Home Μουσική Μουσικά Νέα Οι The Conscience Pilate κυκλοφορούν το “Blue Shadows”

Οι The Conscience Pilate κυκλοφορούν το “Blue Shadows”

349
0
the conscience pilate

Οι Conscience Pilate παίζουν κιθαριστική ποπ μουσική που συνδυάζει την ενέργεια του post-punk του CBGB με την υφή του alternative των 80’s. Το νέο single “Blue Shadows” σηματοδοτεί την επιστροφή των indie art rockers του Τορόντο The Conscience Pilate και την έναρξη της νέας τους συνεργασίας. Θα προβλέπει νέα singles που θα καταφθάνουν κάθε μήνα για το υπόλοιπο του 2023. Μετά από ένα διάλειμμα 25 ετών, ο Edward Pond και ο Neil Leyton αποφάσισαν να επανενωθούν. Αμέσως έγραψαν νέα μουσική πάνω από ένα μπουκάλι Rioja. Οι Conscience Pilate ξεκίνησαν στο Τορόντο το 1995, όταν το δίδυμο τραγουδοποιών Edward Pond και Neil Leyton τελείωσε το πανεπιστήμιο. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα επείγοντα ροκ πρότζεκτ, οι TCP αυτοκαταστράφηκαν μετά από μόλις ένα άλμπουμ, αλλά οι Pond και Leyton παρέμειναν αδέρφια.

Ένα βράδυ τον Νοέμβριο του 2022 ο Neil είπε: “Έχουμε κάποιες εκκρεμότητες. Ας κάνουμε έναν ακόμη δίσκο”. Δύο τραγούδια γράφτηκαν εκείνο το βράδυ μόνοι τους στο Μόντρεαλ. Σκεπτόμενος το νέο single “Blue Shadows” ο Leyton είπε: ” Προέρχομαι από μια διαλυμένη οικογένεια, ή μάλλον τρεις. Αυτό είναι ένα τραγούδι για τα σημαντικά πράγματα που συχνά μπορούν να πάνε στραβά στη ζωή. Έχω πάρει κάποιες κακές αποφάσεις στην πορεία και πρέπει να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και ελπίζω και με τους ανθρώπους που σε αφορούν. Να επανορθώσεις. Στο τέλος της ημέρας, η ζωή είναι σύντομη και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κανείς δεν είναι τέλειος – και μια μέρα όλα τελειώνουν και δεν έχεις κάνει σχεδόν όλα τα σωστά βήματα…”.

Το “Blue Shadows”

ξεκίνησε με έναν πίνακα που ο Edward εντόπισε πάνω από την τουαλέτα στην τοπική καφετέρια. Το είδος της ζωγραφικής που μελετάς για μια στιγμή καθώς χρησιμοποιείς τις εγκαταστάσεις. “Στον καμβά υπάρχει μια μικρή πόλη με μπλε σκιές στο χιονισμένο έδαφος. Σημείωσα αυτή τη λεπτομέρεια μαζί με την αντίθετή της – τις χρυσές ακτίνες. Έχω επίσης αυτόν τον επαναλαμβανόμενο εφιάλτη του ήλιου που μαυρίζει, αφήνοντας έναν σκοτεινό δίσκο στον ουρανό ενάντια στα αστέρια. Ο Νιλ τα έψαξε και τα δύο, οπότε τα συσκευάσαμε μαζί σε έναν στίχο”. Η απόκτηση του τρίτου στη σειρά των singles τους αποδείχθηκε πιο δύσκολη από τις δύο πρώτες.

Ο Pond ηχογράφησε τα κομμάτια του μπάσου και τα φωνητικά του από το κρεβάτι ενός νοσοκομείου στο Τορόντο. Καθώς ξεκινούσε η ηχογράφηση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο για μια επείγουσα σκωληκοειδεκτομή και πέρασε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο συνδεδεμένος σε ένα σύμπλεγμα ενδοφλέβιων γραμμών. Στη συνέχεια, πήρε εξιτήριο πάνω στην ώρα για να γυρίσει ένα βίντεο για το τραγούδι. Ο Stacy Stray (Die Mannequin, The Valhounds) παίζει lead κιθάρα στο Blue Shadows. Ο Stray ήταν στους Conscience Pilate το 1997 και οι Leyton και Pond είναι ενθουσιασμένοι που συνεργάζονται ξανά μαζί του στα νέα τους κομμάτια. Η κιθάρα του Stacy θα τροφοδοτήσει αρκετά νέα τραγούδια τους επόμενους μήνες.

Χρειάζεται ένα χωριό, οπότε ενώ ο Pond και ο Leyton παραμένουν ο πυρήνας της μπάντας, πολλοί από τους μουσικούς συνοδοιπόρους τους από όλα αυτά τα χρόνια αναλαμβάνουν να παίξουν ντραμς, κιθάρες, να ηχογραφήσουν και να δώσουν συνέργεια σε αυτό το project.

Η επανένωση της μπάντας

συνέβη επειδή ο Pond αποθήκευε 300 δίσκους βινυλίου του Leyton τα τελευταία 12 χρόνια!!! Αυτό γιατί ο Leyton μετακόμισε στη Λισαβόνα. Τελικά ο Leyton ήρθε στο Μόντρεαλ (για το συνέδριο M for Montreal). Έφερε ένα σετ από τρεις μωβ βαλίτσες για να γεμίσει με βινύλια και να τα πάρει πίσω στο αεροπλάνο για τη Λισαβόνα. Είχαν σωρούς από δίσκους στο πάτωμα του γκαράζ του ξενοδοχείου. Τότε ο Neil είπε: “Εντάξει, πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας δίσκο τώρα”. Έγραψαν το Army of Devils εκείνο το βράδυ. Από το καλοκαίρι του 2023 οι The Conscience Pilate θα κυκλοφορούν ένα νέο single κάθε μήνα, ξεκινώντας με το “Army of Devils“, το “Bloom” και τώρα το “Blue Shadows”.

https://www.facebook.com/theconsciencepilate