Home Μουσική Μουσικά Νέα Οι The Mighty N παρουσιάζουν το ‘Retribution’ ζωντανά στην Αθήνα.

Οι The Mighty N παρουσιάζουν το ‘Retribution’ ζωντανά στην Αθήνα.

560
0

“Για την ιστορία, οι The Mighty N είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από πέντε υποκείμενα με αγνώστου είδους ψυχικές διαταραχές. Τα ίδια, δε γνωρίζουν ακριβώς το είδος της μουσικής που εκπροσωπούν, ενώ τα τρία από τα πέντε υποκείμενα, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το ΠΟΤΕ δημιουργήθηκαν. Παρ’όλα αυτά, έχουν μια κοινή διαίσθηση ότι δεν ήταν από το ξεκίνημα μαζί αλλά ότι η μοίρα τους έφερε κοντά τον Απρίλιο του 2016 με σκοπό να κάνουν πραγματικότητα την τελευταία σελίδα του Asterix!”

Η ιδέα των The Mighty N βασάνιζε το μυαλό της Νατάσας Τσίρου από τα γεννοφάσκια της. Μετά από πολυετή εσωτερική αναζήτηση και πολύ γράψιμο, το project πήρε σάρκα και οστά το 2011, και η ιδέα αυτή υλοποιήθηκε στο εξαιρετικό ντεμπούτο full length album “Songs for the X-Generation” (The Sound of Everything, 2012), που εξέπληξε χάρη στην βαθύτερη καλλιτεχνική του ποιότητα και την υψηλή εκτελεστική απόδοση του σχήματος. Η μουσική αξία των The Mighty N δεν άργησε να κερδίσει κοινό και κριτικούς, ανεβάζοντας το συγκρότημα επί σκηνής στα Fougarock Festival, Defcon Fest, It’s Electric!!!, Ασεληνον Rock Festival και Circulo Co-operativa Festival, καθώς και σε αρκετές από τις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της ημεδαπής.

Οι ίδιοι απεχθάνονται τα όρια και τους περιορισμούς κι επιλέγουν να ονομάσουν το μουσικό τους ύφος prAggressive, προσπαθώντας έτσι να περιγράψουν το ιδιαίτερο αμάλγαμα alternative και progressive επιρροών τους που συντελεί σε ένα πότε ήπιο, πότε εκρηκτικό ή ακόμη και υπέρμετρα λυρικό αποτέλεσμα, βαθιά επηρεασμένο από καλλιτέχνες και συγκροτήματα που αγάπησαν και αγαπούν, όπως οι The Mars, Nirvana, Soundgarden, Black Sabbath, Jeff Buckley, Ella Fitzgerald και Στέλιος Καζαντζίδης.

Το νέο album του σχήματος “Retribution” σε παραγωγή Νατάσας Τσίρου, μίξη του Θοδωρη Ζευκιλή (Planet of Zeus, Tango With Lions, Raining Pleasure, Closer, Matisse, Echo Tattoo, Cyanna, Fingers Crossed κ.α.) και mastering του Ανέστη Ψαραδάκου (Athens Mastering), του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται για τον Δεκέμβριο του 2016, βρίσκει το σχήμα στην καλύτερη φάση του μέχρι σήμερα. Το ανανεωμένο line-up, ο σκληρότερος ήχος και οι ακόμη περισσότερες μουσικές επιρροές των The Mighty N συντελούν στη δημιουργία ενός πολυμορφικού και πολύπλευρου χαρακτήρα, προσμειγνύοντας -όπως και στην περίπτωση του ντεμπούτο- με ιδιαίτερη μαεστρία το παρελθόν με το παρόν και τελικά γεννώντας ένα δισκογράφημα βαθύτατα επηρεασμένο από τις σημαντικότερες δεκαετίες της rock μουσικής, που καταφέρνει παράλληλα να ζει στην εποχή του.

Με αφορμή την κυκλοφορία του “Retribution” σε ανεξάρτητες παραγωγές LP βινυλίου και USB stick, οι The Mighty N θα ανέβουν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στη σκηνή του six d.o.g.s, μετά από έναν χρόνο συναυλιακής αποχής, για να παρουσιάσουν το νέο τους δισκογραφικό πόνημα και να μοιραστούν τους νέους ενδιαφέροντες ήχους τους με το Αθηναϊκό κοινό.

***

Τέσσερις φίλοι συναντιούνται ξανά στο μουσικό σταυροδρόμι του Νότου. Από το παραδοσιακό νοσταλγικό ήχο της dobro και του slide, μέχρι ακροβατική country και εκρηκτικά ηλεκτρικά blues, το σχήμα των Smart As Bait θα δώσει το δικό του μοναδικό χρώμα στο άνοιγμα της βραδιάς.

3P LAB PRESENTS
THE MIGHTY N new album “Retribution” live presentation
Special guest: SMART AS BAIT
Στο six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι)
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
Πόρτες: 20:30
Event page: www.facebook.com/events/1287745611276109

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση: 6€
• Ταμείο: 8€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
• Viva.gr
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt
• Seven Spots
• Καταστήματα Public (www.public.gr)
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr/tickets/music/six-dogs/the-mighty-n-retribution-live-presentation