Home Μουσική Μουσικά Νέα Päivi Sihvonen: Δεύτερο single από το album “What is the heart for?”

Päivi Sihvonen: Δεύτερο single από το album “What is the heart for?”

269
0
Päivi Sihvonen: Δεύτερο single από το album

Στις 22 Φεβρουαρίου 2023, η Φινλανδή καλλιτέχνιδα Päivi Sihvonen, θα κυκλοφορήσει το δεύτερο single της από το ντεμπούτο άλμπουμ της “What is the heart for?”. Αμέσως μετά την κυκλοφορία του, το πρώτο της single Self-consciousness κέρδισε διεθνές ενδιαφέρον σε μουσικές ιστοσελίδες και επιλέχθηκε για ευρωπαϊκά ραδιοφωνικά κανάλια και βρετανικές ραδιοφωνικές λίστες αναπαραγωγής.
Ως συνέχεια αυτού του metal στυλ single, του δεύτερου single, το Dream αφορά το πιο όμορφο όνειρο στον κόσμο, που θέλεις να ξαναδείς, αλλά δεν μπορείς. Το Dream είναι το έκτο τραγούδι του άλμπουμ και αυτή η ροκ μπαλάντα μεταφέρει τον ακροατή σε πνευματώδη τοπία ευχών.

Σχετικά με τη δημιουργία του εν λογω τραγουδιού…

Η γέννηση των λόγων του Dream ήταν ξεχωριστή. Ήταν κάπως η ώθηση για να γράψω τους στίχους για όλα τα τραγούδια μου. Οι απαρχές των συνθέσεων για πιάνο είχαν ήδη αρχίσει να αναδύονται, τα μέρη των τραγουδιών Αιωνιότητα και Απόσταση είχαν ήδη σχηματιστεί στο μυαλό μου. Το όνειρο γεννήθηκε τη νύχτα όταν προσπαθούσα να κοιμηθώ κάτω από τη λάμψη της πανσελήνου. Μου ήρθαν οι λέξεις και άρχισα να γράφω», θυμάται και συνεχίζει ο Päivi:

«Τον Ιανουάριο του 2020, υπήρξε μια μαγευτική πανσέληνος που κράτησε για πολλές νύχτες. Ενώ έβλεπα τη λάμψη του φεγγαριού, μια χορωδία άρχισε να παίζει στο κεφάλι μου και το έγραψα

Το να ακούς την έμπνευση και να ενεργείς πάνω σε αυτό ήταν μια δυνατή εμπειρία. Εξήγησα σε κάποιον αγαπητό μου ότι το Όνειρο γεννήθηκε όταν μίλησε το φεγγάρι και έγραψα. Ο στίχος που αποτυπώνει το θέμα του τραγουδιού λέει: «Αϋπνία, θέλω να βυθιστώ στον ύπνο, εκ νέου αυτό το όνειρο».

Μια γυναίκα και ένα πιάνο δημιουργούν έναν δυνατό τόνο στο ντεμπούτο άλμπουμ της

«Σε τι χρησιμεύει η καρδιά;» Οι στίχοι και οι διαθέσεις των τραγουδιών που κατέληξαν στον δίσκο πήραν την κινητήρια δύναμή τους από τις προκλήσεις του
όντας άνθρωποι, και πήραν το ισχυρό τους πλαίσιο εμπνευσμένο από τη φύση.

«Θέλω το κοινό, που ανακαλύπτει τη μουσική μου, να εμπνευστεί για να κάνει τις δικές του ερμηνείες – να ενδώσει στο να παρασυρθεί από τους
συναισθήματα».

Προερχόμενο από την κλασική μουσική, χρωματισμένο με μπλουζ και βρίσκοντας την εκπλήρωση στον ροκ ήχο, το στυλ θέλει να είναι η δική του, φανταστική εμπειρία δημιουργίας κόσμου, χωρίς διαχωρισμό. Ο κύριος ρόλος παίζεται από μια γυναίκα και ένα πιάνο. Επιπλέον, άλλα όργανα που παίζει ο Saku Anttila ολοκληρώνουν την εμπειρία.

 

Ο Päivi Sihvonen αισθάνεται ότι δεν πρέπει να καταπιέζουμε ή να προσπαθούμε να ελέγξουμε την απώλεια των αισθήσεών του:

«Η μουσική, η γραφή και οι τέχνες είναι μέρος κάτι μεγαλύτερου, για το οποίο, όντας ανοιχτός και δεκτικός, μπορείς να λειτουργήσεις ως κανάλι του. Θα πρέπει να ρίξετε τον εαυτό σας στο έλεος της δημιουργικότητας και να λάβετε και να δημιουργήσετε με την ενέργεια ανοίγματος», περιγράφει.

Στον απόηχο ενός χωρισμού από μια μακρά σχέση πριν από χρόνια, ξεπέρασα τον πόνο μέσω της δημιουργικότητας. Μετά έκανα δύο τραγούδια στο πιάνο και τα έγραψα. Ακόμα δεν έχω βρει αυτές τις νότες, μία από τις οποίες δεν μπορώ να θυμηθώ καθόλου, αλλά μία από αυτές ήταν παρόμοια με τα μέρη του πιάνου του Dream. Μόλις οι στίχοι των Dream άρχισαν να παίζουν στο μυαλό μου, τους συνέδεσα με εκείνη την προηγούμενη σύνθεση πιάνου μου. Θα μπορούσαν να εργαστούν γι’ αυτό; Αναρωτήθηκα. Ήθελα να προσπαθήσω».

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμό:

https://linktr.ee/musicpiper