Home Μουσική Άρθρα Nightwish: Βουτιά στη δισκογραφία τους!

Nightwish: Βουτιά στη δισκογραφία τους!

104
0
nightwish

Nightwish, o ευσεβής πόθος ολόκληρου του ελληνικού μεταλλικού, και όχι μόνο, κοινού ήταν να δει live τους. To Release κανει πάλι το θαύμα του και τους προσθέτει περήφανα στο πρόγραμμά του και εμείς όλοι ακούγοντας το κάναμε νωρίτερα Χριστούγεννα.

Story so far

Πως να βρεθούν λόγια για το τεράστιο έργο αυτής της μπάντας και το φοβερό εκτόπισμα που έχουν στον κόσμο, στα μεταγενέστερα συγκροτήματα, αλλά και στην μουσική καθεαυτή σαν τέχνη. Ξεκινούν με το εξαιρετικό ντεμπούτο τους, Angels Fall First το 1997, δημιουργούν μια σχολή, προσφέρουν ένα στιβαρό και τεχνικό album, το οποίο προδιαθέτει το τι θα επακολουθήσει. Όσοι δεν τους πήραν χαμπάρι με το όμορφο πρώτο τους βήμα, σίγουρα άκουσαν την υπέροχη ελκυστική φωνή της Tarja Turunen με το Oceanborn.

Η εξέλιξη τεράστια μέσα σε ένα χρόνο και οι οπαδοί αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Εδώ οι ιδέες είναι πιο συγκροτημένες και δουλεμένες, με λιγότερο ενθουσιασμό και περισσότερη σκέψη. Τα 00s φέρνουν το Wishmaster. Ένα iconic άλμπουμ για το είδος και, αν και τεχνικά δεν είναι το καλύτερο τους, είναι πολύ εντυπωσιακό, ενώ στιχουργικά έχει αγγίξει λίγο παραπάνω τον κόσμο. 2 χρόνια περνούν και το Century Child κυκλοφορεί.

Εδώ οι απόψεις διίστανται λίγο, καθώς δεν είναι τόσο power metal μουσικά, κάποιοι το λατρεύουν, άλλοι φοβούνται μήπως προχωρήσουν σε αλλά μονοπάτια, μα οι λιγότερο επικριτικοί στα νέα στοιχεία θα πούμε ότι η μπάντα εξελίσεται. Πιο radio friendly, μελωδικό και έντονα ορχηστρικό το Once, πρόκειται όμως για ένα από τα πιο αγαπημένα των οπαδών τους.

Κάποιοι τους παρομοιάζουν με μπάντες άλλου είδους, τελείως λανθασμένα φυσικά. Το 2007 θα κυκλοφορήσουν το λιγότερο καλό τους Dark Passion Play, που όμως έχει ενδιαφέρουσες στιγμές μέσα, απλά ο κόσμος δεν μπορούσε να χωνέψει ότι πίσω από το μικρόφωνο πλέον είναι η εξαιρετική Anette Olzon. Όπως και να έχει η φωνή αλλά και όλη η παρουσία της Tarja Turunen ήταν είναι και θα είναι κάτι μοναδικό, ένα role model.

Bye Bye Beautiful όμως, το συγκρότημα προχωράει.

Imaginaerum

Το 2011 επανέρχονται με μια πολύ γλυκιά κυκλοφορία, το Imaginaerum. Πρόκειται για κάτι πολύ διαφορετικό μουσικά. Αλλά και κάτι που μόνο οι Nightwish και το μυαλό του υπέροχου Tuomas Holopainen θα μπορούσε να σκεφτούν.

Είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, με έντονες συμφωνικές συνθέσεις, ιδανικές για την ομότιτλη ταινία που ντύνουν. 2 έργα τέχνης αλληλοσυμπληρώνονται και δημιουργούν κάτι πανέμορφο. Το Imaginaerum – The Score είναι το soundtrack της ταινίας που κυκλοφόρησε σαν full length, για τους φανατικούς. Περίοδος νούμερο 3 για τους Nightwish, με το Endless Forms Most Beautiful.

Νέα φωνή, νέα εμφάνιση, νέος αέρας.

Floor Jansen

Η Floor Jansen χωνεύτηκε λίγο καλύτερα από την προκάτοχό της θέσης, αλλά και αυτή αντιμετώπισε καποιο δισταγμό από τον κόσμο. Πιο δυναμική, ιδιαίτερα, με έντονο παρουσιαστικό όμως, κέρδισε τον κόσμο με την απίστευτη ενέργεια της πάνω στη σκηνή.

Η μπάντα το 2020 μας χάρισε το Human. :||: Nature.. Το οποίο είναι λίγο διαφορετικό, έως αρκετά, αλλά και πάλι θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε τραγούδια του live.

Ακόμα μια συναυλία που θα αφήσει ιστορία στην Πλατεία Νερού.

Nightwish

Επιτέλους οι φωνές μας ακούστηκαν και θα δούμε ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα στον χώρο του Symphonic Metal.

Nightwish

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here