Home Μουσική Μουσικά Νέα Τι θα γίνει με τις συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ;

Τι θα γίνει με τις συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ;

328
1
Τι θα γίνει με τις συναυλίες των Coldplay στο ΟΑΚΑ;

Τι γίνεται με τους Coldplay και τις 2 ημέρες sold out στο ΟΑΚΑ; Ο κόσμος μιλά και τα εισιτήρια παραμένουν στον αέρα.

Είναι γνωστό πως το ΟΑΚΑ έχει κριθεί ακατάλληλο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το πρόβλημα βρίσκεται στο στέγαστρο και υποτίθεται είχε αποφασιστεί να παραμείνει κλειστό για όλη τη σεζόν.

Οι δύο συναυλίες των Coldplay είχαν δρομολογηθεί για 8 & 9 Ιουνίου. Ένα διάστημα στο οποίο η διοργάνωση προσβλέπει πως θα έχουν διορθωθεί τα προβλήματα του ΟΑΚΑ.

Η High Priority Promotions έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Πουθενά δε μπορούν να χωρέσουν 61.000 + 61.000 άνθρωποι πέραν του ΟΑΚΑ. Και μην ξεχνάμε πως προστέθηκε 2η μέρα λόγω sold out…

Coldplay, concert in athens, ticket price

Και αν δεν έχετε ακόμα καταλάβει ακόμα το μέγεθος του κοινού αλλά και του show…

Από την άλλη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων πιέζει το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρέπει να προχωρήσουν σε έργα αλλά και να υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση του στεγάστρου. Πέραν του ότι υπάρχει κίνδυνος εδώ και πολύ καιρό (ας μην το πιάσουμε αυτό), γινόμαστε και ρεζίλι στο εξωτερικό.

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ακολουθούν το συγκρότημα, όπως όλοι ξέρουμε και αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Πως υπάρχει πενταψήφιος αριθμός κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Αθήνας για τις ημέρες των συναυλιών των Coldplay και η πιθανότητα ακύρωσης φέρνει εφιάλτες στους ιδιοκτήτες και επαγγελματίες.

Μέσα σε όλες τις αγωγές που έχουμε φάει σαν χώρα, θα είναι λογικό και επόμενο, η εταιρεία της διοργάνωσης των συναυλιών των Coldplay να διεκδικήσει ένα μεγάλο ποσό ως αποζημίωση από το ελληνικό κράτος. Κάτι που επίσης θα πρέπει να θεωρείται ως κατασπατάληση δημόσιου χρήματος από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την διοργάνωση:

Όσο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, δεν μπορούμε, δυστυχώς, και εμείς να πούμε κάτι χειροπιαστό στον κόσμο. Ούτως ή άλλως, μιλάμε για πρωτοφανή κατάσταση.

Συναυλίες συμβαίνει να αλλάζουν τόπο διεξαγωγής για θέματα που αφορούν την παραγωγή· π.χ. αν χρειαστεί μεγαλύτερος ή μικρότερος χώρος. Εδώ, ωστόσο, υπάρχει ξαφνικό πρόβλημα με τον μόνο χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιου βεληνεκούς γεγονότα, όταν επιπλέον όλα τα εισιτήρια έχουν προπωληθεί.

Φυσικά, αν επιβεβαιωθεί ότι η συναυλία δεν μπορεί να γίνει εκεί, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές, οι οποίες όμως δεν είναι και εύκολο να βρεθούν. Από την άλλη, ευτυχώς που έγινε αυτό τώρα, διότι το να κάναμε τη συναυλία με αυτή την εικόνα που έφερε στο φως η έκθεση, θα ήταν τραγικό. Αναρωτιέται, πάντως, κανείς γιατί τα υπέρογκα μισθώματα που απαιτεί το ΟΑΚΑ, υψηλότερα από αντίστοιχες αρένες του εξωτερικού, δεν επενδύθηκαν και στη συντήρηση της εγκατάστασης.

Τα έργα πήραν μπρος

Και αφού το θέμα δέχτηκε μεγάλη πίεση, φαίνεται πως στο Ολυμπιακό Στάδιο υπάρχει μεγάλη κίνηση.

Όλα δείχνουν πως κλιμάκιο συντηρητών του Σταδίου ξήλωσε ήδη τα πρώτα πάνελ που έπρεπε να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν λόγω της φθοράς και της διάβρωσης.

Αναμένουμε στις 15 Φεβρουαρίου το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας . Τι απαντήσεις θα δώσει σχετικά με την αρχική μελέτη για την ασφάλεια του Σταδίου και τι θα γίνει τελικά.

Μήπως τελικά οι λύσεις πρέπει να έρχονται με πίεση από το εξωτερικό;

1 COMMENT

Comments are closed.