Home Μουσική Άρθρα Pat Benatar: Η ιστορία πίσω από το ‘Hit Me With Your Best...

Pat Benatar: Η ιστορία πίσω από το ‘Hit Me With Your Best Shot’

274
0
Pat-Benatar--The-story-behind-'Hit-Me-With-Your-Best-Shot' (1)

Η Pat Benatar το μακρινό 1980, κυκλοφόρησε το δίσκο Crimes of Passion.  Όχι αυτό δεν είναι νέο αλλά μια μικρή γνώση, ίσως που δεν χρειαζόσασταν. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε οπότε .. σας τσάκωσα, είναι η ιστορία πίσω από το single Hit Me With Your Best Shot!
Έτσι απλά να ενημερώσουμε πως κατάφερε να εισπράξει πάνω από ένα εκατομμύριο…

“I can’t say those words out loud with a smile on my face”

Ο Καναδός Eddie Schwartz, είναι ο πρώτος που εμπνεύστηκε και ουσιαστικά δημιούργησε το κομμάτι Hit Me With Your Best Shot, που όλοι γνωρίζουμε. Ανάμεσα στο 1978-1979 (δεν γνωρίζουμε ακριβώς), εκεί που τα 20 και κάτι είναι ίσα για να κοχλάζει το αίμα, έρχεται η δημιουργία. Και συνήθως έρχεται από απλά πράγματα, όπως ας πούμε από το χτύπημα ενός μαξιλαριού.

Hit me with your best shot
Why don’t you hit me with your best shot
Hit me with your best shot
Fire away

Pat-Benatar--The-story-behind-'Hit-Me-With-Your-Best-Shot'2 (1)

“I was in a kind of weird therapy when I was in my mid-20s – it was called bio-energetics” είπε στο Songfacts. “One of the things we did was punch pillows, I guess it had something to do with getting out hostility. It all seemed kind of strange, but I remember walking outside of this therapy session and the title just came to me, Hit Me With Your Best Shot.”

Εκείνη την εποχή, ο Schwartz έπαιζε κιθάρα με την τραγουδίστρια Charity Brown, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να κάνει solo καριέρα. Ένα βράδυ, καθ’ οδόν προς μια συναυλία, σκεφτόταν τον τίτλο της θεραπείας του. Πως γίνεται ένα μαξιλάρι να μπορεί να σε θεραπεύει; Τόσο απλά είναι όλα…

Τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά τη συναυλία, πήγε σε ένα στούντιο για να γράψει το τραγούδι που είχε στο μυαλό του σε κασέτα, αυτοσχεδιάζοντας μερικούς από τους στίχους του εν κινήσει.
Λίγο αργότερα, υπέγραψε συμβόλαιο με την ATV Publishing στο Λος Άντζελες. Αν και εκείνος θεώρησε επιτυχία το συγκεκριμένο single κάθε άλλο οι promoters συμφωνούσαν. Αν και τον πλήρωσαν να κάνει ένα “επαγγελματικό ντέμο”, εκείνοι του έσβησαν την κασέτα! Τόσο απλά…

Θα μπορούσε πολύ απλά αυτή η κασέτα να μην υπάρχει, να μην έχει γίνει τίποτα γνωστό και να μην το συζητάμε τώρα. Αντ’ αυτού, μάλλον πως ο μηχανικός έσωσε την κατάσταση και του χρωστάνε πολλά!

Συγκεκριμένα, ο μηχανικός μάλλον πως κάτι είδε να λάμπει. Ότι λάμπει είναι χρυσός; I guess… Έτσι λοιπόν έκανε μια copια της κασέτας, την οποία την παρέδωσε πίσω στον δημιουργό του. Στην συνέχεια αυτή η κασέτα, ταξίδεψε στο γραφείο της ATV στη Νέα Υόρκη. Εκεί ο μόλις νεοφερμένος Marv Goodman, αναλαμβάνει την αρχή όλων.

Ο Schwartz είπε: “Η ιστορία που άκουσα ήταν ότι η Pat Benatar έκανε μια συνάντηση στο διπλανό γραφείο του Goodman, όπου και άκουσε το τραγούδι τυχαία μέσα από τον τοίχο”.

Pat Benatar

Στο δεύτερο άλμπουμ, Crimes of Passion, πρόσθεσε και το Hit Me With Your Best Shot στο Sound City Studio. Στο πλευρό της είχε το παραγωγό τον Keith Olsen. Αν και πίστευαν σε αυτό το single, όλοι πέρα από την ίδια…
Η ίδια δήλωσε στο Music Connection το 1991: “Ήταν απλά ένα μάτσο υλικό που δεν δούλευε για μένα και δεν ήμουν ευχαριστημένη με αυτό. Οι άνθρωποι πάντα λένε ότι είναι το καλύτερο άλμπουμ μου και εγώ σκέφτομαι: “Σκατά, δεν ξέρετε πόσο καλά θα μπορούσα να είχα τραγουδήσει σε αυτόν τον δίσκο””.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1980, μπήκε στο Top 10 και έγινε ένα από αυτά που η Benatar αργότερα αποκάλεσε “Holy 14“.

Δεν γνωρίζαμε έως σήμερα αν όντως την άγγιξε αυτό το κομμάτι ή απλά το συμπεριέλαβε για να καλύψει το κενό. Το θέμα είναι πως επί σκηνής, τα έδινε όλα!

Ερχόμαστε στο σήμερα και στο 2022,

όπου πλέον δεν υπάρχει στη λίστα της. Όπως δηλώνει η ίδια, κάποιοι παραφράζουν τον στίχο και τον χρησιμοποιούν σε ότι έχει να κάνει με όπλο. Κάτι που προφανώς δεν της αρέσει καθόλου.

https://www.youtube.com/watch?v=PL5kcy3Hv-Y&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.loudersound.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

“Fans are having a heart attack and I’m like, ‘I’m sorry, in deference to the victims of the families of these mass shootings, I’m not singing it.’ I tell them, if you want to hear the song, go home and listen to it. The title is tongue-in-cheek, but you have to draw the line. I can’t say those words out loud with a smile on my face, I just can’t. I’m not going to go on stage and soapbox. I go to my legislators, but that’s my small contribution to protesting. I’m not going to sing it. Tough.”

Το τραγούδι, αυτό διασκευάστηκε από την Catherine Zeta-Jones για την ταινία Rock of Ages το 2012. Αργότερα πέρασε και από τα χέρια της Kelly Clarkson.

 “Στον πυρήνα του, είναι ένα τραγούδι για την αυτοπεποίθηση. Είναι ένα τραγούδι που λέει: “Ό,τι κι αν μου πετάξεις, μπορώ να το χειριστώ”.

Εν τω μεταξύ, έδωσε επίσης στον Eddie Schwartz το έναυσμα για μια μακρά καριέρα.  Αυτή του συγγραφέα και του παραγωγού.
Το βιογραφικό του περιλαμβάνει συνεργασίες με Joe Cocker, Carly Simon, The Doobie Brothers και Paul Carrack.