Home Μουσική Μουσικά Νέα Placebo: Η νέα εποχή των συναυλιών και το μήνυμα που στέλνουν

Placebo: Η νέα εποχή των συναυλιών και το μήνυμα που στέλνουν

290
0
Placebo live in athens, 2022, photo by afternoiz

Placebo: Η νέα εποχή των συναυλιών και το μήνυμα που στέλνουν. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Είναι από εκείνα τα καυστικά σχόλια που γίνονται και σε πολλούς δεν αρέσουν, μα θα πιαστώ από αυτό των Placebo. Δεν είναι πρώτη φορά που αναγράφεται ή ακούγεται.
Πριν από 4 μήνες, τότε που οι συναυλίες είχαν πάρει φωτιά (το ίδιο και η τσέπη) και δεν σταματούσαμε να πηγαίνουμε από εδώ και από εκεί, ήρθαν οι Placebo. Ήταν τότε που παραπονέθηκαν στο Ελληνικό κοινό. Αν θυμάσαι στη Τεχνόπολη, που “γκρίνιαξε” ο Molko. Παρακαλούσε να μη βιντεοσκοπούν τη συναυλία με κινητά, να μην τραβάνε φωτογραφίες.  Και αυτό γιατί δεν μπορεί να δεθεί μαζί μας. Υπήρξε δικαιολογία.

4 μήνες πριν

Καταρχήν για να σου ξεσκονήσουμε τη μνήμη, πάτα εδώ, στη συναυλία που είπαμε παραπάνω. Ωραία, αν θυμήθηκες το γεγονός, να σου συνεχίσω. Είχε πει λοιπόν, πως πέραν του ότι ήταν άρρωστος και δεν ήθελε να φανεί κάτι άσχημο στα social (δεκτό και σεβαστό), είναι κάτι που τους αποσυντονίζει… Και δεν είχε άδικο. Θα στο αναλύσω παρακάτω όμως, μαζί με τους placebo.

Σήμερα λοιπόν, έτοιμοι για μια νέα περιοδεία, έβγαλαν την εξης ανακοίνωση που λέει το ίδιο,γιατί μάλλον κανείς δεν καταλαβαίνει το αυτονόητο..

Dear Placebo fans,

We would like to kindly ask you NOT to spend the concert filming or taking photos with your mobile phones. It makes Placebo’s performance so much more difficult. More difficult to connect with you and to communicate effectively the emotions of the songs. It is also disrespectful to your fellow concert-goers who want to watch the show, not the back of your phone. Please be here and now in the present and enjoy the moment. Because this exact moment will never ever happen again. Our purpose is to create communion & transcendence. Please help us on our mission. With respect and love.
Peace.
Brian and Stefan

Αν θέλεις να μάθεις για τις συναυλίες, πάτα εδώ.

Δεν ειναι η πρώτη φορά

Bruce

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στη συναυλία των Iron Maiden. Όπου ο Bruce Dickinson είχε κράξει λίγο τους οπαδούς τους, αφού άναψαν καπνογόνα (πρέπει να είχε τρελή ασφάλεια για να περάσει), ενώ γνώριζαν πως έχει σοβαρό θέμα υγείας.  Επίσης να σου φρεσκάρω τη μνήμη εδώ.

Μπορώ να σου αναφέρω πολλά τέτοια σκηνικά των τελευταίων χρόνων. Είχα τη χαρά και την τιμή να βρεθώ σε συναυλίες είτε σα φωτογράφος, είτε σα συντάκτρια (όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω). Πόσο ακόμα και σαν κοινό. Δεν ξέρω πως σας φαίνεται εσάς, αλλά όταν ένας καλλιτέχνης σου ζητάει να μην ανάψεις τσιγάρο, να μην φας, να μην μιλάς, να μην χώνεις το flash μέσα στη μούρη του, να μη βγάζεις φωτογραφίες κ.α το κάνει για κάποιο λόγο. Είτε γιατί πολύ απλά πρέπει να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί, έτσι ώστε να σε αποζημιώση, είτε γιατί δεν θέλει… όπως και να έχει, οφείλουμε να το σεβαστούμε!

Iggy

Έρχονται να κάνουν τη δουλειά τους και προσπαθούν να το κάνουν όσο καλύτερα μπορούν για ΕΣΕΝΑ. Να σου θυμίσω μόνο πως αρκετοί έκραξαν που πλέον δεν είχε φωνή ο Iggy στο φετινό tour… ξεχνάς όμως ανθρωπάκο μου, πως αυτός είναι 75 ετών και κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα ισχύο, ένα πέσιμο από τη σκηνή, μια αμυγδαλίτιδα… τι είχε δεν ξέρω, όσο εσύ έψαχνες κάπου να ακουμπήσεις το 30 ετών κορμί σου!

Τι ακριβώς ζητάμε;

Όχι γιατί πληρώνουμε ένα ρημαδιασμένο εισιτήριο (που ξαφνικά έχουμε και απαιτήσεις, λες και εσύ δουλεύεις τσάμπα), αλλά γιατί γαμώτι σου, γουστάρεις, υποστηρίζεις και αγαπάς αυτόν που πας να δεις! Πως ξαφνικά σου γίνεται ντίβα; Γιατί ξαφνικά σου φαίνονται πολλές οι απαιτήσεις ενώ σου ζητά να σεβαστείς κάποια πράγματα; Καταστάσεις σημαντικές που αφορούν την υγεία παραδείγματος χάριν.

Πολλά τα σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν το καλοκαίρι. Πολλά και σκληρά για ένα Ελληνικό κοινό που κάνει ότι του πουν, αλλά γαβγίζει σε άλλους.

Θυμάμαι συναυλία στο Gagarin 205, στην ΑΘήνα, να λέει ο τραγουδιστής “Παρακαλώ επειδή έχω άσμα, να μην καπνίσει κανείς..” Ξέρεις καλό μου πόσοι άναψαν τσιγάρο μπροστά του; Οι περισσότεροι… εκείνη ακριβώς τη στιγμή…

Η νέα εποχή

Δεν ξέρω πραγματικά αν είναι η νέα γενιά, η εποχή που αλλάζει… Από τους αναπτήρες σε συναυλίες, στα flash των κινητών. Από τις μικρές φωτογραφικές μηχανές και αν, στα κινητά με τα social, lives κτλ.

Σκοπός είναι να περάσουμε καλά ή απλά να δείξουμε εμείς τι κάνουμε εκεί; Είναι να φανεί το εγώ μας ή να πάμε να ακούσουμε κάτι και να το ευχαριστηθούμε;
Γιατί δεν μένετε σπίτι σας; Να δείτε κάτι online; Πως γκρινιάζεις για κάτι που έχασες επί 2 χρόνια;

Οι άνθρωπου αλλάζουν οπως και οι εποχές…

Με αφορμή το σχόλιο των placebo και την περιοδεία τους, ήθελα απλά να πω και αυτό…

Η ταπεινή μου αποψάρα…