θα υπάρχουν οχτώ τραγούδια στον δίσκο, με μερικούς από τους τίτλους να είναι Feel The Misery, I Almost Loved You, A Cold New Curse, I Celebrate Your Skin, A Thorn Of Wisdom, To Shiver In Empty Halls, και το τελευταίο And My Father Left Forever. Το παράξενο είναι ότι το τραγούδι το έγραψα πριν πεθάνει ο πατέρας μου τον Ιανουάριο, κάτι που με επηρέασε πολύ. Δεν ήταν προαίσθημα, απλά μια περίεργη αίσθηση. Αρρώστησε τα Χριστούγεννα – έμενε 2 ώρες μακριά οπότε πηγαινοερχόμουνα συχνά – και πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου. Ήταν περίεργο και δύσκολο για μένα, όταν επέστρεψα στο στούντιο που καταπιάστηκα με αυτό το τραγούδι πρώτο… Θα μπορούσα να κάνω ένα διάλειμμα, ο Andy ρώτησε αν πραγματικά θέλω να το κάνω τώρα και του είπα ναι, να το κάνουμε να τελειώνουμε με αυτό»

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Metal Hammer εδώ.

MY DYING BRIDE 2

 

(Οι φωτογραφίες είναι της Sabrina Ramdoyal)

Previous articleΟι Garbage γιορτάζουν είκοσι χρόνια
Next articleΝέο τραγούδι από τους Lamb Of God

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here