Home Μουσική Μουσικά Νέα Νέα δουλειά από την MARIA KOTROTSOU: JOANA DESFOSSES / LUKAS GAUNTT –...

Νέα δουλειά από την MARIA KOTROTSOU: JOANA DESFOSSES / LUKAS GAUNTT – Nostalgia

118
0

Κάτι νέο έρχεται από την μουσικοσυνθέτη Μαρία Κοτρότσου, και το καινούριο της single με τίτλο « Nostalgia ». Η Μαρία Κοτρότσου, συνθέτις και ερμηνεύτρια η ίδια, αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη περίπτωση
στη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Μέσα από το πιάνο, το συνθεσάιζερ και το ορχηστρικό της σύνολο, ξεπηδούν ήχοι και χρώματα προτείνοντας στο ακροατήριο μαγευτικά ηχοτοπία.

Δείτε περισσότερα για την δουλειά της εδώ

Οι συνθέσεις της, ιδανική συνύπαρξη ηλεκτρονικής και κλασικής μουσικής, βαδίζουν στα χνάρια του ρομαντικού ευρωπαϊκού μινιμαλισμού, και δημιούργησε το μουσικό στυλ “instelect” , ιδανική συνύπαρξη ηλεκτρονικών ήχων και ακουστικών οργάνων.

Ο ηχητικός πλούτος της μουσικής της δημιουργεί κινηματογραφικά τοπία: ο ακροατής αρκεί να χρησιμοποιήσει τη μουσική της σαν όχημα για να συμμετάσχει σε μια εμπειρία ήχων και συναισθημάτων που θα τον ταξιδέψουν σε εικόνες και ιστορίες, γεμάτες πάθος και συγκίνηση.

Η Μαρία Κοτρότσου ζει κι εργάζεται στο Παρίσι. Γράφει ορχηστρική, ηλεκτρονική, μοντέρνα κλασική, New Age μουσική καθώς κι έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές γράφοντάς τους τραγούδια (Idra Kayne, Martha Moreleon, Ελένη Τζατζιμάκη, Joana Desfosses, Lukas Gauntt, Ιωάννης Κοτρότσος,
κα)

Γοητευμένη με την μουσική, από πολύ μικρή, αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών.
Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005 παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στην συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής, όπου και παίρνει το πτυχίο της.

Γρήγορα όμως φεύγει για το Παρίσι για να ακολουθήσει το όνειρό της. Συνεχίζει ανώτατες σπουδές στην κλασική μουσική στην École Normale de Musique του Παρισιού, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται και στην μουσική σύνθεση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τη μουσική της, με έμφαση στα κομμάτια των τριών πολύ επιτυχημένων δίσκων της «Silence» (2017) «27 mars» (2015), και «Passion» (2013), καθώς και το καινούριο της single με τίτλο « Nostalgia », παρουσιάζει ζωντανά σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνοδευόμενη επί σκηνής από το
μουσικό ensemble της. Σε όλες τις μέχρι τώρα συναυλίες της, οι αίθουσες είναι sold out με κοινό κάθε ηλικίας, λόγω της πολύπλευρης μουσικής που παρουσιάζει (New Age, instelect, μοντέρνα κλασική μουσική, επική μουσική, τραγούδια), κοινό που μένει γοητευμένο από την καταπληκτική δεξιοτεχνία και την συγκίνηση που προκαλεί η μουσικότητα των έργων της. Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο στην Γαλλία καθώς και για παραστάσεις
στην Αμερική.

Μαζί της συμπράττουν μουσικοί για βιολί, τσέλο, φλάουτο, μπάσο κλαρινέτο, τραγουδιστές, ενώ η ίδια η Μαρία Κοτρότσου ερμηνεύει στο πιάνο και το synthesizer.
Έχει δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά σε Γαλλία κι Ελλάδα
καθώς και στο CNN, το οποίο της έκανε αποκλειστικό αφιέρωμα.

Καθότι στο Παρίσι συνεργάζεται με σκηνοθέτες και παραγωγούς για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση γράφοντας την μουσική για τα έργα τους, τον Μάιο του 2017 την κάλεσαν ως μέλος της πενταμελούς κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ κινηματογράφου στο Παρίσι.