Home Μουσική Μουσικά Νέα Η ιέρεια Chelsea Wolfe επιστρέφει θριαμβευτικά

Η ιέρεια Chelsea Wolfe επιστρέφει θριαμβευτικά

188
0
Chelsea Wolfe

Η ιέρεια Chelsea Wolfe επιστρέφει θριαμβευτικά από την Smoke the Fuzz gigs μετά από 7 ολόκληρα χρόνια! Μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα τη Δευτέρα 18/11/24 στη σκηνή του Gagarin205!

*Μην ξεχάσεις την ατζέντα!

Chelsea Wolfe Sotedprnso8a1t7 e 3m p 4 2 0 3t , t 2 6 e r 73 2 m m 3 g3t0fai03 S b 0 0925ih e fa5 · Chelsea Wolfe Photo by Ebru Yildiz. Costume Design by Jenni Hensler. Hair and makeup: Claudia Lake Lighting: Mitchell King Art Direction: Christopher Leckie
Chelsea Wolfe
Photo by Ebru Yildiz. Costume Design by Jenni Hensler. Hair and makeup: Claudia Lake Lighting: Mitchell King Art Direction: Christopher Leckie

Πέρασαν σχεδόν 7 χρόνια από το μοναδικό ερχομό της Ιέρειας του ευρύτερου ροκ ήχου στην χώρα μας. Τότε που η Smoke the Fuzz έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι με τη σειρά τους δημιούργησαν το αδιαχώρητο, για να την υποδεχτούν όπως της άξιζε. Πλέον με 40 συμπληρωμένα χρόνια ζωής από τον περασμένο Νοέμβριο και με πολλά να έχουν αλλάξει έκτοτε στην καριέρα της, η Chelsea Joy Wolfe ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή της στην Ελλάδα. Εχοντας πλέον στις τάξεις της το νέο της έβδομο ολοκληρωμένο άλμπουμ “She Reaches Out To She Reaches Out To She”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Loma Vista.
Έτσι τελείωσε ένας μεγάλος κύκλος συνεργασίας της με την Sargent House, ύστερα από 10 χρόνια.

Chelsea Joy Wolfe

Μέχρι να φτάσουμε ως εδώ, ξεκίνησε ως υπερενεργητικό παιδί, το οποίο ασχολήθηκε με την ποίηση και τη σύνθεση από πολύ μικρή ηλικία. Οι εμπειρίες της με την υπνική παράλυση τη βοήθησαν αργότερα στη ζωή της και στην έμπνευση για τραγούδια σε δίσκους της.

Το 2006 συνθέτει τον ακυκλοφόρητο δίσκο “Mistake In Parting”. Η απόφαση της ίδιας ήταν να μη κυκλοφορήσει, καθώς τον θεώρησε ως έναν κακό δίσκο που αφορούσε σε ένα χωρισμό. Το νερό όμως είχε μπει στο αυλάκι, αλλάζοντας τη θεωρία της.
Ο πρώτος της ολοκληρωμένος δίσκος “The Grime And The Glow” ήρθε από την Pendu Sound που τη σύστησε στο ευρύ κοινό. Εξέπληξε τον κόσμο, όταν την ίδια χρονιά αποφάσισε να διασκευάσει το “Black Spell Of Destruction” των Burzum (!!!).

Chelsea Wolfe

Χωρίς να υπάρχει χρόνος για χάσιμο, την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το “Apokalypsis”. Εδώ τη βλέπουμε με τα μάτια της κενά, ως συμβολισμό επιφοίτησης αλλά και θετικότητας στην κατανόηση και αποδοχή της αλήθειας. Είτε αυτή είναι όμορφη, είτε ζοφερή.
Στην προσπάθειά της να περιοδεύσει για τα δύο άλμπουμ, υπέφερε από μεγάλο τρακ στη σκηνή. Κάτι που την οδήγησε στο να φοράει ένα μαύρο βέλο και να κάνει μεγάλο αγώνα ώστε να το ξεπεράσει μέσα στα χρόνια.

Σε μια μετάβαση

πριν το μεταγενέστερο υλικό της, θα ηχογραφήσει 5 διασκευές των anarcho-punk Rudimentary Peni, τα οποία θα εκδώσει ως δωρεάν δείγμα μέσω της Pendu Sound ονόματι “A Tribute To Rudimentary Peni”. Στη αυνέχεια όμως θα επανηχογραφήσει τις διασκευές με τη μπάντα της και θα τις κυκλοφορήσει με την μορφή ΕΡ με τίτλο “Prayer For The Unborn” μέσω της Southern Records αυτή τη φορά.

Αφού θα ηχογραφήσει ένα ζωντανό άλμπουμ από την εμφάνισή της στις 12 Απριλίου του 2012 στο Roadburn, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του 2013 έρχεται η ώρα του νέου δίσκου με τίτλο “Pain Is Beauty”, o πρώτος της στην Sargent House και με το χαρακτηριστικό κόκκινο φόρεμά της στο εξώφυλλο, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, αντιπροσωπεύει την ηφαιστειακή λάβα (!) και με κύριο νόημα του τίτλου την αποδοχή του πόνου, ώστε να γίνουν οι ζωές μας πιο όμορφες κι εμείς πιο σοφοί. Το “Feral Love” γίνεται άμεσα αγαπημένο και με μεγάλο airplay και ο δρόμος της προς την καταξίωση έχει μόλις ανοίξει.

Chelsea Wolfe - She Reaches Out To She Reaches Out To She
Chelsea Wolfe – She Reaches Out To She Reaches Out To She

Abyss

Θα συνεργαστεί με τον King Dude στα “Sing Songs Together” και “Sing More Songs Together”, ενώ θα δανείσει τη φωνή της στο μνημειώδες “Memorial” των Russian Circles, με τους οποίους και βγήκε περιοδεία αργότερα, στα τέλη του 2013.
Μέχρι να φτάσουμε στο 2015 και κατά τεκμήριο κορυφαίο άλμπουμ της ως τότε καριέρας της, με το “Abyss” να είναι ό,τι βαρύτερο είχε κάνει και με τον μουσικό Τύπο να παραδίνεται άνευ όρων στο καλλιτεχνικό της ανάστημα. Το “Carrion Flowers” θα αποδειχθεί το κομμάτι-ορόσημο της δισκογραφίας της λίαν συντόμως.

Hypnos

Μάλιστα ηχογραφεί το single “Hypnos” την Πρωταπριλιά του 2016 σαν το πιο γλυκό ψέμα. Ένα κομμάτι που είναι αμαρτία να μην έχει μπει σε δίσκο της, αλλά επειδή απλά μπορούσε, το άφησε εκτός.

Το μεγαλείο της δεν έχει σταματημό και με το “Hiss Spun” το 2017. Ο ήχος της γίνεται ακόμα βαρύτερος, ενώ άπαντες σπεύδουν να συνεργαστούν μαζί της ως το νέο hot talk of the town. Έτσι, θα κάνει ένα πέρασμα και από το άλμπουμ της Myrkur ονόματι “Mareridt” την ίδια χρονιά, ενώ την επόμενη χρονιά, θα συνεργαστεί με τους Deafheaven στο κορυφαίο τους άλμπουμ “Ordinary Corrupt Human Love”.
Χωρίς τον παραμικρό εφησυχασμό, δηλώνει ότι ο επόμενός της δίσκος θα είναι ακουστικός και η διαφάνεια του “Birth Of Violence” που κυκλοφορεί το 2019, αποτελεί άλλο ένα δείγμα της καλλιτεχνικής άγνοιας κινδύνου που την διακατείχε πάντα στη ζωή της.

Αφού η πανδημία έκανε την εμφάνισή της και η ίδια αποφάσισε να αποτοξινωθεί από το αλκοόλ, χαρίζει το κομμάτι-ονείρωξη “Anhedonia” με την Emma Ruth Rundle, όπου οι δύο μεγάλες φωνές της εποχής μας συνεργάζονται σε κάτι που όλοι μας θέλουμε να υπάρξει πλήρης συνέχειά του και κοινή περιοδεία.

Μετά από μια πετυχημένη δεκαετία, έρχεται η αλλαγή δισκογραφικής στέγης το Σεπτέμβριο του 2023.

Η Chelsea υπογράφει στην Loma Vista και κυκλοφορεί το πρώτο της single “Dusk”. Τον Οκτώβριο ανακοινώνει τον τίτλο του δίσκου της, που θα είναι “She Reaches Out To She Reaches Out To She”. Παράλληλα κυκλοφορεί το δεύτερο single “Whispers In The Echo Chamber”. Ο δίσκος κυκλοφόρησε πρόσφατα στις 9 Φεβρουαρίου, και για πολλοστή φορά αλλάζει δραστικά μουσικό ύφος, χωρίς να σταματάει να πειραματίζεται και με κοινή αποδοχή ξανά από το μουσικό Τύπο.

Το ελληνικό κοινό έχει λοιπόν τη χρυσή ευκαιρία στις 18 Νοεμβρίου στο Gagarin να θαυμάσει ξανά την Chelsea Wolfe. Πολύ πιο έμπειρη και καταξιωμένη απ’ ό,τι την πρώτη φορά πριν 7 χρόνια. Με μεγαλύτερη γκάμα υλικού προς επιλογή τέρψης των πιστών οπαδών της και με την ενδιάμεση συνεργασία-πάταγο της με τους Converge για το πολυσχιδές “Bloodmoon: I” το 2021 να έχει αυξήσει ακόμα περισσότερο την αποδοχή στο πρόσωπό της και την παραδοχή ότι δεν υπάρχει εμπόδιο, όριο και οποιουδήποτε είδους σύνορο όταν θέλει απλά να απλώσει το εκφραστικό της όραμα.

Smoke the Fuzz gigs

Η επιστροφή της ζητήθηκε διακαώς από τους πιστούς Fuzzsmokers. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες όσων μας στήριξαν, κάναμε άλλη μια φορά την επιθυμία σας πραγματικότητα. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μελλοντικά, στο μέτρο του δυνατού.
Είναι αλήθεια, η Chelsea Wolfe επιστρέφει θριαμβευτικά και η τιμή να είμαστε οι οικοδεσπότες της και αυτή τη δεύτερη φορά είναι τεράστια και μας γεμίζει με κίνητρο για τη συνέχεια. Σας περιμένουμε όλους για να της δείξουμε, όπως την πρώτη φορά που η υποδοχή σας τη συγκίνησε, πόσο πολύ την αγαπάμε και σεβόμαστε και να καταλάβει κι εκείνη πόσο ξεχωριστή είναι και πόσο έχει ομορφύνει τις ζωές όλων μας συνολικά.

chelsea wolfe live at gagarin

Πόρτες : 20:30
Έναρξη : 21:00

Τιμές εισιτηρίων :

από €29

Σημεία προπώλησης :

Rhythm Records
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια τηλ. 210 384 1550
Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια τηλ. 210 330 4133
Super Van Records
Χαριλάου Τρικούπη 2, Αθήνα τηλ. 21 6202 3279
Sound Effect Records
Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια τηλ. 210 825 9883

και μέσω more.com :
– Online στο
https://bit.ly/3wHZT5C & http://www.athinorama.gr/

– Τηλεφωνικά στο 11 876
– Σε φυσικά σημεία : καταστήματα NOVA, Public, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και Viva Spot Τεχνόπολης.

Links

http://www.chelseawolfe.com/
https://www.instagram.com/cchelseawwolfe/
https://www.facebook.com/cchelseawwolfe/
http://smokethefuzz.com/
http://smokethefuzz.gr/
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzGigs
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzFestAthens/ 

Sold out!